Pole just spetsialist, aga mulle tundub, et quiche’i puhul on umbes nagu pitsaga: et on mõned “kohustuslikud” komponendid (pitsal nt tomat ja juust), ülejäänus on “võimalikud variandid”.
Quiche’i rusikareegliks paistab olevat: muretaigna (vms-) põhi, täidiseks kas liha, kala, vorsti, sinki vms tükeldatud ollust pluss tükeldatud juurikalisi, mille peale valatakse segu lahtiklopitud munadest (keskmise suurusega pirukale u. 2-4 tk), rõõsast või hapukoorest (või piimast või maitsestamata jogurtist), kogus ca 200 g, ja riivjuustust, mida erinevalt pitsast ei puistata peale, vaid segatakse sisse. Mögin valatakse täidise peale ja ahju, kus see muna-koore-juustusegu kenasti kobedaks küpseb. Maitseaineteks (peale soola-pipra) soovitatakse nt basiilikut, ilmselt sobib ka pitsamaitseaine.
Paar konkreetset retsepti ka (kahjuks mitte eesti keeles):
http://koal.kpedu.fi/europeanmenu/menu/qwithc.htm
http://www.valintatalo.fi/reseptit/Broileritaytteinen_Quiche.html