Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Tiramisu
 
Finnye 08. jaanuar 2002, kl 15.18
Tahaks teha seda kooki aga ei tea retsepti, äkki keegi aitab.
Ette tänades ja kõike ilusat selleks aastaks kõigile soovides.
 
Ann 08. jaanuar 2002, kl 17.08
See tiramisu retsept on pärit ajakirjast Stiil ja on lõpp maitsev.Samas väga lihtne valmistada.
Umbes 500 g keelekese või Pagaripoiste Nublu küpsiseid
2 tassi kanget musta kohvi
Amaretto Disaronno või muud mandlilikööri
1 karp Mascarpone toorjuustu (Itaalia oma-on küll kallis, aga maitsvam), sobib ka kohalik Vana-Vigalas valmistatu
6 munakollast
3 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut
1 pakk vahukoort
Sega munad toorjuustuga(lisa kollased ükshaaval),vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa needki. Nüüd sega juurde tuhksuhkur ja vaniljesuhkur ning lõpuks vahustatud koor.
Kohvile lisa Amarettot maitse järgi(ütleme, veidi alla ühe dl-i).Kasta küpsised ükshaaval KORRAKS kohvi-likööri segusse ja pane neid 1 kiht magustoidupokaali põhja. Nüüd kiht juustu-koore segu ja jälle otsast peale jne. kuni pokaal on täis.
Sellest kogusest tuleb päris kena hulk magusat.Kata pealt kilega ja pane külmkappi. Hoia ööjagu. Serveerimisel riputa sõelaga peale kakaod. Viib keele alla.
 
agne 09. jaanuar 2002, kl 16.02
Mul on jällegi väga hea tordiretsept.
Selleks on vaja 1 eesti tordipõhi.
Kreemiks vahustada 5 munakollast 5 spl suhkruga,
5 munavalget vahustada 2 tl suhkruga,
1 pakk vahukoort vahustada 2 spl suhkruga, maitsestada vaniljega.
2 karpi (500g)Vigala mascarpone juustu segada vahustatud munakollastega, segada hulka vahustatud koor, kõige lõpuks munavalged.
Tordipõhi lõigata 3-ks kihiks. Panna lahtikäivasse vormi biskviidikiht, sellele kreemi, biskviit, kreem, biskviit, kreem. Lasta seista ööpäev. Enne serveerimist puistata üle kakaopulbriga.
Head isu.
 
uikuijube 09. jaanuar 2002, kl 16.19
Palun vabandust, aga ma ei söö enam mitte kunagi tiramisut. TOORES MUNA??!!...
 
Cat 10. jaanuar 2002, kl 09.11
Kas te salmonelloosi siis keegi ei karda? Kas te pole kuulnud, et mingist restoranist tallinnas sai tiramisu söömisest mitu klienti salmonella ja töötajad olid ka kõik nakatunud?!?!?!?
 
agne 10. jaanuar 2002, kl 10.32
Mina teen torti maamunadest ja mune saan oma vanemate käest. Poemunadega ei ole proovinud ning ei julge soovitada.
 
Cat 10. jaanuar 2002, kl 15.39
siis arusaadav. Sest tean täpselt, et poemunadel on vägagi suure
tõenäosusega salmonelloosi bakter.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!