Kööginõu
Tiramisu
Finnye 08. jaanuar 2002, kl 15.18 |
Ann 08. jaanuar 2002, kl 17.08 |
See tiramisu retsept on pärit ajakirjast Stiil ja on lõpp maitsev.Samas väga lihtne valmistada.
Umbes 500 g keelekese või Pagaripoiste Nublu küpsiseid
2 tassi kanget musta kohvi
Amaretto Disaronno või muud mandlilikööri
1 karp Mascarpone toorjuustu (Itaalia oma-on küll kallis, aga maitsvam), sobib ka kohalik Vana-Vigalas valmistatu
6 munakollast
3 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut
1 pakk vahukoort
Sega munad toorjuustuga(lisa kollased ükshaaval),vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa needki. Nüüd sega juurde tuhksuhkur ja vaniljesuhkur ning lõpuks vahustatud koor.
Kohvile lisa Amarettot maitse järgi(ütleme, veidi alla ühe dl-i).Kasta küpsised ükshaaval KORRAKS kohvi-likööri segusse ja pane neid 1 kiht magustoidupokaali põhja. Nüüd kiht juustu-koore segu ja jälle otsast peale jne. kuni pokaal on täis.
Sellest kogusest tuleb päris kena hulk magusat.Kata pealt kilega ja pane külmkappi. Hoia ööjagu. Serveerimisel riputa sõelaga peale kakaod. Viib keele alla.
Umbes 500 g keelekese või Pagaripoiste Nublu küpsiseid
2 tassi kanget musta kohvi
Amaretto Disaronno või muud mandlilikööri
1 karp Mascarpone toorjuustu (Itaalia oma-on küll kallis, aga maitsvam), sobib ka kohalik Vana-Vigalas valmistatu
6 munakollast
3 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanilliinsuhkrut
1 pakk vahukoort
Sega munad toorjuustuga(lisa kollased ükshaaval),vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa needki. Nüüd sega juurde tuhksuhkur ja vaniljesuhkur ning lõpuks vahustatud koor.
Kohvile lisa Amarettot maitse järgi(ütleme, veidi alla ühe dl-i).Kasta küpsised ükshaaval KORRAKS kohvi-likööri segusse ja pane neid 1 kiht magustoidupokaali põhja. Nüüd kiht juustu-koore segu ja jälle otsast peale jne. kuni pokaal on täis.
Sellest kogusest tuleb päris kena hulk magusat.Kata pealt kilega ja pane külmkappi. Hoia ööjagu. Serveerimisel riputa sõelaga peale kakaod. Viib keele alla.
agne 09. jaanuar 2002, kl 16.02 |
Mul on jällegi väga hea tordiretsept.
Selleks on vaja 1 eesti tordipõhi.
Kreemiks vahustada 5 munakollast 5 spl suhkruga,
5 munavalget vahustada 2 tl suhkruga,
1 pakk vahukoort vahustada 2 spl suhkruga, maitsestada vaniljega.
2 karpi (500g)Vigala mascarpone juustu segada vahustatud munakollastega, segada hulka vahustatud koor, kõige lõpuks munavalged.
Tordipõhi lõigata 3-ks kihiks. Panna lahtikäivasse vormi biskviidikiht, sellele kreemi, biskviit, kreem, biskviit, kreem. Lasta seista ööpäev. Enne serveerimist puistata üle kakaopulbriga.
Head isu.
Selleks on vaja 1 eesti tordipõhi.
Kreemiks vahustada 5 munakollast 5 spl suhkruga,
5 munavalget vahustada 2 tl suhkruga,
1 pakk vahukoort vahustada 2 spl suhkruga, maitsestada vaniljega.
2 karpi (500g)Vigala mascarpone juustu segada vahustatud munakollastega, segada hulka vahustatud koor, kõige lõpuks munavalged.
Tordipõhi lõigata 3-ks kihiks. Panna lahtikäivasse vormi biskviidikiht, sellele kreemi, biskviit, kreem, biskviit, kreem. Lasta seista ööpäev. Enne serveerimist puistata üle kakaopulbriga.
Head isu.
uikuijube 09. jaanuar 2002, kl 16.19 |
Cat 10. jaanuar 2002, kl 09.11 |
agne 10. jaanuar 2002, kl 10.32 |
Cat 10. jaanuar 2002, kl 15.39 |
Lisa postitus