Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
sünnipäeva menüü
 
aire 24. jaanuar 2002, kl 09.13
palun soovitage sünnipäevamenüü , kui pidu toimub kodus oma sõprade, tuttavatega ja aega ettevalmistusteks nagu ikka napib ära on tüüdanud a´la kartulisalat ja kuumad viinerid.
 
pipi 24. jaanuar 2002, kl 09.33
1) pitsa, toorsalatid
2) valmisostetud korvikesed täita erinevate salatitega, juustuvalik küpsiste ja puuviljadega
3) kreeka salat (kurk, tomat, hiinakapsas, paprika, feta-juust) üleröstitud kuklitega (pintselda oliivõli ja hakitud küüslauguseguag ja ahju - nami)
jnejne:)
 
Kats 24. jaanuar 2002, kl 09.58
Ohh, kartulisalat, kuumad viinerid, pitsad ja kokteilsalatid on tõesti ammu out. Mina soovitaksin: tee juurvilju (porgand, kaalikas, kurk, paprika) dipikastmega suupisteks ja keera soojaks toiduks kokku mingi pajaroog või wokk. Väga hea!
 
Tirts 24. jaanuar 2002, kl 10.20
Minu meeldivad väga kõiksugused ahjupirukad. Neid võid teha kohe mitu ja erinevate täidiste-katetega. Usu mind - kõik kiidavad ja see toidab ka hästi.
 
Mari 24. jaanuar 2002, kl 11.13
Päev enne valmistatud võileivatort, mis enne serveerimist kaunistada on mõnus ja mahlane sünnipäeva sisustaja.
 
Mari 24. jaanuar 2002, kl 11.18
Lisaksin veel Tortillad + erinevad täidised (pruunistatud hakkliha, salatilehed, kurk, tomat, paprika, sibul, suitsukana, krevetid, oliivid, soja kaste, ketshup, majonees), kus igaüks saab ise röstitud tortilla sisse keerata just niipalju kui soovib ja mida soovib. Juurde üks hea punane vein...
 
Tipsu 24. jaanuar 2002, kl 11.39
kui sünnipäevakülaliste hulgas on viinavõtjaid mehi siis pole midagi paremat peale võtmiseks kui tikuga kokku pandud poolik keedetud kartul ja tükk heeringat.tead poes on hästi suur valik neid vist lätis toodetud maitsestatud heeringafileesid. ja teiene lemmik on tavaliselt isetehtud viineripirukad- ostad lehttainast ja miniviinereid. lõikad 6*9 cm ristkülikud tainast ja keerad viineri sisse ja siis u.20.min ahju.
 
PilleRiina 24. jaanuar 2002, kl 14.18
mina tegin ükskord sellist: puust shashlõkivardasse lüki näiteks oliive, juustu, paprikat, broileriamps (selline pisike pallike), kirsstomatit või muud oma äranägemise ja maitse järgi ning kõrvale erinevaid dipikastmeid. minu külalised olid vääga rahul.

või siis selline variant, mis minu külalistele veel meeldinud on:
osta pakk sinimerekarpe (stockmannis ca 110 eeku), pese voolava külma vee all harjaga karbid puhtaks (need mis vajutades kinni ei lähe viska ära), pane potti natuke õli ja aja see kuumaks, koori ja haki paar suuremat sibulat ning 2-3 küüslauguküünt, kuumuta neid potis kuni klaasistumiseni, lisa pestud karbid ning kuumuta veidi. peale pane ca 5 purki purustatud tomateid (ise olen kasutanud DIVA omasid, kus on ürdid ja küüslauk sees, pooleks tavalistega)ja kuumuta natuke aega. maitsesta soola ja valge pipraga ja natuke peterselli peale. kõrvale olen teinud nn kreeka salatit (jääsalat, tomat, sibul, mustad oliivid, kurk ja poestostetud santamaria kreekasalati kaste) ja juurde pakkunud lavaši. ja muidugi veini. kogu see menüü saab valmis ca tunniga (koos ettevalmistusega)
 
aire 25. jaanuar 2002, kl 09.19
igal juhul kõik pakutud on suurepärased ideed. Äitäh !
 
Lii 27. jaanuar 2002, kl 19.13
Ma olen vist nauke rongist maas, aga panen oma kogemuse ka kirja. Pärast igasuguseid katsetamisi olen jäänud pidama sellise variandi juurde, et varun suurel hulgal igasuguseid salateid: purgiherneid, tomatit, värsket ja haput kurki, riivitud keedupeeti, rohelist salatit, konservmaisi, letsho-d ja mis iganes pähe tuleb, peaasi, et ei ole vaja muud teha kui taldrikule panna (nojah, tomatit-kurki peab viilutama-tükeldama, aga seda saab teha varem. Isegi apelsinist ja õunast saab ilusaid viile salatiks lõigata. Kui õhtu käes, siis teen mingit lihakraami, alates kuumadest viineritest või juustuga täidetud sardellidest grilllihani, see võib olla, mis iganes, peaasi, et kergesti valmistatav. Siis panen valmis lihakraami portsionitena taldrikutele ja igale taldrikule igast salatist ka mingi kuhja. Kõige lõpus kaunistused: tillivars keskele, viiluke sidrunit või kuhjake riivjuustu lihale või krevette ja siis lisan kastet ka mingit (vahel isegi ketshupit kui muud pole). See tulemus on alati väga ilus ja minu külalised on väga rahule jäänud. Kord kui tulid ootamatud külalised ja mul kodus muud polnud kui verivorsti, mõned poolikud konservid hernest ja maisi, paar õuna ja jupp kurki, tegin sellise ilusa ja värvilise prae kokku, et külalised ütlesid, et nagu restoranis... Ometi oli see kõigest verivorst.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!