Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Guljaœœ
 
Tirts 31. jaanuar 2002, kl 11.36
Kuidas teha, palun andke nõu!
 
Tirts 31. jaanuar 2002, kl 11.37
Mõtlesin guljassi, kirjutasin s-id katusega ja tulid hoopis mingid imelikud krõnksud...
 
PilleRiina 31. jaanuar 2002, kl 12.09
Guljassi ei oska peast teha aga Ungari guljass-suppi küll.
Võta ca 300 gr liha (käib looma aga mina kasutan siga), lõika parajad kuubikud ja pruunista pannil. Pruunista ka paar viilutatud sibulat. Pane sibulad ja liha potti veega hauduma. Koori ja tykelda paar kartulit,porgandit ja paprikat (mina kasutan poes müügil olevat paprika konservi)sinna sisse. Lisa tomatipastat, nii palju, et supp võtab punase värvi. Maitsestamiseks puljongikuubik, vajaduse korral soola, paar tera pipart, paprikapulbrit, paar loorberilehte. Hauta liha ja juurvilju niikaua kui liha on pehme. Viimistle maitse veiniäädika ja tabascoga. Meie pere lisab veel supile küüslauku ja hapukoort. Nämm-nämm.
 
Mia 31. jaanuar 2002, kl 12.17
Ma teen selliseid lihtsamaid asju silma järgi ja seetõttu ei oska kindlaid koguseid nimetada aga eks liha tuleb võtta nii palju, kui sööjaid ja kastet teed juurde kah nii palju kui seda vajatakse (näiteks mina söön vähe ja mees väga palju). Lõika liha peenikesteks ribadeks ja pruunista keskmisel kuumusel kas siis parajas rasvas või hoopis kuival pannil. Liha pane alati kuumale pannile ja prae nii kaua, kui kogu tekkinud mahl kaob. Lisa peale veits riivitud porgandit (ma ise küll lõikan nuudlite taolisteks peenikesteks ribadeks, see on maitsvam kui riivitud, näeb välja kui õigesse plovi sisse hakkitud porgand), pane peale hakkitud sibulat ja tee tuli väiksemaks, siis annavad sibul ja porgand mahla, lase nii üks 5 minutit olla ja sega omavahel kokku, lisa Santa Maria guljassi maitseainet ja soovi korral ka tomatipastat (võta vene Tsumak`i, see ei ole hapu ega kõrbenud maitsega ja avatud purk seisab kaua, ei lähe hallitama), täitsa natuke vett ja hauta kaane all, et liha kindlalt pehme oleks. Kui aga võtad sisefileed, siis peaks ta juba õige kuumusega praadimisel pehme olema. Kui selle 10-15 minutise hautamise tulemusena ka vesi kaob,siis lisa kogu asjale jahu (tavalise suurusega pannile u. 2,5-3 spl)ja sega korralikult läbi, seejärel aga lisa vett ja sega hästi nii, et liha sisse segatud jahu vedeliku paksendaks. Täitsa lõpus lisa hakkitud peterselli ja tilli, see annab mõnusa maitse juurde. Tegelikult aga on see vist selline primitiivne guljash, õige retsept on võib-olla see, kuhu ka kartulid sisse segatakse aga midagi sellist on ka Santa M. pakil kirjas.
 
maias 31. jaanuar 2002, kl 14.05
Kunagi siin oli teema lahjadest maguatoitutest. Kirjutan oma avastusest. Vääga lihtne valmistada ka! Poes (Selver) on müügil Winiary pudingipulbrid (soovitan sokolaadi). Segada pool pakki rasvata piimaga (võib ka tavalisega) ja saab suure laadungi head ja paremat. Täpne valmistusõpetus on pakil, aega läheb u 5 minutit!
 
Pipa Ungarist 01. veebruar 2002, kl 00.25
Õigesse guljašsuppi porgand EI käi.
Käib: õli,palju sibulaid, küüslauk, loomaliha, palju punast maitseainet ja ürte, vesi, kartul, värsked kooritud tomatid(koor tuleb ära kui kuuma vette surkad), värsked punased paprikad ja muna-piima-jahu klimbikesed, kui figuur lubab...
Õige olex kõike hästi suurte paladena tükeldada(sibul ja kartul 4ljax, liha kah parajatex pirakatex ampsudex).
Kogu krempel võtab keemisex u 1,5 tundi ning parim on järgmisel päeval soojendatult. Juurde punast veinikest ja krõbedat batoonikest.
Ärge ennast lõhki sööge!
 
Miina 01. veebruar 2002, kl 11.01
Igaljuhul mina olen neid guljassupi retsepte näinud palju erinevaid ja söönud kah erinevaid (ka Ungaris).
 
to Miina 01. veebruar 2002, kl 11.37
ja kuhu need erinevad retseptid jäid?
 
Liisu 02. veebruar 2002, kl 20.32
Õige ungaripärase guljashshi sisse käib punane vein!! See ongi põhiline! Soovitavalt ungari kuiv lauavein, nt Egri Bikaver. Minule õpetas üks ungarlane seda nii, et kõigepealt praeti sibulad, siis vee- ja veinisegu peale ja alles siis liha sisse keema. Guljassi liha ei pruunistata. Kui teed pruunistatud variandi, on toidu nimeks midagi muud (ei tule praegu meelde, umbes et "töltott" liha). Porgandi panime küll sisse, samuti kartuleid. Seevastu paprikat mitte. Enne valmissaamist lisada veidi paprikapulbrit, aga sellega tasub ettevaatlik olla! Kui kellelgi on suur huvi, võin ka täpsed kogused järgi vaadata. Igatahes olen mina selle retseptiga rohkesti loorbereid lõiganud...
 
Riti 04. veebruar 2002, kl 13.45
Siin kah juba õelutsetakse! Teemapüstitaja küsis guljašši retsepti aga siin käib kemplemine guljaššsupi ümber :((
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!