Küpsetatud latikas- maitseained peale, fooliumisse, ahju. Tiba enne valmimist hapukoor ja või peale mâärida, foolium pealt lahti jätta ja küpsetada kuni isuäratava pruuni kooriku tekkimiseni. Olenevalt latika suurusest võib maitseaineid ka pisut sisikonna õõnsustesse puistata.
Kalasupp- ideaalselt sobib mõni punane kala. Keeta seda siis, maitseaineid lisada, siis veel natuke riisi ja porgandit ning eelnevalt võis praetud sibulaid. Ka kartul pole keelatud. Super.
Kalafilee munaplödinaga- et siis kala teha jahuga kokku ning solgutada väheke aega lahtilöödud ja maitsestatud munas. Ning siis pannile.
Kalakrõbuskid- kalaribad praadida rohkes õlis nagu friikartuleid tehakse. Maitseained raputada peale pärast potist väljatõstmist.
Lihtsoolakala- parimal juhul lõhe või forell. Lõigata toorest kalast õhukesed plaadid, asetada kihiti anumasse. Vahele raputada soola ja suhkru segu vahekorras 2:1, kõige lõpuks valada peale toiduõli ning lasta siis ööpäeva jagu külmikus laagerduda. Seejârel hommikused võileivad pika aja jooksul mingid probleemi ei kujuta. Nojah, see sõltub muidugi kogusest, mida valmistatakse ning ka maitseomadustest, mis mâäravad toidu kahanemise tempo.