Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
vastlakuklid
 
pisike 05. veebruar 2002, kl 12.16
Tere!

Tahaks nii hirmsasti sel aastal ise vastlakukleid küpsetada. Kas keegi ehk jagaks mõnd tõeliselt head retsepti?
Või siis muud "saiatainast", millest võiks kuklid välja võluda?
Ette tänades,
pisike
 
ela 07. veebruar 2002, kl 04.53
Pakun välja ühe variandi:
500 g. jahu
30-40g. pärmi
1/2 klaasi piima
2muna
100g vôid
3/4 kl. suhkrut
1/2 tl. soola

vedelda pärm suhkruga , lisa soe piim +munad ja sool. Sôtku juurde jahu ja tükikeste kaupa vôi. Lase soojas kerkida kuni vähemalt kahekordne. Vormi pallid,pane ahjuplaadile, määri neid lahtiklopitud munaga ja lase veelkord kerkida ning pista ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni kergelt pruunid. Lase jahtuda, lôika müts ära ja lisa vahukoor(vôi mida ainult soovid).
 
pisike 07. veebruar 2002, kl 11.05
Aitäh, ela! :)
Proovin järele.
 
elale 07. veebruar 2002, kl 19.45
Teie kirjeldatud retseptis on nii palju pärmi poole kilo jahu kohta. Olen proovinud sama retsepti järgi, tainas kerkib liialt õhku täis ja tulemus on nätske käkk. Sõtkumine asja ei paranda. Kui küpsetada, lootuses, et ehk midagi siiski välja tuleb, on tulemuseks pärmimaitselised ja tihked saiad. Mitte niisugused mõnnad õhulised ja kerged nagu soovitud. Mida teen valesti?
 
ela 08. veebruar 2002, kl 02.18
kas lasite peale munaga määrimist ahjuplaadil kerkida? Ja kui nad seal on veelkord paisunud pista ahju. Aga vôibolla sôtkusid liiga palju. Kui oled jahu lisanud ja sôtkunud kuni on läikiv ja lööb kausi küljest lahti jäta kerkima(ning ära "sega" vahepeal, lase lihtsalt olla) ja kui tainas on kerkinud ,vormi pallid, määri munaga ja lase plaadil kerkida veidi ning ahju. kusjuures, kui ahjust välja vôtta vôib veidi pritsida veega, et jääks pärast kôbedad
 
elale 08. veebruar 2002, kl 18.04
Asi ei jõuagi kuklite keregitamiseni, sest kerkimapadud taigen on liiga vedel ja õhku täis. Sõtkusin, aga 100 % käte küljest lahti ei löönudki, peale 12 min mässamist, oli liialt püdel.
Panin jahu juurde ja uuesti kerkima, sama lugu....
 
ela 08. veebruar 2002, kl 21.42
aga lisa siis jahu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!