Tahaks nii hirmsasti sel aastal ise vastlakukleid küpsetada. Kas keegi ehk jagaks mõnd tõeliselt head retsepti? Või siis muud "saiatainast", millest võiks kuklid välja võluda? Ette tänades, pisike
Pakun välja ühe variandi: 500 g. jahu 30-40g. pärmi 1/2 klaasi piima 2muna 100g vôid 3/4 kl. suhkrut 1/2 tl. soola
vedelda pärm suhkruga , lisa soe piim +munad ja sool. Sôtku juurde jahu ja tükikeste kaupa vôi. Lase soojas kerkida kuni vähemalt kahekordne. Vormi pallid,pane ahjuplaadile, määri neid lahtiklopitud munaga ja lase veelkord kerkida ning pista ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni kergelt pruunid. Lase jahtuda, lôika müts ära ja lisa vahukoor(vôi mida ainult soovid).
Teie kirjeldatud retseptis on nii palju pärmi poole kilo jahu kohta. Olen proovinud sama retsepti järgi, tainas kerkib liialt õhku täis ja tulemus on nätske käkk. Sõtkumine asja ei paranda. Kui küpsetada, lootuses, et ehk midagi siiski välja tuleb, on tulemuseks pärmimaitselised ja tihked saiad. Mitte niisugused mõnnad õhulised ja kerged nagu soovitud. Mida teen valesti?
kas lasite peale munaga määrimist ahjuplaadil kerkida? Ja kui nad seal on veelkord paisunud pista ahju. Aga vôibolla sôtkusid liiga palju. Kui oled jahu lisanud ja sôtkunud kuni on läikiv ja lööb kausi küljest lahti jäta kerkima(ning ära "sega" vahepeal, lase lihtsalt olla) ja kui tainas on kerkinud ,vormi pallid, määri munaga ja lase plaadil kerkida veidi ning ahju. kusjuures, kui ahjust välja vôtta vôib veidi pritsida veega, et jääks pärast kôbedad
Asi ei jõuagi kuklite keregitamiseni, sest kerkimapadud taigen on liiga vedel ja õhku täis. Sõtkusin, aga 100 % käte küljest lahti ei löönudki, peale 12 min mässamist, oli liialt püdel. Panin jahu juurde ja uuesti kerkima, sama lugu....