Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
tatrapuder
 
mops 05. veebruar 2002, kl 12.37
Mida põnevat võiks teha tatraputru kõrvale? mingi kaste vms?
 
murel 05. veebruar 2002, kl 13.13
meie peres nimetatakse tatrapudruks vees keedetud soola ja pipraga maitsestatud tatart.
kas see just põnev on, aga ma olen tatrapudru kõrvale teinud hakklihast kotlette ja kõrvale pakkunud kastet: majonees, hapukoor, hakitud hapukurk.
kaalujälgijad lööksid küll sellise kastme pärast mind maha, aga sel ajal mul neid õnneks külas pole olnud:-)
 
liisu 05. veebruar 2002, kl 14.00
Aga meie pere tatrapudru on selline :
praadida sibul, riiv.porgand tilga õliga kollaseks, lisada pestud tatar ja puljongikuubik , valada üle kuuma veega . Nii kui keema hakkab, lasta tasasel tulel haududa 20-25 min. Maitsestada soolaga kui vaja ja tilliga. Pere tahab , et puder oleks küllaltki mahlane , mitte kuiv.
Siis sobib kõrvale mõni salat ja mõni lihatoode .
 
siil 05. veebruar 2002, kl 15.31
peale hapukoort ja praetud singi- või lihtsalt pekikuubikuid, kõrvale tomatit omas mahlas
 
kaalujälgija 05. veebruar 2002, kl 15.34
to murel: kaalujälgijad sind kindlasti maha ei löö - majoneesi on ka 19% ja hapukoort 10% (võib panna veel maitsestamata jogurtit~5% ja kastme saab vedelamaks, kui lisada pisuke sortsuke rasvata piima! :)
 
Siiri 05. veebruar 2002, kl 15.44
soe (kuum) tatrapuder kaussi, peale kallata külma piima, kõrvale kindlasti moosiga sai. selline söömisviis pärineb ajast, kui käisin lasteaias (oma 30 a tagasi), seal anti seda just niiviisi. ja siiamaani teisiti ei tahagi.
 
Vihv 05. veebruar 2002, kl 15.53
Mina teen tatrapudru ahjus, vahest ka kohe rohkem, siis töölt tulles hea kotlettidega soojendada. Pestud tatar patta, vesi üle, korralik sorts õli, pisut soola(mina kasutan soola vähe), kui puljongikuubik siis pole soola vajagi ja ahju. Väga hea puder tuleb, proovige!
 
mehe sõnul parim tatrapudru 05. veebruar 2002, kl 15.55
Meie pere tatrapuder on vees sõmeraks keedetud ja soolaga maitsestatud tatar. Tavaliselt praen pärast juurde suitsuliha kuubikuid ja sibulat. Annab pudrule hea maitse. Ja tahetakse seda VAID sõmeralt, mitte pudrulise struktuuriga.
 
Kass 05. veebruar 2002, kl 16.01

Meil tehakse tatraputru nii. Praen porgandikuubikud, seened ja ühe lihakonservi, siis vesi peale ja tatar ka. Puder saab valmis ca 20 minutiga. Nii nämmma.
 
Tirts 05. veebruar 2002, kl 16.03
Meie absoluutne lemmik on tatrahelbepuder, mida valmistan piimast ja helvestest, lisan natuke soola ja võid. Vahel juba mõtlen, et teeks midagi muud ka, aga ainult seda nõutakse.
 
Viivi 05. veebruar 2002, kl 16.13
Siiriga nõus. Mina söön ka niimoodi tatraputru.
Ausalt öeldes arvasin, et mina ise sellise mooduse välja mõtlesin, sest kuskil mujal pole ma sellist söömisviisi näinud ja paljud, kes mind niimoodi söömas näinud on, imestavad, et kuidas midagi sellist saab üldse süüa.
 
juuli 05. veebruar 2002, kl 21.05
oi mis vaffad nipid:)!
olen ise ka suur tatrasober, kuid viimasel ajal on kuidagi tydimus.
aga nyyd sain siit häid ideid:)
tjah, see foorum on ikka yks tore asi
 
Ingel 06. veebruar 2002, kl 10.37
Mina teen tatraputru nii:
kõigepealt kuumutan tatra pannil õli sees (terad paisuvad siis kenasti ära ja keetmisega läheb vähem aega)siis potti ja kuum vesi peale.Praen sibula,riivitud porgandi,seened ja kanahakkliha läbi ja kui puder on valmis segan hakkliha ja aedviljad juurde.
Ja meil armastatakse ketsupit peale panna.
 
naiska 06. veebruar 2002, kl 13.14
Teemaks on küll tatrapuder, aga ... Teen vahest nii, et kui on jäänud järele t.putru, siis valmistan midagi omletilaadset. S.T.
külm puder segi munaseguga ja pannile. Võib teha ka vormirooga.
Kiht putru ja oma äranägemise järgi midagi lihast ja peale võib valada jällegi munasegu ning kogu kupatus ahju.
Ahjaa, üks salat oli ka. Keedetud tatar segamini, kalakonservi, sibulate või küüslauguga ja veel juustu, hapukurki ning majon. või hapukoort.
 
individuaalne 06. veebruar 2002, kl 19.32
Mul läheb süda pahaks, kui mõningaid retsepte-soovitusi loen.
 
m 07. veebruar 2002, kl 10.31
Kui päris aus olla, siis minul ka. Eriti see piimas ujuv tatar jne
 
cady 07. veebruar 2002, kl 10.50
kui väike olin, siis sõin hea meelega seda piimas ujuvat tatart ja praegu ka väga maitseb!
 
Viivi 07. veebruar 2002, kl 13.42
M-le ja individuaalsele!

Ma ei leia vahet kas piima sees ujub tatar, makaron või kruup.
 
überkokk 07. veebruar 2002, kl 13.49
Selle asjaga ei viitsi eriti mässata: nimelt on tatrapudru valmistamisel olulise tähtsusega vaid õli lisamine keeduvette. Edasine on fantaasia, so anna kõrvale nagu pere nõuab- igasugu kastmeid jms. Tatraputru tuleb siiski vaadelda nagu kartulit, makaroni vms- lisa kõrvale mida tahad.
 
m 07. veebruar 2002, kl 14.01
Viivile.
Mina leian vahe küll. Piima-makaroni, piima-kruubi suppi ma armastan, aga minu maitsemeele jaoks tatar piima see on nagu lasteaialapse solgitud toit.
Aktsepteerin täiega, kui kellelegi meeldib. Mul ei ole selle vastu midagi. Aga ka noaähvardusel ei pane keegi mind seda sööma.
 
potsa 07. veebruar 2002, kl 16.55
Ohoo, just eile tegin väga lihtsalt head tatraputru. Retsept umbes sama nagu Ingel eespool kirjutas, aga mina tegin nii: praadisin hakkliha pannil, lisasin Uncle Ben`s kastet, kuumutasin ja valasin kõik eelnevalt keedetud tatrale. Segasin ära ja kokku tuli väga eksootilise maitsega puder. Mm, ma lisasin natuke ka soja kastet.
 
Kiti 10. veebruar 2002, kl 17.50
Mina keedan tatra. Teen juurde hakkliha kastet, kuhu lisan wortchesteri kastet, pipart, soola, liha üldmaitseainet ja vahest ka puljongit. Hästi hea pruun kaste ja sobib väga hästi tatra peale.
 
killu 12. veebruar 2002, kl 11.34
mina teen tatraputru nii: keedan tatra soolaga maitsestatud vees pehmeks, lõpuks segan sinna juurde lihakonservi. sööma asudes peneme peale hapukoort ja maitseainet. meie perele meeldib.
 
Styg 12. veebruar 2002, kl 16.58
Tatrapuder ketshupiga. Nämm. Peda kohviku täielik tippsõna. :)

Muuseas, mis nipid tatrapudru keetmisel on, peale selle et enne õlis kuumutada?
 
elevant 12. veebruar 2002, kl 22.14
minu meelest on soolased tartapudrutoidud (ketshupiga, kotletiga, seenetga, öäkk!) jäledad! ôige tatar ujub mônusas jahedas piimas ja väike vôisilm on ka sees.
 
Minni 13. veebruar 2002, kl 13.11
Külmas piimas ujuv või! öäkk
 
pudrukeetja 14. veebruar 2002, kl 18.20
Mina aga teen tatart nii: Puhastan tatra ära,pesen sooja veega ära, praen väheses õlis kergelt tatra läbi ja siis potti veega podisema. Sama aegselt silma ja maitse järgi riivin pannile porgandit ja tükeldan sibula. Praen need läbi lisades sinna soola ja musta pipart. Siis praen kas viinerid või hakkliha läbi ning lisan lihaüldmaitseainet. Kui tatar on pool pehme,lisan sinna ülejäänud komponendid ja lasen lõpuni haududa. Ise söön tatart hapukoorega või piimaga aga mees võtab veel igasuguseid salateid kõrvale.Muidugi mis külmkapis parasjagu on! Meile maitseb!
 
zoocoll 15. veebruar 2002, kl 15.30
Tea, kas maksab iga asja peale öäkk kisada, mis endale harjumatu ja vastik tundub, seda ei kohusta ju keegi järgi proovima ja teie arvamus, kullakesed, ei kohuta neid karvavõrdki, kellele asi iseenesest meeldib.

Tatra (soolase) maitsestamisel võiks proovida ka pitsamaitseainet või basiilikut või punet, (tegelikult kuivatatud peast on basiilik ja pune kahtlaselt sarnased ja need ongi pitsamaitseaine peakoostisosad) ning sibulale sekka kuumutada ka küüs-paar küüslauku purustatult.
 
Memm 16. veebruar 2002, kl 05.50
Meie tegime tatart maksaga. Siuke maksakastme moodi ja keedetud tatraga segada või lasta ka koos podisema. Nii nämma. Ja retsepti saime nii et mehega arutasime et teeks tatraga midagi. Mõtlesime kuidas, ma ei tea, mis ma mehele pakkusin et võiks sellega teha ja mees selle peale, et kas ikka maksab. Mina et maksaga? Ok, ju siis proovime ja kehitasin õlgu. Ja tegemise ajal läksime vaidlema, kes selle variandi välja pakkus (et kuidas teha tuleb). Ja siis tuli välja et siuke äpardus :)
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
 
Memm 16. veebruar 2002, kl 05.50
Meie tegime tatart maksaga. Siuke maksakastme moodi ja keedetud tatraga segada või lasta ka koos podisema. Nii nämma. Ja retsepti saime nii et mehega arutasime et teeks tatraga midagi. Mõtlesime kuidas, ma ei tea, mis ma mehele pakkusin et võiks sellega teha ja mees selle peale, et kas ikka maksab. Mina et maksaga? Ok, ju siis proovime ja kehitasin õlgu. Ja tegemise ajal läksime vaidlema, kes selle variandi välja pakkus (et kuidas teha tuleb). Ja siis tuli välja et siuke äpardus :)
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!