Kööginõu
tatrapuder
mops 05. veebruar 2002, kl 12.37 |
murel 05. veebruar 2002, kl 13.13 |
meie peres nimetatakse tatrapudruks vees keedetud soola ja pipraga maitsestatud tatart.
kas see just põnev on, aga ma olen tatrapudru kõrvale teinud hakklihast kotlette ja kõrvale pakkunud kastet: majonees, hapukoor, hakitud hapukurk.
kaalujälgijad lööksid küll sellise kastme pärast mind maha, aga sel ajal mul neid õnneks külas pole olnud:-)
kas see just põnev on, aga ma olen tatrapudru kõrvale teinud hakklihast kotlette ja kõrvale pakkunud kastet: majonees, hapukoor, hakitud hapukurk.
kaalujälgijad lööksid küll sellise kastme pärast mind maha, aga sel ajal mul neid õnneks külas pole olnud:-)
liisu 05. veebruar 2002, kl 14.00 |
Aga meie pere tatrapudru on selline :
praadida sibul, riiv.porgand tilga õliga kollaseks, lisada pestud tatar ja puljongikuubik , valada üle kuuma veega . Nii kui keema hakkab, lasta tasasel tulel haududa 20-25 min. Maitsestada soolaga kui vaja ja tilliga. Pere tahab , et puder oleks küllaltki mahlane , mitte kuiv.
Siis sobib kõrvale mõni salat ja mõni lihatoode .
praadida sibul, riiv.porgand tilga õliga kollaseks, lisada pestud tatar ja puljongikuubik , valada üle kuuma veega . Nii kui keema hakkab, lasta tasasel tulel haududa 20-25 min. Maitsestada soolaga kui vaja ja tilliga. Pere tahab , et puder oleks küllaltki mahlane , mitte kuiv.
Siis sobib kõrvale mõni salat ja mõni lihatoode .
siil 05. veebruar 2002, kl 15.31 |
kaalujälgija 05. veebruar 2002, kl 15.34 |
Siiri 05. veebruar 2002, kl 15.44 |
Vihv 05. veebruar 2002, kl 15.53 |
mehe sõnul parim tatrapudru 05. veebruar 2002, kl 15.55 |
Kass 05. veebruar 2002, kl 16.01 |
Tirts 05. veebruar 2002, kl 16.03 |
Viivi 05. veebruar 2002, kl 16.13 |
juuli 05. veebruar 2002, kl 21.05 |
Ingel 06. veebruar 2002, kl 10.37 |
Mina teen tatraputru nii:
kõigepealt kuumutan tatra pannil õli sees (terad paisuvad siis kenasti ära ja keetmisega läheb vähem aega)siis potti ja kuum vesi peale.Praen sibula,riivitud porgandi,seened ja kanahakkliha läbi ja kui puder on valmis segan hakkliha ja aedviljad juurde.
Ja meil armastatakse ketsupit peale panna.
kõigepealt kuumutan tatra pannil õli sees (terad paisuvad siis kenasti ära ja keetmisega läheb vähem aega)siis potti ja kuum vesi peale.Praen sibula,riivitud porgandi,seened ja kanahakkliha läbi ja kui puder on valmis segan hakkliha ja aedviljad juurde.
Ja meil armastatakse ketsupit peale panna.
naiska 06. veebruar 2002, kl 13.14 |
Teemaks on küll tatrapuder, aga ... Teen vahest nii, et kui on jäänud järele t.putru, siis valmistan midagi omletilaadset. S.T.
külm puder segi munaseguga ja pannile. Võib teha ka vormirooga.
Kiht putru ja oma äranägemise järgi midagi lihast ja peale võib valada jällegi munasegu ning kogu kupatus ahju.
Ahjaa, üks salat oli ka. Keedetud tatar segamini, kalakonservi, sibulate või küüslauguga ja veel juustu, hapukurki ning majon. või hapukoort.
külm puder segi munaseguga ja pannile. Võib teha ka vormirooga.
Kiht putru ja oma äranägemise järgi midagi lihast ja peale võib valada jällegi munasegu ning kogu kupatus ahju.
Ahjaa, üks salat oli ka. Keedetud tatar segamini, kalakonservi, sibulate või küüslauguga ja veel juustu, hapukurki ning majon. või hapukoort.
individuaalne 06. veebruar 2002, kl 19.32 |
m 07. veebruar 2002, kl 10.31 |
cady 07. veebruar 2002, kl 10.50 |
Viivi 07. veebruar 2002, kl 13.42 |
überkokk 07. veebruar 2002, kl 13.49 |
Selle asjaga ei viitsi eriti mässata: nimelt on tatrapudru valmistamisel olulise tähtsusega vaid õli lisamine keeduvette. Edasine on fantaasia, so anna kõrvale nagu pere nõuab- igasugu kastmeid jms. Tatraputru tuleb siiski vaadelda nagu kartulit, makaroni vms- lisa kõrvale mida tahad.
m 07. veebruar 2002, kl 14.01 |
potsa 07. veebruar 2002, kl 16.55 |
Ohoo, just eile tegin väga lihtsalt head tatraputru. Retsept umbes sama nagu Ingel eespool kirjutas, aga mina tegin nii: praadisin hakkliha pannil, lisasin Uncle Ben`s kastet, kuumutasin ja valasin kõik eelnevalt keedetud tatrale. Segasin ära ja kokku tuli väga eksootilise maitsega puder. Mm, ma lisasin natuke ka soja kastet.
Kiti 10. veebruar 2002, kl 17.50 |
killu 12. veebruar 2002, kl 11.34 |
Styg 12. veebruar 2002, kl 16.58 |
elevant 12. veebruar 2002, kl 22.14 |
pudrukeetja 14. veebruar 2002, kl 18.20 |
Mina aga teen tatart nii: Puhastan tatra ära,pesen sooja veega ära, praen väheses õlis kergelt tatra läbi ja siis potti veega podisema. Sama aegselt silma ja maitse järgi riivin pannile porgandit ja tükeldan sibula. Praen need läbi lisades sinna soola ja musta pipart. Siis praen kas viinerid või hakkliha läbi ning lisan lihaüldmaitseainet. Kui tatar on pool pehme,lisan sinna ülejäänud komponendid ja lasen lõpuni haududa. Ise söön tatart hapukoorega või piimaga aga mees võtab veel igasuguseid salateid kõrvale.Muidugi mis külmkapis parasjagu on! Meile maitseb!
zoocoll 15. veebruar 2002, kl 15.30 |
Tea, kas maksab iga asja peale öäkk kisada, mis endale harjumatu ja vastik tundub, seda ei kohusta ju keegi järgi proovima ja teie arvamus, kullakesed, ei kohuta neid karvavõrdki, kellele asi iseenesest meeldib.
Tatra (soolase) maitsestamisel võiks proovida ka pitsamaitseainet või basiilikut või punet, (tegelikult kuivatatud peast on basiilik ja pune kahtlaselt sarnased ja need ongi pitsamaitseaine peakoostisosad) ning sibulale sekka kuumutada ka küüs-paar küüslauku purustatult.
Tatra (soolase) maitsestamisel võiks proovida ka pitsamaitseainet või basiilikut või punet, (tegelikult kuivatatud peast on basiilik ja pune kahtlaselt sarnased ja need ongi pitsamaitseaine peakoostisosad) ning sibulale sekka kuumutada ka küüs-paar küüslauku purustatult.
Memm 16. veebruar 2002, kl 05.50 |
Meie tegime tatart maksaga. Siuke maksakastme moodi ja keedetud tatraga segada või lasta ka koos podisema. Nii nämma. Ja retsepti saime nii et mehega arutasime et teeks tatraga midagi. Mõtlesime kuidas, ma ei tea, mis ma mehele pakkusin et võiks sellega teha ja mees selle peale, et kas ikka maksab. Mina et maksaga? Ok, ju siis proovime ja kehitasin õlgu. Ja tegemise ajal läksime vaidlema, kes selle variandi välja pakkus (et kuidas teha tuleb). Ja siis tuli välja et siuke äpardus :)
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
Memm 16. veebruar 2002, kl 05.50 |
Meie tegime tatart maksaga. Siuke maksakastme moodi ja keedetud tatraga segada või lasta ka koos podisema. Nii nämma. Ja retsepti saime nii et mehega arutasime et teeks tatraga midagi. Mõtlesime kuidas, ma ei tea, mis ma mehele pakkusin et võiks sellega teha ja mees selle peale, et kas ikka maksab. Mina et maksaga? Ok, ju siis proovime ja kehitasin õlgu. Ja tegemise ajal läksime vaidlema, kes selle variandi välja pakkus (et kuidas teha tuleb). Ja siis tuli välja et siuke äpardus :)
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
Aga nii nämma tuli, et poleks uskunudki. Soovitan soojalt.
Lisa postitus