Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Mõnusad paksud pannkoogid
 
Tirts 19. veebruar 2002, kl 09.58
Tahaksin teha väikseid, pakse pannkooke (nt hapukoorega või kohupiima paasil). Palun andke nõu, kuidas teha!
 
sandra 19. veebruar 2002, kl 11.08
Paksud pannkoogid tulevad kui panna piima asemel keefiri ja tsipake soodat. Ja kohupiima-pannkookide jaoks vaata sõrnikute retsepti. Ega seal suurt vahet pole. Ah,jaa - veel tehakse ka pärmitaignast pannkooke, neid leiab vast mõne slaavi rahva kokaraamatust, siia juurde kuluks ära spetsiaalne lohukestega pannkoogipann.
Head maiustamist!
 
Tirts 19. veebruar 2002, kl 11.14
Aitäh, Sandra. Aga kas keefirit kasutades tuleb muna sama palju kui piima korral panna? Kunagi tegin keefiriga ja siis kippusid pannkoogid ära lagunema.
 
sandra 19. veebruar 2002, kl 11.40
Pane siis tõesti muna pigem rohkemgi. Mul tuli praegu selle peale meelde, et onu õpetas kunagi meremeeste pannkooke tegema ja need sarnanesid rohkem omletiga.
 
Krits 19. veebruar 2002, kl 12.10
mõnusad paksud pannkoogid saab, kui lisada taignasse riivitud värsket kõrvitsat. ilus kollane värv tuleb ka. olen lisanud igasugustesse pannkoogitainastesse, retsepti muutmata (vahest natuke vähem jahu lihtsalt)
 
Vic 19. veebruar 2002, kl 14.34
Tirtsukesele! Munaga ära küll koonerda, koogile annab paksust ka see, kui Sul aega on siis, munakollane klopi kohe taignasse ja valge mikserda tugevaks vahuks, siis sega vaikselt taignasse ja pannile - proovi!
 
M 19. veebruar 2002, kl 15.34
Vic: samas kui muna LIIGA palju panna tulevad koogid nii kõvad kui tallanahad. olen selliseid ka söögikohtades kohanud :-((((
 
Memm 20. veebruar 2002, kl 09.04
2 muna,
5dl jahu
5dl hapupiima, keefiri või petti
2tl soola
1tl söögisoodat
4sl õli
munavalged vahusta pehmeks vahuks. kuivained sega kokku lisa vedelik rahulikult ja lõpus munavalged. küpseta pisikesed lusikakoogid ja mitte väga tugeval kuumusel. Mämm on. Aa, ja ära lase tainast seista asu kohe küpsetama.
tulevad just sellised nagu sa soovisid :)
Head isu!
 
Ploomike 20. veebruar 2002, kl 11.48
Kuidas Sa ylejaanud korvitsat sailitad? Kas kannatab panna sygavkylma? Tervest korvitsast ju pannkooke ei tee. Mis Sa yldse korvitsaga veel teed. Tegin juba toorsalatit, lapsele pyreed, marineerituna enam ei taha.
 
Krits 20. veebruar 2002, kl 12.29
ploomike: ülejäänud riivitud kõrvitsat saab parajate portsudena vabalt sügavkülmas säilitada. Piima-mannasupile saab riivitud kõrvitsat lisada ja kartuli/köögivilja-kotlettidele ja pärmitaignale. ema keedab kõrvitsatükke ebaküdooniaga, mis on palju parem kui marineeritud, ning kõrvitsa-õuna moosi. veel on meil merisiga, kes vääääääääga kõrvitsat armastab :)
Nii et 20-kilone kõrvits sai meil otsa paari päevaga (üsna arvestatav kogus on sellest veel jääkülmas)
 
Vic 20. veebruar 2002, kl 13.30
Kulla M; Ikka parajalt ja vahule mikserdatud munaga pannkoogid ei lähe kunagi tallanaks!!!!
 
Aliss 20. veebruar 2002, kl 13.41
Kõrvitsaga kartulipuder! Parim! Imeilus värv, maitse on veidi omapärane, lisa Delikate segu v küüslauku, klopi hästi vahule. Vähem kaloreid kah, boonusena.
 
juta 20. veebruar 2002, kl 14.18
Aga õiged paksud pannkoogid tulevad ikka pärmitaignast.
 
M 20. veebruar 2002, kl 14.55
Kuidas käivad pärmitaigna pannkoogid?????
 
Vic 20. veebruar 2002, kl 15.03
Olen teinud pärmitaigna nagu ikka, ainult ei sõtku sinna juhu juurde, nii kui kerkinud võib kohe ROHKE kuuma õliga pannile panna praadima, nad kerkivad ka pannil veel, nad tulevad suured ja paksud, nii kui suure lusikaga ise paned ja tunduvalt sitkemad kui vahule löödud munavalgega. Ikka kohe teistsugused, aga proovi ikka!
 
Ploomike 21. veebruar 2002, kl 21.06
Aitäh, et aitasite mul kõrvitsamurest jagu saada. Kartulipuder on juba söödud ja mannasupp hommikuks valmis. Tulid tõesti nämmad :) Mina olen vahest pannkookidele õlut juurde pannud, aitab kergitada (pärm ju sees), ja jahu seguneb kuidagi paremini. Pirukaid ja küpsiseid saab ka õlle baasil teha. Imehead!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!