Kööginõu
Mõnusad paksud pannkoogid
Tirts 19. veebruar 2002, kl 09.58 |
sandra 19. veebruar 2002, kl 11.08 |
Paksud pannkoogid tulevad kui panna piima asemel keefiri ja tsipake soodat. Ja kohupiima-pannkookide jaoks vaata sõrnikute retsepti. Ega seal suurt vahet pole. Ah,jaa - veel tehakse ka pärmitaignast pannkooke, neid leiab vast mõne slaavi rahva kokaraamatust, siia juurde kuluks ära spetsiaalne lohukestega pannkoogipann.
Head maiustamist!
Head maiustamist!
Tirts 19. veebruar 2002, kl 11.14 |
sandra 19. veebruar 2002, kl 11.40 |
Krits 19. veebruar 2002, kl 12.10 |
Vic 19. veebruar 2002, kl 14.34 |
M 19. veebruar 2002, kl 15.34 |
Memm 20. veebruar 2002, kl 09.04 |
2 muna,
5dl jahu
5dl hapupiima, keefiri või petti
2tl soola
1tl söögisoodat
4sl õli
munavalged vahusta pehmeks vahuks. kuivained sega kokku lisa vedelik rahulikult ja lõpus munavalged. küpseta pisikesed lusikakoogid ja mitte väga tugeval kuumusel. Mämm on. Aa, ja ära lase tainast seista asu kohe küpsetama.
tulevad just sellised nagu sa soovisid :)
Head isu!
5dl jahu
5dl hapupiima, keefiri või petti
2tl soola
1tl söögisoodat
4sl õli
munavalged vahusta pehmeks vahuks. kuivained sega kokku lisa vedelik rahulikult ja lõpus munavalged. küpseta pisikesed lusikakoogid ja mitte väga tugeval kuumusel. Mämm on. Aa, ja ära lase tainast seista asu kohe küpsetama.
tulevad just sellised nagu sa soovisid :)
Head isu!
Ploomike 20. veebruar 2002, kl 11.48 |
Krits 20. veebruar 2002, kl 12.29 |
ploomike: ülejäänud riivitud kõrvitsat saab parajate portsudena vabalt sügavkülmas säilitada. Piima-mannasupile saab riivitud kõrvitsat lisada ja kartuli/köögivilja-kotlettidele ja pärmitaignale. ema keedab kõrvitsatükke ebaküdooniaga, mis on palju parem kui marineeritud, ning kõrvitsa-õuna moosi. veel on meil merisiga, kes vääääääääga kõrvitsat armastab :)
Nii et 20-kilone kõrvits sai meil otsa paari päevaga (üsna arvestatav kogus on sellest veel jääkülmas)
Nii et 20-kilone kõrvits sai meil otsa paari päevaga (üsna arvestatav kogus on sellest veel jääkülmas)
Vic 20. veebruar 2002, kl 13.30 |
Aliss 20. veebruar 2002, kl 13.41 |
juta 20. veebruar 2002, kl 14.18 |
Vic 20. veebruar 2002, kl 15.03 |
Olen teinud pärmitaigna nagu ikka, ainult ei sõtku sinna juhu juurde, nii kui kerkinud võib kohe ROHKE kuuma õliga pannile panna praadima, nad kerkivad ka pannil veel, nad tulevad suured ja paksud, nii kui suure lusikaga ise paned ja tunduvalt sitkemad kui vahule löödud munavalgega. Ikka kohe teistsugused, aga proovi ikka!
Ploomike 21. veebruar 2002, kl 21.06 |
Aitäh, et aitasite mul kõrvitsamurest jagu saada. Kartulipuder on juba söödud ja mannasupp hommikuks valmis. Tulid tõesti nämmad :) Mina olen vahest pannkookidele õlut juurde pannud, aitab kergitada (pärm ju sees), ja jahu seguneb kuidagi paremini. Pirukaid ja küpsiseid saab ka õlle baasil teha. Imehead!
Lisa postitus