Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kook
 
tsinna 22. veebruar 2002, kl 13.06
Üks mõnus koogiretsept nädalavahetuseks, palun!
 
kristel 22. veebruar 2002, kl 14.12
umbes 4 dl jahu, veerand pakki võid, suhkrut 1,5-2 dl, küpsetuspulbrit 1 tl, soodat pool teelusikat-kõik omavahel segada,et tekiks purune tainas,siis umbes pool sellest tõsta teise kaussi ja allesjäänud tainale lisa 1 dl kas maitsestamata
jogurtit, või hapukoort või võib ka olla tavaline jogurt.
tekkinud segu panna võitatud vormi peale mustsõstraid nii et tainas on ilusti kaetud (näiteks sügavkülmast)ja kõige peale allesjäänud purutainas.
küpseta umbes 180C juures niikaua kui puru on peal pruunistunud.
süüa sobib ka vanilje jäätisega!
 
ela 22. veebruar 2002, kl 14.23
kas tainas tuleb kolmeks jaotada?
 
kristel 22. veebruar 2002, kl 14.45
ei, piisab kaheks jaotamiseks, üks ports võiks suurem jääda, teine
umbes paar pihutäit s.t. nii palju kui koogi peale tahad et jääks!
 
kiku 22. veebruar 2002, kl 15.20
Ei tea, kas muud marjad ka sobivad, mul sügavkülmas mõned põldmarjad.
 
kristel 22. veebruar 2002, kl 15.23
marjad võiksid olla natuke hapukad, muidu läheb kook liiga magusaks.
 
Memm 24. veebruar 2002, kl 07.35
oi kui hea on šokolaadi kook

200g võid või margariini
200g šokolaadi (mitte mõru)
4 muna
1 klaas suhkrut
200g pähkleid hakitud
1,5 klaasi jahu
2tl küpsetuspulbrit
ja võõbaks veel 100g mõrušokolaadi ja 100g piimašokolaadi
*******************************
sulata või ja šokolaad potis, jahuta. vahusta muna ja suhkur, sega jahtunud segu hulka ja lisa kuivained. küpsetada 200Cjuures 25 min

kate
šokolaad sulatada veevannis, ja valade seekoogile.
nii mämm.
 
kristel 25. veebruar 2002, kl 11.10
ups! selgus et peast retsepti kitjutamine ei õnnestunud
kõige paremini. purukoogi tainale peab lisama peale taina jagamist kaheks ka ühe muna (suuremale tainaosale)
vabandan!
 
K 01. märts 2002, kl 00.30
Õuna-plaadikook.

4 muna
1 liiter piima
1 tl. soola
4 dl. nisujahu
3 spl. suhkrut
4-6 hapukat õuna
kaneeli

Kalla kaussi piim, munad, suhkur ja sool ning klopi kergelt läbi. Lisa vähehaaval segades, näiteks vispliga kloppides nisujahu. Lase taignal punduda umbes 10 minutit. Sel ajal kui taigen kerkib, võid koorida õunad ja eemaldada südamikud. Viilusta õunad. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaneeliga maitsestatud õunaviilud ja kalla nad taignaga üle. Küpseta 225C ahjukuumuses umbes 30 minutit. Serveeri kaunilt pruuni kooki soojana.
 
K 01. märts 2002, kl 00.40
Sidrunikook.

200g võid või margariini
2 dl suhkrut
2 tl. vanillisuhkrut
3 muna
1 sidruni mahl
3 dl nisujahu
2 tl. küpsetuspulbrit

Vormi määrimiseks:
umbes 1 spl. küpsetusmargariini
umbes 1 spl. riivsaia

Vahusta toatemperatuuril pehmenenud rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg vahustades. Pigista sidrunist mahl ja lisa vahule. Sega kõigepealt küpsetuspulber nisujahusse ja seejärel jahu taignasse. Määri ja raputa riivsaiaga üle koogivorm. Tõsta sellesse taigen ja lase küpseda 200C ahjukuumuses 45-50 minutit.
 
K 01. märts 2002, kl 00.47
Sokolaadikook.

150 g piimasokolaadi
100 g võid
2 spl. mett
150 g küpsiseid
8 kompotikirssi

Määri küpsetusvorm. Pane küpsised kaussi ja murra need sõrmede vahel peeneks. Murra sokolaad tükkideks ja sulata veevannis. Hästi madalas kuumuses sulata teises kastrulis või ja mesi ja sega ühtlaseks. Lisa või ja mee segule küpsised ja sulatatud sokolaad, sega hästi. Vala segu määritud küpsetusvormi ja aja noaga ühtlaselt laiali. Aseta kompotikirsid ühtlaste vahedega koogile ja vajuta need pooleldi segusse. Jäta kook paariks tunniks tarretuma, siis võta ettevaatlikult vormist välja ja lõika kaheksaks tükiks nii et iga tüki keskele jääks üks kirss.
 
K 01. märts 2002, kl 00.52
Kodune õunakook.

250 g nisujahu
150 g pehmendatud võid
250 g suhkrut
4 muna
3 õuna
3 spl. rosinaid

Sega suhkur, jahu, munakollased ja rosinad pehmitatud võisse. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega taigna hulka. Määri koogivorm rasvainega kokku. Kummuta taigen vormi. Koori õunad ja lõika viiludeks. Pane viilud taignale. Lase küpseda tunni jagu 180 kraadini kuumutatud ahjus.
 
K 01. märts 2002, kl 00.57
Väikesed aprikoosikoogid.

125 g margariini
125 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut
2 muna
150 g jahu
1 pakk kuivpärmi
12 aprikoosipoolikut
tuhksuhkrut
paberist koogivorme (selliseid mis muffunsite ümber käivad)

Sega kahe minuti vältel omavahel margariini, suhkrut, vanillisuhkrut, jahu, munad ja pärmi. Täida vormid poole peale. Pane aprikoosid taigna peale. Aseta ahjuplaat 30 minutiks 180 kraadini kuumutatud ahju. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!