Kööginõu
kook
kristel 22. veebruar 2002, kl 14.12 |
umbes 4 dl jahu, veerand pakki võid, suhkrut 1,5-2 dl, küpsetuspulbrit 1 tl, soodat pool teelusikat-kõik omavahel segada,et tekiks purune tainas,siis umbes pool sellest tõsta teise kaussi ja allesjäänud tainale lisa 1 dl kas maitsestamata
jogurtit, või hapukoort või võib ka olla tavaline jogurt.
tekkinud segu panna võitatud vormi peale mustsõstraid nii et tainas on ilusti kaetud (näiteks sügavkülmast)ja kõige peale allesjäänud purutainas.
küpseta umbes 180C juures niikaua kui puru on peal pruunistunud.
süüa sobib ka vanilje jäätisega!
jogurtit, või hapukoort või võib ka olla tavaline jogurt.
tekkinud segu panna võitatud vormi peale mustsõstraid nii et tainas on ilusti kaetud (näiteks sügavkülmast)ja kõige peale allesjäänud purutainas.
küpseta umbes 180C juures niikaua kui puru on peal pruunistunud.
süüa sobib ka vanilje jäätisega!
kristel 22. veebruar 2002, kl 14.45 |
kiku 22. veebruar 2002, kl 15.20 |
kristel 22. veebruar 2002, kl 15.23 |
Memm 24. veebruar 2002, kl 07.35 |
oi kui hea on šokolaadi kook
200g võid või margariini
200g šokolaadi (mitte mõru)
4 muna
1 klaas suhkrut
200g pähkleid hakitud
1,5 klaasi jahu
2tl küpsetuspulbrit
ja võõbaks veel 100g mõrušokolaadi ja 100g piimašokolaadi
*******************************
sulata või ja šokolaad potis, jahuta. vahusta muna ja suhkur, sega jahtunud segu hulka ja lisa kuivained. küpsetada 200Cjuures 25 min
kate
šokolaad sulatada veevannis, ja valade seekoogile.
nii mämm.
200g võid või margariini
200g šokolaadi (mitte mõru)
4 muna
1 klaas suhkrut
200g pähkleid hakitud
1,5 klaasi jahu
2tl küpsetuspulbrit
ja võõbaks veel 100g mõrušokolaadi ja 100g piimašokolaadi
*******************************
sulata või ja šokolaad potis, jahuta. vahusta muna ja suhkur, sega jahtunud segu hulka ja lisa kuivained. küpsetada 200Cjuures 25 min
kate
šokolaad sulatada veevannis, ja valade seekoogile.
nii mämm.
kristel 25. veebruar 2002, kl 11.10 |
K 01. märts 2002, kl 00.30 |
Õuna-plaadikook.
4 muna
1 liiter piima
1 tl. soola
4 dl. nisujahu
3 spl. suhkrut
4-6 hapukat õuna
kaneeli
Kalla kaussi piim, munad, suhkur ja sool ning klopi kergelt läbi. Lisa vähehaaval segades, näiteks vispliga kloppides nisujahu. Lase taignal punduda umbes 10 minutit. Sel ajal kui taigen kerkib, võid koorida õunad ja eemaldada südamikud. Viilusta õunad. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaneeliga maitsestatud õunaviilud ja kalla nad taignaga üle. Küpseta 225C ahjukuumuses umbes 30 minutit. Serveeri kaunilt pruuni kooki soojana.
4 muna
1 liiter piima
1 tl. soola
4 dl. nisujahu
3 spl. suhkrut
4-6 hapukat õuna
kaneeli
Kalla kaussi piim, munad, suhkur ja sool ning klopi kergelt läbi. Lisa vähehaaval segades, näiteks vispliga kloppides nisujahu. Lase taignal punduda umbes 10 minutit. Sel ajal kui taigen kerkib, võid koorida õunad ja eemaldada südamikud. Viilusta õunad. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaneeliga maitsestatud õunaviilud ja kalla nad taignaga üle. Küpseta 225C ahjukuumuses umbes 30 minutit. Serveeri kaunilt pruuni kooki soojana.
K 01. märts 2002, kl 00.40 |
Sidrunikook.
200g võid või margariini
2 dl suhkrut
2 tl. vanillisuhkrut
3 muna
1 sidruni mahl
3 dl nisujahu
2 tl. küpsetuspulbrit
Vormi määrimiseks:
umbes 1 spl. küpsetusmargariini
umbes 1 spl. riivsaia
Vahusta toatemperatuuril pehmenenud rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg vahustades. Pigista sidrunist mahl ja lisa vahule. Sega kõigepealt küpsetuspulber nisujahusse ja seejärel jahu taignasse. Määri ja raputa riivsaiaga üle koogivorm. Tõsta sellesse taigen ja lase küpseda 200C ahjukuumuses 45-50 minutit.
200g võid või margariini
2 dl suhkrut
2 tl. vanillisuhkrut
3 muna
1 sidruni mahl
3 dl nisujahu
2 tl. küpsetuspulbrit
Vormi määrimiseks:
umbes 1 spl. küpsetusmargariini
umbes 1 spl. riivsaia
Vahusta toatemperatuuril pehmenenud rasvaine suhkruga. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg vahustades. Pigista sidrunist mahl ja lisa vahule. Sega kõigepealt küpsetuspulber nisujahusse ja seejärel jahu taignasse. Määri ja raputa riivsaiaga üle koogivorm. Tõsta sellesse taigen ja lase küpseda 200C ahjukuumuses 45-50 minutit.
K 01. märts 2002, kl 00.47 |
Sokolaadikook.
150 g piimasokolaadi
100 g võid
2 spl. mett
150 g küpsiseid
8 kompotikirssi
Määri küpsetusvorm. Pane küpsised kaussi ja murra need sõrmede vahel peeneks. Murra sokolaad tükkideks ja sulata veevannis. Hästi madalas kuumuses sulata teises kastrulis või ja mesi ja sega ühtlaseks. Lisa või ja mee segule küpsised ja sulatatud sokolaad, sega hästi. Vala segu määritud küpsetusvormi ja aja noaga ühtlaselt laiali. Aseta kompotikirsid ühtlaste vahedega koogile ja vajuta need pooleldi segusse. Jäta kook paariks tunniks tarretuma, siis võta ettevaatlikult vormist välja ja lõika kaheksaks tükiks nii et iga tüki keskele jääks üks kirss.
150 g piimasokolaadi
100 g võid
2 spl. mett
150 g küpsiseid
8 kompotikirssi
Määri küpsetusvorm. Pane küpsised kaussi ja murra need sõrmede vahel peeneks. Murra sokolaad tükkideks ja sulata veevannis. Hästi madalas kuumuses sulata teises kastrulis või ja mesi ja sega ühtlaseks. Lisa või ja mee segule küpsised ja sulatatud sokolaad, sega hästi. Vala segu määritud küpsetusvormi ja aja noaga ühtlaselt laiali. Aseta kompotikirsid ühtlaste vahedega koogile ja vajuta need pooleldi segusse. Jäta kook paariks tunniks tarretuma, siis võta ettevaatlikult vormist välja ja lõika kaheksaks tükiks nii et iga tüki keskele jääks üks kirss.
K 01. märts 2002, kl 00.52 |
Kodune õunakook.
250 g nisujahu
150 g pehmendatud võid
250 g suhkrut
4 muna
3 õuna
3 spl. rosinaid
Sega suhkur, jahu, munakollased ja rosinad pehmitatud võisse. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega taigna hulka. Määri koogivorm rasvainega kokku. Kummuta taigen vormi. Koori õunad ja lõika viiludeks. Pane viilud taignale. Lase küpseda tunni jagu 180 kraadini kuumutatud ahjus.
250 g nisujahu
150 g pehmendatud võid
250 g suhkrut
4 muna
3 õuna
3 spl. rosinaid
Sega suhkur, jahu, munakollased ja rosinad pehmitatud võisse. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega taigna hulka. Määri koogivorm rasvainega kokku. Kummuta taigen vormi. Koori õunad ja lõika viiludeks. Pane viilud taignale. Lase küpseda tunni jagu 180 kraadini kuumutatud ahjus.
K 01. märts 2002, kl 00.57 |
Väikesed aprikoosikoogid.
125 g margariini
125 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut
2 muna
150 g jahu
1 pakk kuivpärmi
12 aprikoosipoolikut
tuhksuhkrut
paberist koogivorme (selliseid mis muffunsite ümber käivad)
Sega kahe minuti vältel omavahel margariini, suhkrut, vanillisuhkrut, jahu, munad ja pärmi. Täida vormid poole peale. Pane aprikoosid taigna peale. Aseta ahjuplaat 30 minutiks 180 kraadini kuumutatud ahju. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.
125 g margariini
125 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut
2 muna
150 g jahu
1 pakk kuivpärmi
12 aprikoosipoolikut
tuhksuhkrut
paberist koogivorme (selliseid mis muffunsite ümber käivad)
Sega kahe minuti vältel omavahel margariini, suhkrut, vanillisuhkrut, jahu, munad ja pärmi. Täida vormid poole peale. Pane aprikoosid taigna peale. Aseta ahjuplaat 30 minutiks 180 kraadini kuumutatud ahju. Võta ahjust välja ja lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.
Lisa postitus