Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
baklažaan
 
mõtlik 04. märts 2002, kl 14.54
lugu selline, et ei oska midagi head nimetet köögiviljast teha. kuskilt häid retsepte ei leia ega midagi. ometi tean, et ON võimalik häid toite teha baklažaanist. ükskord sain ühe tuttava tuttava juures ja pidi keele alla viima, oleks siis küsinud, et kuidas asja tegi, ei, seda muidugi mitte :)

kui ise midagi omast peast üritan välja mõelda, jääb asi kole-kole vesine... (kuigi muidu hea)

ehk oskab keegi siinsetest midagi soovitada?
 
Kiisuk 04. märts 2002, kl 15.45
nohh mida sa siis juba oled teinud?
mina praen teda hakkliha või seente hulka ja siis panen igasugu ahjuroogadesse :PPPP
veel ma tean et tehakse kudagi lihtsalt munaga,praetakse
aa niimoodi minul ei tulnud midagi välja...
 
Maria 04. märts 2002, kl 16.03
Aasia rahvas teeb nii sellest asjast kui ka kabatsokidest ikraad. Lõpp hea asi näiteks leivale-saiale, külmana või soojana. Ma teen seda silma järgi, ei tea täpseid proportsioone öelda aga katseta. Arvestada tuleb aga sellega, et kasutatakse suht suurt rasva hulka, siis ei ole vesine. Prae tavalisel pannil või wokis tükeldatud baklazan, paprika, sibul, küüslauk, lisa tomateid või tomati pastat, võib ka rohelist. Mõni ei viitsi hakkida ja peenestab kõik kombainis, mulle aga tundub noaga hakkituna maitse parem, siis jäävad tükikid suuremaks ja ei ole pudrune.
 
muksi 04. märts 2002, kl 16.10
Ameerikas on baklazhaan väga populaarne. Seal nägin kuidas üks tuttav tegi. Räägin sulle põhimõtte ära, järsku saad ideid. Tema lõikas kooritud bakl. ketasteks, kastis muna ja riivsaia sisse, laotas ahju plaadile ja küpsetas kergelt läbi. Siis pani klaasist vormi vaheldumisi bakl. põhja, peale tomatipastat ja juustu ning jälle baklazhaan jne. Kõige peale juustu. Umbes ni see oli. Ise pole proovinud, kuigi plaanis on. Maitses väga hästi. Liha ta ei pannud, kuna oli taimetoitlane aga kindlasti oleks sinna võinud ka hakkliha lisada. Ise olen samuti teiste aedviljade ja seentega seda praadinud ja riisiga söönud. Olen samuti baklazhaani kasutusvõimalustest huvitatud, nii et ootan huviga.
 
tsinna 04. märts 2002, kl 17.19
Kokaraamatust lugesin, et baklazhaani ehk obergiini soovitatakse kibeda maitse kaotamiseks soolaga kergelt üle nõrutatult pool tundi sõelas nõrgumas hoida. Kas on siis muidu kibe maitse? Ise pole just sellepärast teda teinud, et ei viitsi nõrutada.
Samas kokaraamatus (Maalehe kirjastuse suurte punaste kaantega "Uus klassikaline kokaraamat") on näit ratatouille retsept: praadida 2 sibulat, 1 obergiin, 2 tsukiinit (kabatshokki), 1 pun paprika, 1 roh papr, tomateid, 2 küslaküünt, maits ürtidega. Hautada 15-20 min.
 
lemon59 06. märts 2002, kl 04.09
ratatouille on toeliselt hea sook.teen seda tihti ja siiani ei ole tydinyd.kibeda maitse kaotamiseks piisab 10min-st.
 
elevant 06. märts 2002, kl 19.23
mis vahet on obergiinil, tsukiinil, baklazhaanil ja kabatshokil?

ise olen kasutanud suvekôrvitsat e tsukiinit kalavormis: viilud tomatit ja kôrvitsat vahelldumisi ahjuvormi, peale (külmutatud) valge lihaga kalafileed, pisut kalapuljongit vôi valget veini. maitsestada, küpsetada, kuni kala valmis, siis panna peale maitserohelist ja riivjuustu ning pruunistada pealt.

keedukartuliga hästi nämma ja ei mingeid liigseid kaloreid :)
 
ise 08. märts 2002, kl 16.58
see munaga variant on paneerimine.... lõikad viilud ja kastad kordamööda klopitud muna sisse ja jahu sisse ja siis praed ära. Suvisel ajal on viimase peal, kui viile grillide ning juustu peale panna.
 
pärm 13. märts 2002, kl 16.28
Kõige lihtsam retsept:

Tõmba terava noaga pikuti baklazhaani kõht lõhki ja pista ta ahju (noatriibuga osa üleval). Küpseta 200-240 C juures 40 - 50 minutit (sõltuvalt suurusest). Kas on valmis, seda tunned juba lõhnast ja ka ahjust välja võttes näed, et viljaliha on koore küljest eemaldunud ja pehme.

Taldrikus saab sellesse pikuti auku vastavalt maitsele kas (aroomi)soola, küüslaugupulbrit ja ka sidrunipipart riputatud.
Kesta ei sööda.

Süüa kas liha , kala kõrvale kartuli aseainena või nautida eraldi.
Tavaliselt arvestan baklazhaan näkku.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!