Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
spinat
 
elina 07. märts 2002, kl 09.48
Sooviksin saada retsepte külmutatud spinatist. Kasvatasin seda suvel kõvasti ja sügavkülmutasin aga nüüd ei oska midagi sellega peale hakata .
 
kesse 07. märts 2002, kl 13.10
Spinatisupp keedetud munadega

1 pakk külmutatud spinatit
3 sl õli
4 sl jahu
1,5 l piima
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud valget pipart
Lisandiks:
4 keedetud muna
petersellilehti

Kuumuta jahu õlis kuldkollaseks, ära lase pruunistuda. Kalla pannile umbes 5 dl piima ja kuumuta segades, kuni segu pakseneb. Lisa segades peene nirena ülejäänud piim, lase keema tõusta ning 5 minutit madalal kuumusel haududa. Lisa külmunud spinatikuubikud ja sulata segades, lisa maitseained ja lase suppi madalal kuumusel 10 minutit tasakesi keeda. Keeda sellel ajal mune 7 minutit, jahuta 1 minut jooksva vee all ning poolita siis pikuti. Tõsta supp taldrikutesse ja pane munapoolikud supi peale. Kaunista peenestatud siledate petersellilehtedega.
 
kesse 07. märts 2002, kl 13.18
Kaalujalgijate kala

2 vaherasvast kalafileed
kate:
150g vett
0,5 puljongikuubikut
2tl jahu
6 sl rasvata kodujuustu v. kohupiima
1kl spinatit

puljongikuubik vette ja keema, klopi sisse jahu, lisa kodujuust ja spinat. pane kalad maaritud ahjuvormi, kata kalad seguga ja 20 min ahju
 
kesse 07. märts 2002, kl 14.49
Feta-spinatipirukas

400 g valmis lehttaignat
Täidis:
1 purk õlis säilitatud fetajuustu
pool pakki külmutatud spinatit
1 suur sibul
2 sl õli fetajuustu purgist
2 dl piima
3 muna
0,25 tl purustatud musta pipart
näputäis jahvatatud muskaati
raasuke soola

Pane spinat aegsasti sõelale sulama. Nõruta juust õlist välja, kuumuta peenestatud sibul õlis läbipaistvaks. Vooderda suur madal pirukavorm taignaga. Sega sulanud spinat juustukuubikute ja sibulaga ning laota ühtlaselt pirukapõhjale. Sega lahtiklopitud munad piimaga ja maitsesta; kalla segu vormi. Küpseta 175° juures tund aega.
 
juta 08. märts 2002, kl 10.33
Pane quiche'i sisse. Või lasanja sisse. Spinat on ju hea igale poole toppida, annab ilusa rohelise värvi, mingit vänget maitset tal pole ja vitamiine on nagu muda.
 
Pipi 11. märts 2002, kl 14.49
Kalapirukas:

1 pakk pärmi-lehetaigent
1 forelli vm filee
2-4 muna
1-3 dl spinatit

rulli taigen lahti, aseta peale kihiti kalaviilud, munaviilud ja spinat, maitsesta soola ja valge pipraga, paki see värk kokku, pintselda munaga ja ahju 180-200 kraadi 25 min. väga maitsev ja väga ilus. kes tahab, võib ka yhe kihi riisi panna. või hoopis soolalõheviile kasutada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!