Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
peo kartulid
 
eve 15. märts 2002, kl 10.11
vaja oleks homse väikse peokese jaoks prae kõrvale kartuleid teha. oskate ehk soovitada mingeid ahju- või üleküpsetatud keedu kartulite maitsestamise võimalusi või keedetud kartulitest mingeid kotleti taolisi.
 
mona 15. märts 2002, kl 10.26
Kõige paremad on ahjukartulid juustuga, võib kasutada ka sinihallitusjuustu, lisaks veidi tilli ja soovi järgi karrit. Mmmmm!
 
tibi 15. märts 2002, kl 11.27
ma olen siiani neid juustukartuleid valmiskujul ostnud, on tõesti head, aga kuidas neid ise teha, sinna peab siis mingit koort või piiima ka panema või? muidu kuivab ju juust koorikuks ja ongi kõik:(
 
Laica 15. märts 2002, kl 11.39
Leidsin just keedukartulitest tehtud täidisega pallid aadressilt www.santamaria.ee. Seal oli üldse täitsa huvitavaid retsepte. Ainult et maha copy-da sealt omale peale pealkirjade midagi ei anna.
 
Nele 15. märts 2002, kl 11.40
Hea lihtne on nii, et keedad kooritud kartuleid 3-5 min, kurnad ja paned ahjupannile. Pintseldad õliga üle, mingit maitseainet ka peale, saavad ruttu valmis, koorik ei jää küva, aga ilusad pruunid ja maitsvad.
 
Pipi 15. märts 2002, kl 12.14
nii saab ka head:
kooritud väikesed kartulid keeta vees kuhu panna 2-3 puljongikuubikut. keedetud kartulid enne serveerimist last läbi frityyrist ja raputada üle maitserohelisega. ka hea:)

kala juurde sobib suurepäraselt ka ilma frityyrimata, puljong annab hästi mõnusa maigu kartulitele.
 
mona 15. märts 2002, kl 13.16
Mina teen nii! Panen küpsetuskotti liha ja kooritud kartulid, lasen kolmveerand tundi küpseda. Võtan kotist välja ja panen kartulite peale sinihallitusjuustu, tilli ja uuesti ahju kümneks minutiks.
 
stdio.h 15. märts 2002, kl 14.08
Laica, miks Sa ei saanud copyda?
kas Su probleem seisneb selles, et vajutades IE menüüs "file" nupule "save as", tahab asi salvestuda Santa Maria.html nime all ja salvestab avalehe? nimeta fail ümber, kasvõi Santa Maria1.html ja proovi siis. iga uus leht uue nimega.
peaks õnnestuma.

äärmisel juhul saab hiire vasakut nuppu all hoides vajaliku osa ära märkida, parema nupu alt menüüst "copy" vajutada ja asi tühja notepadi faili ümber "paste"-da.
 
K 15. märts 2002, kl 14.08
Laicale: miks sa copyda ei saa - mina küll sain.
 
K 15. märts 2002, kl 14.12
Käisin leheküljel ja sain aru, milles võis Laica probleem olla. Seal ju tähed puha valgeks värvitud - pealkirjad värvilised. Kui oled Wordi või kuskile mujale ära copynud, siis värvi tekst mustaks - see on see hanesule ja piima effekt - ja kõik tuleb nähtavale.
 
sini 15. märts 2002, kl 14.15
Mina teen mõnusaid kartuleid nii:
toored kartulid ja sibulad lõikan õhukesteks viiludeks.
Vormi määrin õliga ja siis laon vaheldumisi kartuli ja sibula kihte (kartuleid muidugi ikka paksemalt). Vahele raputan aroomisoola ja kogu vormi valan üle 35 % rõõsa koorega (kohvikoorega ei olnud nii hea). Koort peaks olem nii palju, et kartulid peaaaegu kaetud on. Võib ju lisada veel juustu kihtide vahele ja peale, kui soovi on.
Küpsetan ahjus seni, kuni pealt kuldkollaseks hakkab minema.
Head isu !
 
eke 15. märts 2002, kl 17.49
Votke ilusad siledad kartulid, peske karjaga puhtaks (mina ei viici kunagi koorida) ja loigake pikuti sektoriteks. Suurde kaussi natuke oli, ja siis kartulid sinna sisse ja segada. Voib ju ka pintseldada, aga see on jube tuutu. Siis pannile, lemmikmaitseainetega ule ja ahju (250). Umbes 20 min pärast on toeliselt monusad krobedad kartulid valmis.

Muideks, soovitan sama asja korvitsaga katsetada (arvestage, et kupsemisaeg on luhem). Mul kulalised soid koos koortega ära....
 
heli 16. märts 2002, kl 18.36
soovitan üht head maitseelamust: ahjukartulid roosmariniga! Kartulid löigata pooleks, panna pannile, pannile veel veidi öli ja siis raputada kuivatatud roosmariniga üle! Superhead!
 
zoocoll 18. märts 2002, kl 12.38
NB. Ahjukartulid pange alati KUUMA ahju. Siis ei kuiva nad pinnalt ära ning valmimisaeg on ka suhteliselt lühike.
Eriti kenade kartulite soovijad peaksid viiludeks, sektoriteks vms lõigutud kartulid üle loputama ja majapidamispaberil või rätikul tahendama.
 
kadi 18. märts 2002, kl 13.03
Keeda kooritud kartulid pehmeks, vala vesi ära, lisa 1/2 -1 pakk taluvõid ja 2-4 küüslauguküünt (maitse järgi, kui "vägevat" soovid), sega kõik kokku, kuumuta veelkord läbi.
Hoiatan, väga maitsev on.
 
väikeMy 19. märts 2002, kl 16.19
kadi: kuidas kuumutad? kas potis pliidil või vormis ahjus?
 
Maria 20. märts 2002, kl 14.58
Keedetud kartuleid soojendan pannil koos tükeldatud sibula ja hapukoorega, tulemuseks seenemaitse. Ainult, et hapukoor panna lõpu poole ja kui asi kuum, siis tuli kinni, muidu ei ole see toit liialt pikal kuumutamisel nii hea. Aga see on pigem argipäevaks mõeldud.
 
Laica 20. märts 2002, kl 15.00
K-le. Tänud Sulle! Ise ma ilmselt niipea selle peale tulnud poleks. Ilusaid ahjukartuleid saab ka kui kartulid niimoodi risti katki lõigata, et nad alt veidi kokku jääksid, õliga üle pintseldada, ahju. Löövad lahti nagu lilleõied. õli teeb otsad ka kenasti pruuniks. Soovitan lõigata kaheksaks, jääb ilusam.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!