Kööginõu
Lambaliha
virtinike 22. märts 2002, kl 11.50 |
murel 22. märts 2002, kl 13.34 |
lambaliha on vahelduseks täitsa hea:-)
mina olen teinud ühepajatoitu. ega see sealihast tehtust eriti erinegi. ainult tuleb arvestada liha omapäraga.
liha tükkideks ja üsna kõrgel kuumusel pruunistada.
siis aedviljad (lihast eraldi) veidi üle praadida.
siis kogu kupatus ühte potti (lisada puljongit, et toit kaetud oleks) ja tasasel tulel pliidil hauduma. just siin on lambaliha hautamise nõks - hoida toit vaevu keevana. ja hautamine võtab aega umbes 40 minutit.
kui toit pehme, siis lisa maitse järgi tüümiani, tomatikastet, tabascot, jne.
ei mingit kasukamaitset.:-) ainult, et lambaliha müüakse vist väga vähestes poodides, ma otsisin tükk aega enne, kui stockmann ette jäi.
mina olen teinud ühepajatoitu. ega see sealihast tehtust eriti erinegi. ainult tuleb arvestada liha omapäraga.
liha tükkideks ja üsna kõrgel kuumusel pruunistada.
siis aedviljad (lihast eraldi) veidi üle praadida.
siis kogu kupatus ühte potti (lisada puljongit, et toit kaetud oleks) ja tasasel tulel pliidil hauduma. just siin on lambaliha hautamise nõks - hoida toit vaevu keevana. ja hautamine võtab aega umbes 40 minutit.
kui toit pehme, siis lisa maitse järgi tüümiani, tomatikastet, tabascot, jne.
ei mingit kasukamaitset.:-) ainult, et lambaliha müüakse vist väga vähestes poodides, ma otsisin tükk aega enne, kui stockmann ette jäi.
virtinike 22. märts 2002, kl 15.26 |
Val 22. märts 2002, kl 16.33 |
b 25. märts 2002, kl 12.16 |
Mina armastan lammast ahjus teha. Lõikan lihasse taskud ja täidan need pressitud küüslaugu- hakitud petersellilehtede- soola- pipra ja või seguga.Kinnitan taskuavad hambaorkidega ja pistan ahju. Vääägade maitsev ja ei mingit kasukamaitset. Aga rasv tuleks liha küljest eelnevalt eemaldada.Ja küüslauku ikka ohtralt. Hea punane vein kõrvale nind lase hea maitsta!
tädi anni maalt 25. märts 2002, kl 16.59 |
noh,siin ei saa minagi vait olla!
teada näitleja-gurmaan peeter kard soovitas kunagi kaneeli kasutada kasukamaitse peletamiseks ja sai proovitud, aitab küll.
karbonaadi kohta ei julge nii kindlalt väita, aga selline pajaroog lambalihaga tundus söömiskõlbulik olema...
liha kergelt pruunistada
peale puistata: sidrunipipart, kaneeli, liha üldmaitseainet, purustatud küüslauguküüned(kohe mitu!), hakitud sibulat
sool jäägu pärastiseks
sinna peale vesi ja hauduma (köögiviljade tükeldamise ajaks vähemalt)
porgand, paprika, tomat, võib ka hapukurki lisada sinna peale
ja jälle hauduma (kartuli koorimise-tükeldamise ajaks)
kui vett väheks jäänud(pisut üle muu kraami peaks ulatuma)-lisada
kartul kõige peale ja hauduma
kui kartul peaaegu pehme, siis peale soola, maitserohelist
pajatäis pehme - läbi segada ja head isu!
teada näitleja-gurmaan peeter kard soovitas kunagi kaneeli kasutada kasukamaitse peletamiseks ja sai proovitud, aitab küll.
karbonaadi kohta ei julge nii kindlalt väita, aga selline pajaroog lambalihaga tundus söömiskõlbulik olema...
liha kergelt pruunistada
peale puistata: sidrunipipart, kaneeli, liha üldmaitseainet, purustatud küüslauguküüned(kohe mitu!), hakitud sibulat
sool jäägu pärastiseks
sinna peale vesi ja hauduma (köögiviljade tükeldamise ajaks vähemalt)
porgand, paprika, tomat, võib ka hapukurki lisada sinna peale
ja jälle hauduma (kartuli koorimise-tükeldamise ajaks)
kui vett väheks jäänud(pisut üle muu kraami peaks ulatuma)-lisada
kartul kõige peale ja hauduma
kui kartul peaaegu pehme, siis peale soola, maitserohelist
pajatäis pehme - läbi segada ja head isu!
Lisa postitus