Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
hapupiim
 
saima 05. aprill 2002, kl 18.39
Soovitage palun häid retsepte, mida teha hapupiimast. Aeg-ajalt seda tekib ja siis olen päris nõutu, ära ei tahaks visata, aga teha ka nagu midagi ei oska.
Aitäh.
 
mammu 05. aprill 2002, kl 22.25
Mina teen tavaliselt kodust lahedat mannakooki. Täpsemaid retsepte võid kokaraamatutest vaadata, minul käib selle puhul doseerimine silma järgi, aga umbes nii:
1 klaas hapupiima
1 klaas mannat
1 klaas jahu
2 muna
100 g margariini (mina kasutan küll pool pakki taluvõid)
3/4 klaasi suhkrut
1 tl soodat või küpsetuspulbrit
näpuotsatäis vanilliini või veidi vaniljesuhkrut
vorm määri võiga ja puista üle kas riivsaia või mannaga
Kalla hapupiim taignakaussi ja sinna sisse sega manna ning pool suhkrukogusest. Lase umbes tund aega mannal paisuda. Siis vahusta ülejäänud poole suhkru ja vanilliiniga munad, sega taignasse ja lisa sooda või küpsetuspulbriga segatud jahu. Mass peab olema tihe, aga mitte liiga kuiv. Kui tundub liiga paksu või kuivana, sega sorts hapupiima juurde. Siis kuumuta pliidil margariin või või, lase veidi jahtuda ja sega korralikult taignasse. Lõpuks peab tainas jääma keskmise paksusega. Siis kogu lugu võiga määritud ning riivsaia või mannaga ülepuistatud vormi ja ahju. Küpseta umbes 45 min. Proovi valmissaamist noa sissetorkamisega. Kui noale jääb toorest tainast, küpseta veel veidi. Tuleb selline lihtne/kodune muhe kook. Meie sööme seda kas kuumalt piima/kohvi/tee või muude jookidega, jahtunult kisselliga. Kui soovid, võid viiludele pärast mõnda särtsakamat (hapumat, nt kirsi-) moosi (lõikepinnale) peale panna. Meil on see lastele väga maitsenud. Hea lahe süüa ning lihtne teha.
 
ehee 06. aprill 2002, kl 16.20
mina teen hapupiimast odrajahukaraskit. sulatatud juustuga väga maitsev soojalt syya...ja tervislik kah...või siis lusikapannkooke...
 
mirr 08. aprill 2002, kl 11.15
nt jogurtisarnast jooki- lisad igasuguseid marju, ja mixeriga segamini.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!