Kööginõu
hapupiim
saima 05. aprill 2002, kl 18.39 |
mammu 05. aprill 2002, kl 22.25 |
Mina teen tavaliselt kodust lahedat mannakooki. Täpsemaid retsepte võid kokaraamatutest vaadata, minul käib selle puhul doseerimine silma järgi, aga umbes nii:
1 klaas hapupiima
1 klaas mannat
1 klaas jahu
2 muna
100 g margariini (mina kasutan küll pool pakki taluvõid)
3/4 klaasi suhkrut
1 tl soodat või küpsetuspulbrit
näpuotsatäis vanilliini või veidi vaniljesuhkrut
vorm määri võiga ja puista üle kas riivsaia või mannaga
Kalla hapupiim taignakaussi ja sinna sisse sega manna ning pool suhkrukogusest. Lase umbes tund aega mannal paisuda. Siis vahusta ülejäänud poole suhkru ja vanilliiniga munad, sega taignasse ja lisa sooda või küpsetuspulbriga segatud jahu. Mass peab olema tihe, aga mitte liiga kuiv. Kui tundub liiga paksu või kuivana, sega sorts hapupiima juurde. Siis kuumuta pliidil margariin või või, lase veidi jahtuda ja sega korralikult taignasse. Lõpuks peab tainas jääma keskmise paksusega. Siis kogu lugu võiga määritud ning riivsaia või mannaga ülepuistatud vormi ja ahju. Küpseta umbes 45 min. Proovi valmissaamist noa sissetorkamisega. Kui noale jääb toorest tainast, küpseta veel veidi. Tuleb selline lihtne/kodune muhe kook. Meie sööme seda kas kuumalt piima/kohvi/tee või muude jookidega, jahtunult kisselliga. Kui soovid, võid viiludele pärast mõnda särtsakamat (hapumat, nt kirsi-) moosi (lõikepinnale) peale panna. Meil on see lastele väga maitsenud. Hea lahe süüa ning lihtne teha.
1 klaas hapupiima
1 klaas mannat
1 klaas jahu
2 muna
100 g margariini (mina kasutan küll pool pakki taluvõid)
3/4 klaasi suhkrut
1 tl soodat või küpsetuspulbrit
näpuotsatäis vanilliini või veidi vaniljesuhkrut
vorm määri võiga ja puista üle kas riivsaia või mannaga
Kalla hapupiim taignakaussi ja sinna sisse sega manna ning pool suhkrukogusest. Lase umbes tund aega mannal paisuda. Siis vahusta ülejäänud poole suhkru ja vanilliiniga munad, sega taignasse ja lisa sooda või küpsetuspulbriga segatud jahu. Mass peab olema tihe, aga mitte liiga kuiv. Kui tundub liiga paksu või kuivana, sega sorts hapupiima juurde. Siis kuumuta pliidil margariin või või, lase veidi jahtuda ja sega korralikult taignasse. Lõpuks peab tainas jääma keskmise paksusega. Siis kogu lugu võiga määritud ning riivsaia või mannaga ülepuistatud vormi ja ahju. Küpseta umbes 45 min. Proovi valmissaamist noa sissetorkamisega. Kui noale jääb toorest tainast, küpseta veel veidi. Tuleb selline lihtne/kodune muhe kook. Meie sööme seda kas kuumalt piima/kohvi/tee või muude jookidega, jahtunult kisselliga. Kui soovid, võid viiludele pärast mõnda särtsakamat (hapumat, nt kirsi-) moosi (lõikepinnale) peale panna. Meil on see lastele väga maitsenud. Hea lahe süüa ning lihtne teha.
ehee 06. aprill 2002, kl 16.20 |
mirr 08. aprill 2002, kl 11.15 |
Lisa postitus