See retsept pärineb SantaMaria kodulehelt. Olen ise seda saiavormi teinud mitmeid kordi ja see on niivõrd hea, et teinekord kui üksi kodus olin, siis sõin üle poole saiavormist üksi ära kuna lihtsalt ei suutnud sealt eemale hoida. Soovitan väga väga soojalt - natuke ta küll erineb sellest klassikaliest vanaema saiavormist, aga...
Ahh jaaa - mina määrisin ainult alumisele kihile röstisaiadele moosi (see peab kindlasti olema aprikoosi oma) ja siis ülejäänud vormi jaoks praadisin pannil saiakuubikud suhkru ja kaneeliga, ning asetasin nad vormis kihiti öunatükikestega ja vahele panin veel kohati moosi. Head isu! Endal tuli küll praegu isu ja lähen vist peale tööd kohe tegema.
SAIAVORM
Portsjon neljale
Teha lihtne
Aeg 20 min. + küpsetamiseks 40 min.
Hind 67.-
3 dl vahukoort
3 dl piima
1 Santa Maria vanillikaun
4 spl suhkrut
4 muna
1 spl viskit
1 spl Santa Maria jahvatatud kardemoni
16 viilu röstsaia
35 g võid
1 dl rosinaid
1 dl purustatud sarapuupähkleid
aprikoosidzemmi
Soojenda ahi 180 kraadini. Määri ahjuvorm võiga. Sega eraldi potis vahukoor ja piim, lisa poolitatud vanillikaun ja kuumuta kuni keemiseni. Kata kaanega ja lase 10 minutit pliidi äärel seista. Vahusta suhkur ja munad. Võta vanillikaun piimast välja ja vala piim pidevalt segades munavahu hulka, lisa viski ja kardemonist pool. Määri röstsaia viiludele võid ja dzemmi ning aseta need vormi. Peale puista rosinaid ja vala üle kastmega. Enne ahju panemist lase seista 10 minutit, et kaste sisse imbuks. Riputa peale purustatud pähkleid ja kardemoni ning küpseta ahjus u 40 minutit kuldpruuniks.