Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
seitsmekihiline tort
 
lilleke 09. aprill 2002, kl 15.25
Kas kellelgi on õrna aimu, kuidas seda tehakse ja mida selleks vaja on?
 
female (16a.) 10. aprill 2002, kl 01.55
wooo, 7 kihti????? tõsiselt räägid vä? võib olla nagu selles mõttes, et nagu need pulmatordid on mitmes erinevas suuruses üksteise otsas/erinevatel kandikutel tornis???
 
lilleke 10. aprill 2002, kl 09.23
Ei, see pole selline tort - mingi kaval seitsmekihiline tort, mis pidi kohutavalt hea olema, kuid tegemine pidi samas ka suht vaevarikas olema - taignarullide ja millega pidavat mässatamagi!
 
Tree 10. aprill 2002, kl 10.01
Mina tean üht kooki, mille nimi on Destemona ja mis on tõeliselt hea. Ja tuleb ka umbes seitsmekihiline.
Taigen:
2 muna
1klaas suhkrut
1tl söögisoodat
1,5-2,5klaasi jahu
3sp mett

Kreem:
1purk keedetud kondentspiima
200g võid
veidi piima või rõõska koort

1. Vahusta muna suhkruga
2. Lisa mesi ja söögisooda
3.Kuumuta segu keemiseni, nõrgal tulel, pidevalt segades
4.Jahuta toatemperatuurini
5.Lisa jahu. Taigen peab jääma küllaltki tahke!
Nüüd tuleb kõige tülikam etapp:
6.Võta ümmargune koogivorm, määri võiga/õliga ja vormi taigen hästi õhukeselt koogivormi
põhja(nii, et paistab pea-aegu läbi). Taigen kipub näppude külge kleepuma, selle vältimiseks
kasta sõrmi aeg-ajalt vette. Saad veidi kiiremini, kui lõikad küpsetuspaberist mõned koogivormi
suurused ringid ja mätsid taigna nendele(seni, kuni üks plaat on ahjus, saad teise kallal
tegutseda)
7.Lüpseta keksmisel kuumusel kuldpruuniks. Plaate peaks tulema vähemalt 6 ja pool (seda
poolikut läheb hiljem vaja). Kuid mida rohkem seda parem.
8. Kreemi jaoks sulata või
9.Sega või ja keedetud kondentspiim kokku. Kui poest keedetud kondentspiima ei leidnud,
osta tavaline, aga siis pead seda ise keetma koos purgiga 2h
10.Lisa veidi piima või rõõska koort.
11. Pane segu kuumalt plaatide vahele. Kõige peale murenda tükikesed sellest poolikust
plaadist.
12. Mässi kilesse ja lase toasoojas seista, kuni kook on läbi imbunud. Ehk kuni järgmise päevani.
 
Sippsikk 10. aprill 2002, kl 10.43
Kas see pole mitte Napoleoni tort? Sellise juhul peaks ta ka kokaraamatutes olema. Väga maitsev igatahes ja selle tegemisega saab ka algaja hakkama. Aga tundub, et taigna koostis oli küll erinev. Sest kvalmisküpsetatud kihid peavad jääma paberõhukeseks ja kreem pannakse vahele vaheldumisi hapu moosiga (pohla)külmalt.
Aitähh, Tree, proovin ka selle ära.
 
Tree 10. aprill 2002, kl 12.10
Ei see ei ole Napoleon! Aga maitseb kindlasti paremini kui Napoleon. Mesi teeb ta nii heaks!!!
 
Ane 10. aprill 2002, kl 19.10
See on meekook. Venelased oskavad seda hästi teha! Lihtsam oleks aga Tree retsepti järgi seda rullida jahusel laual, ruudukujulised plaadid(nagu Napoleoni puhul) ja vahele hoopis hapukoor+ veidi suhkrut. Nii ei tule ka liiga magus. Ühe plaadi jätad pealepudistamiseks. Kook peab seisma külmas ikka üleöö, nii saab maitsvam.
 
lilleke 10. aprill 2002, kl 20.14
Sinu variant kõlab vist selle õige variandina, mida mu kallis mees synnipäevalaual näha tahtis
 
female (16a.) 11. aprill 2002, kl 00.08
umm.. kas Napoleoni kooki ei tehtud mitte lehttaignast, või on vahepeal uus kook välja mõeldud?
lehttainast tehakse ju hoopis teistmoodi ja minu arust on selle tegemine igavene valu! muukui rulli ja voldi ja... :/
ja kui see Tree on tõesti nii lihtne kui räägitakse, tahaks küll kangesti saada, aga vaatan, et kole palju kaloreid saaksin selle eest.. olen ju Kaalujälgija ja loen iga suutäit...
 
Tree 11. aprill 2002, kl 10.23
To:Ane
Seda ei anna rullida. See taigna panni peale saamine on paras tegu. Näppude küljes kinni...
Või siis tuleks sinna hulgem jahu juurde panna, aga siis poleks asi enam õige.

Tean ka üht kooki, mille nimi on Meekook. Seal käis hapukoor vahel, kreeka pähklid seal sees ja mesi taignas.
Aga ma ei mäleta seda retsepti peast. Pean kodus vaatama.
Aga Destemona on parem, kui see Meekook.
 
väikeMy 11. aprill 2002, kl 10.44
Tree: tainas ei jää näppude külge kinni, kui hoiad kõrval külmaveekaussi, kuhu sõrmed aeg-ajalt sisse kastad :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!