Kööginõu
seitsmekihiline tort
lilleke 09. aprill 2002, kl 15.25 |
female (16a.) 10. aprill 2002, kl 01.55 |
lilleke 10. aprill 2002, kl 09.23 |
Tree 10. aprill 2002, kl 10.01 |
Mina tean üht kooki, mille nimi on Destemona ja mis on tõeliselt hea. Ja tuleb ka umbes seitsmekihiline.
Taigen:
2 muna
1klaas suhkrut
1tl söögisoodat
1,5-2,5klaasi jahu
3sp mett
Kreem:
1purk keedetud kondentspiima
200g võid
veidi piima või rõõska koort
1. Vahusta muna suhkruga
2. Lisa mesi ja söögisooda
3.Kuumuta segu keemiseni, nõrgal tulel, pidevalt segades
4.Jahuta toatemperatuurini
5.Lisa jahu. Taigen peab jääma küllaltki tahke!
Nüüd tuleb kõige tülikam etapp:
6.Võta ümmargune koogivorm, määri võiga/õliga ja vormi taigen hästi õhukeselt koogivormi
põhja(nii, et paistab pea-aegu läbi). Taigen kipub näppude külge kleepuma, selle vältimiseks
kasta sõrmi aeg-ajalt vette. Saad veidi kiiremini, kui lõikad küpsetuspaberist mõned koogivormi
suurused ringid ja mätsid taigna nendele(seni, kuni üks plaat on ahjus, saad teise kallal
tegutseda)
7.Lüpseta keksmisel kuumusel kuldpruuniks. Plaate peaks tulema vähemalt 6 ja pool (seda
poolikut läheb hiljem vaja). Kuid mida rohkem seda parem.
8. Kreemi jaoks sulata või
9.Sega või ja keedetud kondentspiim kokku. Kui poest keedetud kondentspiima ei leidnud,
osta tavaline, aga siis pead seda ise keetma koos purgiga 2h
10.Lisa veidi piima või rõõska koort.
11. Pane segu kuumalt plaatide vahele. Kõige peale murenda tükikesed sellest poolikust
plaadist.
12. Mässi kilesse ja lase toasoojas seista, kuni kook on läbi imbunud. Ehk kuni järgmise päevani.
Taigen:
2 muna
1klaas suhkrut
1tl söögisoodat
1,5-2,5klaasi jahu
3sp mett
Kreem:
1purk keedetud kondentspiima
200g võid
veidi piima või rõõska koort
1. Vahusta muna suhkruga
2. Lisa mesi ja söögisooda
3.Kuumuta segu keemiseni, nõrgal tulel, pidevalt segades
4.Jahuta toatemperatuurini
5.Lisa jahu. Taigen peab jääma küllaltki tahke!
Nüüd tuleb kõige tülikam etapp:
6.Võta ümmargune koogivorm, määri võiga/õliga ja vormi taigen hästi õhukeselt koogivormi
põhja(nii, et paistab pea-aegu läbi). Taigen kipub näppude külge kleepuma, selle vältimiseks
kasta sõrmi aeg-ajalt vette. Saad veidi kiiremini, kui lõikad küpsetuspaberist mõned koogivormi
suurused ringid ja mätsid taigna nendele(seni, kuni üks plaat on ahjus, saad teise kallal
tegutseda)
7.Lüpseta keksmisel kuumusel kuldpruuniks. Plaate peaks tulema vähemalt 6 ja pool (seda
poolikut läheb hiljem vaja). Kuid mida rohkem seda parem.
8. Kreemi jaoks sulata või
9.Sega või ja keedetud kondentspiim kokku. Kui poest keedetud kondentspiima ei leidnud,
osta tavaline, aga siis pead seda ise keetma koos purgiga 2h
10.Lisa veidi piima või rõõska koort.
11. Pane segu kuumalt plaatide vahele. Kõige peale murenda tükikesed sellest poolikust
plaadist.
12. Mässi kilesse ja lase toasoojas seista, kuni kook on läbi imbunud. Ehk kuni järgmise päevani.
Sippsikk 10. aprill 2002, kl 10.43 |
Kas see pole mitte Napoleoni tort? Sellise juhul peaks ta ka kokaraamatutes olema. Väga maitsev igatahes ja selle tegemisega saab ka algaja hakkama. Aga tundub, et taigna koostis oli küll erinev. Sest kvalmisküpsetatud kihid peavad jääma paberõhukeseks ja kreem pannakse vahele vaheldumisi hapu moosiga (pohla)külmalt.
Aitähh, Tree, proovin ka selle ära.
Aitähh, Tree, proovin ka selle ära.
Tree 10. aprill 2002, kl 12.10 |
Ane 10. aprill 2002, kl 19.10 |
See on meekook. Venelased oskavad seda hästi teha! Lihtsam oleks aga Tree retsepti järgi seda rullida jahusel laual, ruudukujulised plaadid(nagu Napoleoni puhul) ja vahele hoopis hapukoor+ veidi suhkrut. Nii ei tule ka liiga magus. Ühe plaadi jätad pealepudistamiseks. Kook peab seisma külmas ikka üleöö, nii saab maitsvam.
lilleke 10. aprill 2002, kl 20.14 |
female (16a.) 11. aprill 2002, kl 00.08 |
umm.. kas Napoleoni kooki ei tehtud mitte lehttaignast, või on vahepeal uus kook välja mõeldud?
lehttainast tehakse ju hoopis teistmoodi ja minu arust on selle tegemine igavene valu! muukui rulli ja voldi ja... :/
ja kui see Tree on tõesti nii lihtne kui räägitakse, tahaks küll kangesti saada, aga vaatan, et kole palju kaloreid saaksin selle eest.. olen ju Kaalujälgija ja loen iga suutäit...
lehttainast tehakse ju hoopis teistmoodi ja minu arust on selle tegemine igavene valu! muukui rulli ja voldi ja... :/
ja kui see Tree on tõesti nii lihtne kui räägitakse, tahaks küll kangesti saada, aga vaatan, et kole palju kaloreid saaksin selle eest.. olen ju Kaalujälgija ja loen iga suutäit...
Tree 11. aprill 2002, kl 10.23 |
To:Ane
Seda ei anna rullida. See taigna panni peale saamine on paras tegu. Näppude küljes kinni...
Või siis tuleks sinna hulgem jahu juurde panna, aga siis poleks asi enam õige.
Tean ka üht kooki, mille nimi on Meekook. Seal käis hapukoor vahel, kreeka pähklid seal sees ja mesi taignas.
Aga ma ei mäleta seda retsepti peast. Pean kodus vaatama.
Aga Destemona on parem, kui see Meekook.
Seda ei anna rullida. See taigna panni peale saamine on paras tegu. Näppude küljes kinni...
Või siis tuleks sinna hulgem jahu juurde panna, aga siis poleks asi enam õige.
Tean ka üht kooki, mille nimi on Meekook. Seal käis hapukoor vahel, kreeka pähklid seal sees ja mesi taignas.
Aga ma ei mäleta seda retsepti peast. Pean kodus vaatama.
Aga Destemona on parem, kui see Meekook.
väikeMy 11. aprill 2002, kl 10.44 |
Lisa postitus