Mina tean üht kooki, mille nimi on Destemona ja mis on tõeliselt hea. Ja tuleb ka umbes seitsmekihiline.
Taigen:
2 muna
1klaas suhkrut
1tl söögisoodat
1,5-2,5klaasi jahu
3sp mett
Kreem:
1purk keedetud kondentspiima
200g võid
veidi piima või rõõska koort
1. Vahusta muna suhkruga
2. Lisa mesi ja söögisooda
3.Kuumuta segu keemiseni, nõrgal tulel, pidevalt segades
4.Jahuta toatemperatuurini
5.Lisa jahu. Taigen peab jääma küllaltki tahke!
Nüüd tuleb kõige tülikam etapp:
6.Võta ümmargune koogivorm, määri võiga/õliga ja vormi taigen hästi õhukeselt koogivormi
põhja(nii, et paistab pea-aegu läbi). Taigen kipub näppude külge kleepuma, selle vältimiseks
kasta sõrmi aeg-ajalt vette. Saad veidi kiiremini, kui lõikad küpsetuspaberist mõned koogivormi
suurused ringid ja mätsid taigna nendele(seni, kuni üks plaat on ahjus, saad teise kallal
tegutseda)
7.Lüpseta keksmisel kuumusel kuldpruuniks. Plaate peaks tulema vähemalt 6 ja pool (seda
poolikut läheb hiljem vaja). Kuid mida rohkem seda parem.
8. Kreemi jaoks sulata või
9.Sega või ja keedetud kondentspiim kokku. Kui poest keedetud kondentspiima ei leidnud,
osta tavaline, aga siis pead seda ise keetma koos purgiga 2h
10.Lisa veidi piima või rõõska koort.
11. Pane segu kuumalt plaatide vahele. Kõige peale murenda tükikesed sellest poolikust
plaadist.
12. Mässi kilesse ja lase toasoojas seista, kuni kook on läbi imbunud. Ehk kuni järgmise päevani.