Kööginõu
Püreesupp
Anna 10. aprill 2002, kl 12.26 |
piinlik tunnistada, aga ei ole kunagi teinud. Ehk seletab keegi kuidas valmistada, maitsevad väga seentest ja juustust näiteks.
oli mul külmkapis külmutatud sampinjonid, võtsin kokaraamatu (mul on see vist aastast 75) ja see mässamine tundus liiga pikaldane (läbi sõela jne) ja loobusin supist kastme kasuks.
Aga tahan suppi ka!
oli mul külmkapis külmutatud sampinjonid, võtsin kokaraamatu (mul on see vist aastast 75) ja see mässamine tundus liiga pikaldane (läbi sõela jne) ja loobusin supist kastme kasuks.
Aga tahan suppi ka!
sandra 10. aprill 2002, kl 12.34 |
eke 10. aprill 2002, kl 15.50 |
Ma keedan juurikad piimaga pehmeks, kurnan välja, lasen saumikseriga pureeks ja tagasi leeme sisse... siis veel maitsestamine ja ongi hea. Voib muidugi jätta ntx moned lillkapsaoisikud voi seeneviilud pureestamata ja tervelt tagasi supi sisse panna, peale saiakuubikuid, riivjuustu, maitserohelist...kuidas meeldib...
Kulalistele maitses väga 'Cuacamole supp' (umbes samadest produktidest tehtud):
2 kartulit - tukeldatud ja vees pehmeks keedetud
1 avokaado viljaliha
1 sibul peeneks hakitud
rohelist chilipastat maitse järgi
Selle lased mikseriga pureeks, siis potti, peale piim (tunde järgi, ca uks klaas) ja uks puljongikuubik. Lased keema, kui vaja lisad maitset. Serveerida saiakuubikutega.
Teine väga hea kombinatsioon on korvits, porrulauk (paned lopuks, et jääks värske ja kromps) ja maitsestad maapählivoiga, mmm......
Kulalistele maitses väga 'Cuacamole supp' (umbes samadest produktidest tehtud):
2 kartulit - tukeldatud ja vees pehmeks keedetud
1 avokaado viljaliha
1 sibul peeneks hakitud
rohelist chilipastat maitse järgi
Selle lased mikseriga pureeks, siis potti, peale piim (tunde järgi, ca uks klaas) ja uks puljongikuubik. Lased keema, kui vaja lisad maitset. Serveerida saiakuubikutega.
Teine väga hea kombinatsioon on korvits, porrulauk (paned lopuks, et jääks värske ja kromps) ja maitsestad maapählivoiga, mmm......
tolerant 10. aprill 2002, kl 18.08 |
Paned potti, palju porgandeid, paar suurt sibulat, siis kapsast, siis brokkolit või lillkapsast (aga need kaks viimast võib ka vâlja jâtta).
Lisad ühe puljongikuubiku.
Lisad pisut suitsuliha, palju pole vaja.
Keedad tasasel tulel 1.5 tundi.
Siis kurnad ja purustad nuimikseriga. Valad puljongi tagasi peale.
Paned taas tulele. Lisad natuke võid ja rõõskakoort. Lased hetkeks keema.
Ja ongi kõik. Superhea tuleb! Ja söövad ka lapsed, kes muidu keeduporgandi peale "öäk" teevad :)
Lisad ühe puljongikuubiku.
Lisad pisut suitsuliha, palju pole vaja.
Keedad tasasel tulel 1.5 tundi.
Siis kurnad ja purustad nuimikseriga. Valad puljongi tagasi peale.
Paned taas tulele. Lisad natuke võid ja rõõskakoort. Lased hetkeks keema.
Ja ongi kõik. Superhea tuleb! Ja söövad ka lapsed, kes muidu keeduporgandi peale "öäk" teevad :)
prill. 11. aprill 2002, kl 07.17 |
Teen nii:hakin ohtralt sibulat ja praen õlis, siis lisan õhukesed porgandirattadja praen vel veidi. Valan kogu krempli potti, vesi peale ja kui keema hakkab,lisan kartulitükid ja puljongikuubiku(d).Kui kogu värk on pehmeks keenud, püreestan köögikombainis.Edasi variante kaks:1) valan tagasi potti, kuumutan keemiseni ja lisan vajadusel maitseaineid; 2) kuumutan potis õli ja jahu, lisan veidi vett ja siis kogu püree, keedan tasasel tulel mõne minuti ja kui vaja, lisan soola-pipart või miskit meelepärast. Supp taldrikusse ja ohtralt maitserohelist peale.
Anna 11. aprill 2002, kl 09.37 |
Lisa postitus