Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Püreesupp
 
Anna 10. aprill 2002, kl 12.26
piinlik tunnistada, aga ei ole kunagi teinud. Ehk seletab keegi kuidas valmistada, maitsevad väga seentest ja juustust näiteks.

oli mul külmkapis külmutatud sampinjonid, võtsin kokaraamatu (mul on see vist aastast 75) ja see mässamine tundus liiga pikaldane (läbi sõela jne) ja loobusin supist kastme kasuks.

Aga tahan suppi ka!
 
sandra 10. aprill 2002, kl 12.34
shampinjonidest püreesuppi tehes peab tõesti pisut mässama, ag see ei võta tegelikult üldse kaua aega. soovitan proovida! Ja rõõskkoor teeb ka supi paksuks.
 
. 10. aprill 2002, kl 14.16
 
eke 10. aprill 2002, kl 15.50
Ma keedan juurikad piimaga pehmeks, kurnan välja, lasen saumikseriga pureeks ja tagasi leeme sisse... siis veel maitsestamine ja ongi hea. Voib muidugi jätta ntx moned lillkapsaoisikud voi seeneviilud pureestamata ja tervelt tagasi supi sisse panna, peale saiakuubikuid, riivjuustu, maitserohelist...kuidas meeldib...

Kulalistele maitses väga 'Cuacamole supp' (umbes samadest produktidest tehtud):

2 kartulit - tukeldatud ja vees pehmeks keedetud
1 avokaado viljaliha
1 sibul peeneks hakitud
rohelist chilipastat maitse järgi

Selle lased mikseriga pureeks, siis potti, peale piim (tunde järgi, ca uks klaas) ja uks puljongikuubik. Lased keema, kui vaja lisad maitset. Serveerida saiakuubikutega.

Teine väga hea kombinatsioon on korvits, porrulauk (paned lopuks, et jääks värske ja kromps) ja maitsestad maapählivoiga, mmm......
 
tolerant 10. aprill 2002, kl 18.08
Paned potti, palju porgandeid, paar suurt sibulat, siis kapsast, siis brokkolit või lillkapsast (aga need kaks viimast võib ka vâlja jâtta).
Lisad ühe puljongikuubiku.
Lisad pisut suitsuliha, palju pole vaja.
Keedad tasasel tulel 1.5 tundi.
Siis kurnad ja purustad nuimikseriga. Valad puljongi tagasi peale.
Paned taas tulele. Lisad natuke võid ja rõõskakoort. Lased hetkeks keema.
Ja ongi kõik. Superhea tuleb! Ja söövad ka lapsed, kes muidu keeduporgandi peale "öäk" teevad :)
 
prill. 11. aprill 2002, kl 07.17
Teen nii:hakin ohtralt sibulat ja praen õlis, siis lisan õhukesed porgandirattadja praen vel veidi. Valan kogu krempli potti, vesi peale ja kui keema hakkab,lisan kartulitükid ja puljongikuubiku(d).Kui kogu värk on pehmeks keenud, püreestan köögikombainis.Edasi variante kaks:1) valan tagasi potti, kuumutan keemiseni ja lisan vajadusel maitseaineid; 2) kuumutan potis õli ja jahu, lisan veidi vett ja siis kogu püree, keedan tasasel tulel mõne minuti ja kui vaja, lisan soola-pipart või miskit meelepärast. Supp taldrikusse ja ohtralt maitserohelist peale.
 
Anna 11. aprill 2002, kl 09.37

Aitäh!

Küsiks niipalju veel, et kuna nii palju kui televiisorist näinud ja siingi põhiliselt soovitatakse kasutada mikserit, et kas sama hea tulemuse saab köögikombainis - mul nimelt mikserit ei ole!
 
sandra 11. aprill 2002, kl 11.49
Anna: vabalt saab kombaini kasutada!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!