Kööginõu
Mida talveks tomatist teha?
massa 15. august 2002, kl 09.37 |
Lynn 15. august 2002, kl 10.44 |
meie teeme sügavkülma panekuks karpidesse spagetikastmete moodi asju: tomat, sibul, küüslauk, tihti porgand ja juurseller. sool pipar tüümian basiilik pune head erinevate asjade juures kasutada/maitsestada.
värk kokku keeta ja karpi. hiljem hea võtta, potti visata ja 15 min...nt juurde lihapallid kah veel.
värk kokku keeta ja karpi. hiljem hea võtta, potti visata ja 15 min...nt juurde lihapallid kah veel.
ehhee 15. august 2002, kl 10.59 |
mina tegin kah tomatitest seda kodustiilis "uncle ben" kastet. tomatid koorisin ja tykeldasin, suvekõrvitsa ja porgandi tegin ribadeks, sibulat ja küüsalauku kuumutasin kergelt õlis siis lisasin aedviljad ja itaalia maitseainesegu ja soola ja purki.
kui sygavkülmas ruumi jagub siis kooritud tomatid lihtsalt ära tykeldada ja karpi/kilekotti ja sygavkülma, talvel hea kastmetesse ja liha - makaronitoitudele juurde visata
kui sygavkülmas ruumi jagub siis kooritud tomatid lihtsalt ära tykeldada ja karpi/kilekotti ja sygavkülma, talvel hea kastmetesse ja liha - makaronitoitudele juurde visata
massa 15. august 2002, kl 11.03 |
ann 15. august 2002, kl 11.10 |
Purki panekuks peab kuumutama, sügavkülma pannes ongi see hea asi, et on värske.
Ise teen ka mingit tomatimöksi, mida saab talvel peaaegu igale poole kasutada. Koostis:kõik, mida kodus kasvab-tomat, sibul, kapsas, õun, paprika + maitseained. Kasutusalad:salatiks, kastmesse, pitsa peale.
Ema teeb talveks tomateid tarretises ja koos kurkidega marineerides.
Ise teen ka mingit tomatimöksi, mida saab talvel peaaegu igale poole kasutada. Koostis:kõik, mida kodus kasvab-tomat, sibul, kapsas, õun, paprika + maitseained. Kasutusalad:salatiks, kastmesse, pitsa peale.
Ema teeb talveks tomateid tarretises ja koos kurkidega marineerides.
ehhee 15. august 2002, kl 11.48 |
Muska 15. august 2002, kl 12.07 |
Ylle 15. august 2002, kl 12.27 |
Mulle meeldib tomat omas mahlas. Tomatid tuleb koorida, purki panna ja soola peale riputada (0,75 l purgile kulub umbes teelusikatäis soola). Purgid umbes ööpäevaks seisma jätta, selle ajaga tuleb tomatist ilusasti mahl välja. Mõnikord saab veel mõne tomati lisada. Siis kuumutada 80 kraadi juures 15-20 minutit ja kaanetada.
ehhee 15. august 2002, kl 12.31 |
eke 15. august 2002, kl 13.29 |
kiilike 15. august 2002, kl 13.31 |
KMA 18. august 2002, kl 09.07 |
Lisa postitus