Kööginõu
kuidas teha head pannkooki
enel 09. jaanuar 2003, kl 13.38 |
Meeri 09. jaanuar 2003, kl 14.19 |
Proovi siis nii:
klopi 3 muna lahti 1 tl soolaga,sega juurde 250 ml piima,siis 4 dl jahu,siis veel 250 ml piima ja lõpetuseks 3 spl.sulatatud rasvainet (mina panen toiduõli).Lase 30 min.seista siis paisub jahu kausis ära,mitte pannil.Ja tulevadki head,ilusad ja õhukesed ülepanni koogid ja õli pole ka pannile vaja panna koguaeg (mina panen häääästi vähe ainult esimesele.Kuna need koogid pole magusad sobib igasugu täidistega.
klopi 3 muna lahti 1 tl soolaga,sega juurde 250 ml piima,siis 4 dl jahu,siis veel 250 ml piima ja lõpetuseks 3 spl.sulatatud rasvainet (mina panen toiduõli).Lase 30 min.seista siis paisub jahu kausis ära,mitte pannil.Ja tulevadki head,ilusad ja õhukesed ülepanni koogid ja õli pole ka pannile vaja panna koguaeg (mina panen häääästi vähe ainult esimesele.Kuna need koogid pole magusad sobib igasugu täidistega.
Elise 09. jaanuar 2003, kl 17.38 |
Minu kogemus näitab, et kui muna on liiga palju, siis tulevad saapatallad, muna teeb kõvaks.
Variandid: asendada vedelik (piim või vesi) mineraalveega, see teeb kohevaks ja krõbedaks.
Tavaliselt teen nii. Suhkur ühe või äärmisel juhul kahe munaga segi (2 muna kui on suurem kogus kooke vaja teha), siis piima (või mineraalvett) juurde, siis jahu ja siis timmida konsistents parajaks, et oleks nagu väga vedel hapukoor. Lõpuks näpuotsatäis soola ka. Kui tahad, võid vanillsuhrit ka veidi panna. (Soolaste kookide puhul jätan suhkru muidugi ära, no pisut võib ju panna ja siis soola natukene rohkem ikka.) Kui pannile panen, siis ei vala panni täis vaid sorts tainast panni keskele ja siis kallutan panni sujuvalt igasse külge, et taigen laiali ja hästi õhukeseks valguks. Kui tahad, võid lisada enne jahule ja natuke küpsetuspulbrit, siis tulevad ka kohevamad.Osad segavad törtsu toiduõli taigna sisse ja ei pane praadimisel üldse mingit rasvainet. Mina eelistan panni õlitada :)
Variandid: asendada vedelik (piim või vesi) mineraalveega, see teeb kohevaks ja krõbedaks.
Tavaliselt teen nii. Suhkur ühe või äärmisel juhul kahe munaga segi (2 muna kui on suurem kogus kooke vaja teha), siis piima (või mineraalvett) juurde, siis jahu ja siis timmida konsistents parajaks, et oleks nagu väga vedel hapukoor. Lõpuks näpuotsatäis soola ka. Kui tahad, võid vanillsuhrit ka veidi panna. (Soolaste kookide puhul jätan suhkru muidugi ära, no pisut võib ju panna ja siis soola natukene rohkem ikka.) Kui pannile panen, siis ei vala panni täis vaid sorts tainast panni keskele ja siis kallutan panni sujuvalt igasse külge, et taigen laiali ja hästi õhukeseks valguks. Kui tahad, võid lisada enne jahule ja natuke küpsetuspulbrit, siis tulevad ka kohevamad.Osad segavad törtsu toiduõli taigna sisse ja ei pane praadimisel üldse mingit rasvainet. Mina eelistan panni õlitada :)
nännu 09. jaanuar 2003, kl 17.39 |
...rusika reegel on,et pannkoogitainas peab nii vedel olema,et
vabalt supilusikalt ära voolab....koguseid raske anda,aga ühe muna kohta tuleb tavaliselt 5 ülepanni kooki välja...:)
muideks kuulsin seda tirtsuna, noh 16 või nii, raadiost proua Heli Läätselt... siiamaani nii teinud,vastavalt kas siis magusaid või soolaseid:)
vabalt supilusikalt ära voolab....koguseid raske anda,aga ühe muna kohta tuleb tavaliselt 5 ülepanni kooki välja...:)
muideks kuulsin seda tirtsuna, noh 16 või nii, raadiost proua Heli Läätselt... siiamaani nii teinud,vastavalt kas siis magusaid või soolaseid:)
ülle 09. jaanuar 2003, kl 17.42 |
Ben London 09. jaanuar 2003, kl 17.50 |
Enel, õhuke pannkook prae ikka hästi kuumal pliidil.
Kui teed Meeri retsepti järgi pannkooke (mina paneks 1tl suhkrut ka) võid mõnuleda neile moosi asemel maitsestatud toorjuuste peale määrides. Creme Bonjouri näiteks. Ja veel maitserohelist peale... mmmm...
Aga kui koogid paksemad kipuvad tulema, või ei maitse nii head nagu peaks, siis pole ka hullu. Tee pannkoogitorti. Ainult, et koogid ei tohi siis liiga puuniks-krõbedaks praetud olla.
Soolast saad teha toorjuustu või kohupiima-hapukoore segu ja kõikvõimalike asjadega, mis sulle aga endale maitsevad (lõhe, sink jne.) Lao aga kihid vaheldumisi, nagu küpsisetorti tehes. Ja pane maitserohelist! On ilusam, värskem ja tervislikum!
Magus siis samuti - kohupiima-hapukoore segu, moosid-meed-puuviljad, mis aga endale maitseb. Võid kasutada erinevaid segusid - näiteks maitsestad ühte kaneeli ja vürtsiga, või hoopis halvaaga - täpselt nagu tahad. Kui õhtul teed, katad kinni ja paned külmkappi - hommikul juba parem. Aga kannatlik ootab oma 24h ikka ära.
Edu sulle
Kui teed Meeri retsepti järgi pannkooke (mina paneks 1tl suhkrut ka) võid mõnuleda neile moosi asemel maitsestatud toorjuuste peale määrides. Creme Bonjouri näiteks. Ja veel maitserohelist peale... mmmm...
Aga kui koogid paksemad kipuvad tulema, või ei maitse nii head nagu peaks, siis pole ka hullu. Tee pannkoogitorti. Ainult, et koogid ei tohi siis liiga puuniks-krõbedaks praetud olla.
Soolast saad teha toorjuustu või kohupiima-hapukoore segu ja kõikvõimalike asjadega, mis sulle aga endale maitsevad (lõhe, sink jne.) Lao aga kihid vaheldumisi, nagu küpsisetorti tehes. Ja pane maitserohelist! On ilusam, värskem ja tervislikum!
Magus siis samuti - kohupiima-hapukoore segu, moosid-meed-puuviljad, mis aga endale maitseb. Võid kasutada erinevaid segusid - näiteks maitsestad ühte kaneeli ja vürtsiga, või hoopis halvaaga - täpselt nagu tahad. Kui õhtul teed, katad kinni ja paned külmkappi - hommikul juba parem. Aga kannatlik ootab oma 24h ikka ära.
Edu sulle
to ülle 09. jaanuar 2003, kl 18.11 |
H. 09. jaanuar 2003, kl 18.28 |
juta 09. jaanuar 2003, kl 22.40 |
ehhee 10. jaanuar 2003, kl 08.55 |
lipelgas 10. jaanuar 2003, kl 21.10 |
muuseas üks mõnus paksu pannkoogi retsept, mis ei ole mitte plönn. ämmgi ütleb, et paremaid ei ole saanud.
3 muna, näputäis soola, maitse järgi suhkrut (~1/2 klaasi), 1 klaas paksu hapupiima (väga hea on kaltsiumiga hapupiim pooleliitrises pakis, vist meieri oma), segada kõik ära ja lisada nii palju jahu (+ 1 tl soodat), et taigen oleks nagu korralik paks hapukoor.
õli ajada pannil kuumaks, kuumus on paras kui kook on enne ümberkeeramist alt ilusti pruun ja korralikult läbi küpsenud. kui kuumus liiga suur, kõrbeb alt ja jääb seest toores ja nätske. kui liiga jahe, vajub kerkinud kook kokku. niimoodi tehtud pannkoogid on paksud ja kohevad, kindlasti mitte tallanahk.
3 muna, näputäis soola, maitse järgi suhkrut (~1/2 klaasi), 1 klaas paksu hapupiima (väga hea on kaltsiumiga hapupiim pooleliitrises pakis, vist meieri oma), segada kõik ära ja lisada nii palju jahu (+ 1 tl soodat), et taigen oleks nagu korralik paks hapukoor.
õli ajada pannil kuumaks, kuumus on paras kui kook on enne ümberkeeramist alt ilusti pruun ja korralikult läbi küpsenud. kui kuumus liiga suur, kõrbeb alt ja jääb seest toores ja nätske. kui liiga jahe, vajub kerkinud kook kokku. niimoodi tehtud pannkoogid on paksud ja kohevad, kindlasti mitte tallanahk.
epp viires 15. oktoober 2016, kl 11.44 |
aule 18. oktoober 2016, kl 14.12 |
kas lugeda ei oska 18. oktoober 2016, kl 17.46 |
K@s 18. oktoober 2016, kl 18.30 |
......... 18. oktoober 2016, kl 20.23 |
EPP VIIRES 25. märts 2021, kl 10.25 |
epp viires 14. oktoober 2023, kl 17.22 |
Lisa postitus