Kööginõu
kartulikoored
Väike nõid! 09. juuli 2003, kl 02.52 |
täiskuu 09. juuli 2003, kl 09.53 |
oh 10. juuli 2003, kl 21.48 |
Vivian 10. juuli 2003, kl 22.23 |
ma ei tea, kuidas kartulikoori just teha, aga koorega kartulit küll.
Pese kartulid korralikult, ära koori. Lõika kartulid lohkudeks (ehk pikkupidi neljaks tükiks). Pintselda üle vöi sega kausis (oliivi)õli ja soolaga, võid veel tüümiani peale raputada. Siis lao ahjupannile ja küpseta 200-225 kraadi juures, kuni pehmed ja krõbedad. Ei mäleta, aga u 20 min vöiks minna.
Imehea asi, oliiviõli annab sellise väheke magusa maitse ja tüümian on nagu täpp i peal. Aga saab ka ilma nendeta.
Ja tegin talvel köige tavalisematest kartulitest, koored küpsevad täiesti krõbedaks ja kõlbavad hästi süüa.
Pese kartulid korralikult, ära koori. Lõika kartulid lohkudeks (ehk pikkupidi neljaks tükiks). Pintselda üle vöi sega kausis (oliivi)õli ja soolaga, võid veel tüümiani peale raputada. Siis lao ahjupannile ja küpseta 200-225 kraadi juures, kuni pehmed ja krõbedad. Ei mäleta, aga u 20 min vöiks minna.
Imehea asi, oliiviõli annab sellise väheke magusa maitse ja tüümian on nagu täpp i peal. Aga saab ka ilma nendeta.
Ja tegin talvel köige tavalisematest kartulitest, koored küpsevad täiesti krõbedaks ja kõlbavad hästi süüa.
MK 11. juuli 2003, kl 14.47 |
Poliitiline Põhulõug 31. märts 2020, kl 00.26 |
Lisa postitus