Varemgi siin dipi- ja muudest külmadest kastmetest juttu olnud.
Küüslaugu kastmesse pane maitsestamata jogurtit/ hapukoort, sisse purustada küüslauku, soola, veidi pipart.
Hea on nt tzatziki kaste, mille puhul hapukoore sisse riivid jämeda riiviga värsket kurki, pressid küüslauku, lisad maitseaineid.
Olen teinud ka sinihallitusjuustu dipikastet, kus hapukoore sisse pudistad sinihallitusjuustu ning timmid siis maitseainetega.
Samas nt poest saab osta estrella dipikastme kuivsegusid, mida hapukoorega segada - mu arust päris maitsvad osad.
Lisan paar retsepti kah, kuigi tartar muidugi vist käib rohkem nt kala kõrvale.
Tartarkaste
Valmistusained
2 dl majoneesi
poole sidruni mahl
3-4 redist
1 punane või roheline pipar
1/4 dl marineeritud kurki
1 küüslaugu küüs
2 muna
1/3 dl tomatiketðupit
maitse järgi Tabasco kastet
Roheline dipikaste aedvilja juurde
Valmistusained
1 punt murulauku
1 punt peterselli
1 küüslauguküün
1 tl veiniäädikat
3 dl hapukoort
soola ja musta pipart
DIPPIMISEKS:
porgandeid, värsket kurki, paprikat, lillkapsast