Kööginõu
kas Risso rapsiõli või Olvi oliiviõli???
õli 22. juuli 2004, kl 18.03 |
tudeng 22. juuli 2004, kl 20.10 |
õli 22. juuli 2004, kl 20.50 |
Ma ei olegi öelnud, et eestis tehakse oliiviõli. Küsimus ongi selles, et kumb on tervislikum - kas rapsiõli või oliiviõli. Et kas toetada eesti põllumehi (raps, muuseas, tõesti kasvab Eestis ja sellest tehakse siin toiduõli) või osta välismaist on siin tegelt teisejärguline.
sorry, kui väljendasin end ennem segaselt.
sorry, kui väljendasin end ennem segaselt.
urrr 22. juuli 2004, kl 21.00 |
Margit 22. juuli 2004, kl 22.58 |
Ax 23. juuli 2004, kl 07.35 |
mkmm 23. juuli 2004, kl 08.00 |
rahu 23. juuli 2004, kl 09.45 |
olli 23. juuli 2004, kl 09.53 |
Kodumaisest rapsist on Olivia rapsiõli. Loodustoodete poodides on ka saada külmpressitud õli, aga, kes pole harjunud, vänge maitsega. Tavamaitse puhul sobib Olivia õli hästi praadimiseks ja (külmpress)oliiviõli salatitele. Rapsi- ja oliiviõlil on kummalgi koostises erinevusi ja eeliseid teise ees. Püüa vastata endale küsimused, mis on kasulikum, kas peet või @!#$, kas ploom või kirss, kas uba või hernes. Toidu kasulikkust suurendab mitmekesisus!
''' 27. juuli 2004, kl 13.01 |
keiu 29. september 2015, kl 14.45 |
alissandra 29. september 2015, kl 15.02 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
Reklaamiõli 30. september 2015, kl 13.56 |
Olen näinud väliskanalilt üht saadet, kus uuriti õlide mõju südamele ja rapsiõli positiivne mõju oli oliiviõlist tunduvalt suurem. Aga üks konverents oli algamas oliiviõli teemadel ja teadlastelt küsiti luba, kas võib ikka nimetada ka oliiviõli head mõju, jäi ta ju rapsile alla. Siis muudkui kiidetigi oliiviõli. Suured maad, suured toodangud, suured rahad, mis seal rääkida.
Eesti rapsiõli(Olivia)saadakse kuumtöötlemisel, maailmas kasutatakse keemilist töötlemist, Risso kohta konkreetselt ei ole otsinud.
Eesti rapsiõli(Olivia)saadakse kuumtöötlemisel, maailmas kasutatakse keemilist töötlemist, Risso kohta konkreetselt ei ole otsinud.
ehjah 30. september 2015, kl 14.47 |
keiu 30. september 2015, kl 15.40 |
orjameelsus 01. oktoober 2015, kl 19.33 |
seidi 03. oktoober 2015, kl 21.06 |
Ka minul on see mõte peas keerelnud, et milline õli on tervisele parem. Rapsist õli ma ei taha kohe mitte tarbida. Tõesti rapsi ju pritsitakse palju. Rääkige jah, et tööstused ei tohi kasutada Roundap-i. Aga nad teevad seda siiski. Kui valida kahe halva vahel, siis valin halva, mis on natuke vähem halb. Isegi mesinikud valivad mesilastele sellise piirkonna, kus rapsipõlde pole lähedal. Miks? Vastust me teame kõik.
Päevalille õli? Päevalill on eriline taim. Kui tahad oma põldu mürkidest puhtaks saada, siis kasvata seal üks aasta päevalilli. Päevalillel on omadus koguda mürgid endasse. Seda meetodit on teadlikult kasutatud tuumakatastroofi piirkondades. Seega kas päevalilleõli on ikka rapsist parem?
Oliivid.. nendest ma ei tea midagi. Võibolla minu viga, kuna ma ei ole viitsinud uurida nende kohta.
Päevalille õli? Päevalill on eriline taim. Kui tahad oma põldu mürkidest puhtaks saada, siis kasvata seal üks aasta päevalilli. Päevalillel on omadus koguda mürgid endasse. Seda meetodit on teadlikult kasutatud tuumakatastroofi piirkondades. Seega kas päevalilleõli on ikka rapsist parem?
Oliivid.. nendest ma ei tea midagi. Võibolla minu viga, kuna ma ei ole viitsinud uurida nende kohta.
aga 04. oktoober 2015, kl 01.42 |
tegelikult on nii, et õlisid süüakse tänapäeval ikka ülemõistuse endale sisse!!
+ veel margariinid, nii puhtal, kui varjatud (pagaritooted) kujul.
ei ole tervislikumat õli või vähemtervislikumat - on mittemõistlik kogus.
ükskõik mis taimest õli pärineb, seda ei ole mõistlik praadimiseks kasutada!
palun mõelge sellele, kui te ei taha tulevikus jännata kolesterooli, seedimisprobleemidega jms.
õli mõistlik kogus on selline... mõelge, kui palju te õli sisaldavaid seemneid/pähkleid korraga suudaksite süüa. see ongi tervislik kogus. (need seemned/pähklid on mõistagi röstimata )
aga teie eneste asi muidugi - tahate usute, tahate.. jännake tablettidega..
+ veel margariinid, nii puhtal, kui varjatud (pagaritooted) kujul.
ei ole tervislikumat õli või vähemtervislikumat - on mittemõistlik kogus.
ükskõik mis taimest õli pärineb, seda ei ole mõistlik praadimiseks kasutada!
palun mõelge sellele, kui te ei taha tulevikus jännata kolesterooli, seedimisprobleemidega jms.
õli mõistlik kogus on selline... mõelge, kui palju te õli sisaldavaid seemneid/pähkleid korraga suudaksite süüa. see ongi tervislik kogus. (need seemned/pähklid on mõistagi röstimata )
aga teie eneste asi muidugi - tahate usute, tahate.. jännake tablettidega..
Lisa postitus