Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kartuli-kruubi/tangu puder
 
kruup 18. oktoober 2004, kl 14.58
kuidas seda tehakse ?
kruubid tuleb igatahes varem panna kui kartulid. aga kui kaua peaks kruubid keema/ligunema ?
 
triinu 18. oktoober 2004, kl 15.12
mina olen koos pannud.....

kruubid pesed, siis vette koos lihaga (suitsu- vms moni lihane kont nâiteks).... keema hakates kipuvad nad halli vahtu ajama -riisud selle ara, kui vesi puhtaks jaab, siis kartulid sisse ja tasasel tulel hauduma
muide, voib ka ahjus teha, kus just asja kytmine lopetatud.. aga siis on hea, kui vee jms vahekorda tead
 
robi 18. oktoober 2004, kl 16.29
tegelt on hea panna just kartuliviilud enne keema, siis ei kõrbe kindlalt põhja. lasen kartulid keema, siis pestud kruubid. hea on lasta kaua haududa, mida kauem, seda parem puder saab. mina praen lihakuubikuid ja sibulat lõpupoole sinna hulka, pipart soola vm. maitseaineid. pudruks tampida ka lõpuks. meie perele väga maitseb:)
 
marta 18. oktoober 2004, kl 16.59
Olen kruubid üleöö leos hoidnud, siis keema - kartulid all, kruubid peal. Leotatud kruubid keevad kiiremini pehmeks. Sekka võib tampida sibulat, porgandit, kaalikat. Väga hea praetud sibula ja soolalihaga, mõned panevad ka liha sisse.
 
Heino 19. oktoober 2004, kl 01.28
Kõik eelnev on õige, kuid pange malmpotiga ahju. Vett lisage ohtralt juurde. Kui nad paar-kolm tundi ahjupotis on haudunud, lisage paar supilusikatäit võid.- On mõnusam.
Hernestega sama lugu.
 
kuusealune 19. oktoober 2004, kl 11.00
Ah et siis kärutädipuder... pruunistan väikesed lihatükid koos sibulaga potipõhjas ära, kallan vee peale, panen sinna kartulid ja peale viimase kihina kruubid. Enne ei sega, kui kruubid pehmed (ainult seda tuleb jälgida, et vesi ära ei keeks) ja tasasel tulel muudkui lasen haududa. Pärast tambin pehmeks nagu kartulipudrugi. Head isu :)
 
dilaila 19. oktoober 2004, kl 11.55
mina keedan kruubid poolpehmeks, kartulid ka väikesteks kuubikuteks(nagu kartuli-vorsti tehes), siis segan soolaliha kuubikud ja maitseained(meile meelivad köömned) hulka ja panen kõik koos ahju(mina vett ei lisa, sest koos kruupidega tuleb seda parasjagu)umbes pool tundi 220 juures, vahepeal segan ka kaks korda.
 
lull 20. oktoober 2004, kl 14.45
heal lapsel mitu nime - kärutädipuder -(pole enne kuulnud)
mulgipuder,segupuder villanepuder.
Teen seda tavaliselt ahjupotis ja panen leotatud kruubid kohe koos tervete kartulitega hauduma.Hautan seni kuni pehmed.Siis tambin. (maitseainetest soola, veidi pipart,loorberit)Eraldi praen rohkesti sibulat ja soolapekikuubikuid või suitsuliha kuubikuid.Pärast panen pudrule "silma".Kõrvale külma piima või veel parem - petti.
Head isu.
 
Heino 21. oktoober 2004, kl 14.08
Kui saaks aru, - keda, mida ja milleks tambite?
 
Urmas Tohvre 23. veebruar 2015, kl 01.35
Mina teen nii.Praen pannil suitsuliha ja sibula,lõpus lisan ühe riivitud porganti.Samal ajal kastrulis keedan vaiksel tulel kruubid ja paar kartulit tükkidena. 30 min pärast lisan kogu praetud asjad malmpotti,segan,lisan erinevaid maitseaineid ,kaan peale ja ahju.Meil Ameerikas on müügil kruubid sellistes keedukottides,pole vaja pesta,leotada,puhas kõrgem sort.
Aegajalt vaatan,et vesi pole ära aurustunud.Hautan niikaua kui kogu vesi on kaadunud,siis võisilm keskele ja isegi mu lapsed söövad hea isuga
 
Kodukokk 25. veebruar 2015, kl 10.22
Kruubid pesta ja leotada ja jälle pesta.
Kartulitükid potti, leotatud kruubid peale, vett niipalju, et kogu kraam oleks kaetud ja veel natuke peale, lisada soola, hautada, kuni kraam pehme. Segada ei tohi! Tampida pudruks.
Pannil praadida (suitsu, soola) lihakuubikud, sulatada rasv välja, lisada sibul.
Pudrule lisada taldrikusse liha-sibula segu.
 
Hiie 16. märts 2015, kl 21.13
Igaühel oma retsept. Mina panen enne kruubid keema, keevad seni kuni koorin ja tükeldan kartulid. Lisan kartulid. Kuni keevad, tükeldan kuubikuteks läbikasvanud suitsuliha ja ohtralt sibulat, praen pannil. Kui kruubid-kartulid pehmed, tambin pudrunuiaga läbi, lisan praetud liha ja sibula ning segan puulusikaga segi. Head isu!
 
kurmaan 17. märts 2015, kl 14.28
ja mina: kartulitükid ja pestud-leotatud kruubid potti, vett peale et kataks, veidi soola ka. Keedan kuni pehmed. valan ära vee mis veel potis, ajan kuumaks veidi piima ja lisan pudrule. Tambin segi.
Piim teeb minu jaoks selle toidu kuidagi hõrgumaks.
 
ah asi palju lihtsam 17. märts 2015, kl 17.22
1 L kartulikuubikuid potti
1 tass kuuma veega pestud kruupe sinna otsa
vett niipalju, et ületab kruupe 2 cm ja kui keema on hakanud siis hauta niikaua kuni vesi on peaaegu kadunud. poti põhja on jäänud umbes 2-3 cm. siis pudrulabadega ja mikseriga lased pudru vahtu ja ongi valmis. Juurde teed kõrneid või lihtsalt pruunistatud sibulat.

MOTT nii lihtne see ongi. EI midagi keerulist
Okaspuu 02. august 2022, kl 20.49
Hiiele!
Kõige parem retsept, see, mida minagi tean. Üks AGA kõigi puhul---kruup keeb k a u a, kartuli aga teete veel lausa tükkideks? Mina eelistan eraldi keeta.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!