Kööginõu
kas porrulaugul süüakse ainult vart? või ka lehti?
algaja 08. september 2005, kl 19.24 |
mina 08. september 2005, kl 20.18 |
... 08. september 2005, kl 21.32 |
kater 09. september 2005, kl 15.28 |
aivar 23. september 2016, kl 19.09 |
tobe jutt jah eelmisel 23. september 2016, kl 19.23 |
Aivarile 23. september 2016, kl 23.29 |
Oled äge vend jah, jätad ütlemata kellest räägid, kui küsimus on kahes vastandpooles.
Mina lõikan rohelise osa ära, valge keeran pärgamenti ja külmkappi (mitte sügav-) see seisab kauem. Roheliselt lõikan kuivanud otsad ära, siis pooleks ja lehthaaval pesen külma jooksva veega puhtaks, siis viilutan ja panen karbiga tavalisse külma, sest neid on saada aastaringi ja pole mõtet sügavkülmutada.
Tarvitan neid viilutatuid igal pool peale magustoidu :D, supi peale, praadidele, omleti sisse koos tomatiga ja üksi, lihapiruka sisse, seenesoustile, mulle maitseb.
Kui viilutatud on söödud, võtan käsile valge osa ja kui seegi otsas, ostan poest uued porrod.
Mina lõikan rohelise osa ära, valge keeran pärgamenti ja külmkappi (mitte sügav-) see seisab kauem. Roheliselt lõikan kuivanud otsad ära, siis pooleks ja lehthaaval pesen külma jooksva veega puhtaks, siis viilutan ja panen karbiga tavalisse külma, sest neid on saada aastaringi ja pole mõtet sügavkülmutada.
Tarvitan neid viilutatuid igal pool peale magustoidu :D, supi peale, praadidele, omleti sisse koos tomatiga ja üksi, lihapiruka sisse, seenesoustile, mulle maitseb.
Kui viilutatud on söödud, võtan käsile valge osa ja kui seegi otsas, ostan poest uued porrod.
hm 24. september 2016, kl 10.28 |
nooojah 24. september 2016, kl 16.59 |
Ülla-ülla 12. oktoober 2016, kl 16.23 |
Kasvatan neid ise, aga nad ei säili mul ületalve. Lõikan põikipidi ribakesteks, kuivatan ära, pärast hea supile peale pudistada ja makaronidele enne keetmist hulka visata, samuti risottosse ja vormiroogadesse.
Mul on valge vars ja rohelised lehed läbisegi.
Sügisel on see omapäraselt hea nädal, kui porru kuivatusrestidel on ja üle kogu maja lõhnab. Samasugune kuivatusperiood on mul ka näiteks piparmündil või õuntel, aga need ei lõhna nii tugevalt.
Mul on valge vars ja rohelised lehed läbisegi.
Sügisel on see omapäraselt hea nädal, kui porru kuivatusrestidel on ja üle kogu maja lõhnab. Samasugune kuivatusperiood on mul ka näiteks piparmündil või õuntel, aga need ei lõhna nii tugevalt.
Jahaah 12. oktoober 2016, kl 22.30 |
:) 12. oktoober 2016, kl 23.56 |
Ma olen vist mingi erand... No üldse porru ei maitse! Iga söögi ajab pahaks. Aastaid üritasin seda ikka kuidagimoodi kasutada, pere ei kurtnud, aga mina lõpuks ise enam süüa ei saanud. Lõpetasin:) Võibolla kuivatatult ja purustatult tõesti kuidagi sobiks. Aga vaevalt ma mingist kasulikust ilma jään ka porruta.
sibul? 14. oktoober 2016, kl 02.27 |
Lisa postitus