Kööginõu
Mida HEAD VALMISTADA uBADEST
tofu 14. oktoober 2005, kl 00.26 |
Põldubadest teeme meie nii.... 14. oktoober 2005, kl 09.21 |
et paneme õhtul vee sisse seisma, järgmine päev kui töölt koju siis oad keema lõpus lisan soola, sama ajal praen panni peal hakkliha ja sibulat, lisan ka rohkelt (no ikka päris palju) porgandi viile/ribasid....hautan pannil kõik pehmeks! Siis kui oad pehmed, kurnan ära ja valan hakkliha/porgandi juurde....mmm ja ongi valmis! Meie pere armastab seda süüa niisama, vahepeal olen ka riisi kõrvale keetnud!
Head katsetamist :)
Head katsetamist :)
suss 14. oktoober 2005, kl 10.12 |
minu ema teeb türgi ubadega nii - oad ja porgandid juppideks, keema, soola ja suhkrut juurde ja kui peaaegu pehmed, siis võid peale ja lõpuks jahuga segamini. ei mäleta, kas oli piima-jahu segu või oli ainult jahu, aga see on juba maitseasi. põhimõtteliselt stoovitud kraami tegemine siis.
paks kass 14. oktoober 2005, kl 12.04 |
mõnna 14. oktoober 2005, kl 13.41 |
mulle maitseb nii 14. oktoober 2005, kl 14.38 |
M 14. oktoober 2005, kl 16.15 |
Sõbra salat 18. oktoober 2005, kl 19.57 |
Üks mu hää sõber tegi kord salatit, mille retsepti minagi tarvitusele võtsin. Hoiatan, et pole just kaalujägijatele ja täidab jube hästi kõhtu, aga maitseb ka hea see-eest.
Vahet pole, kas suured aedoad või väiksemad türgi oad (või isegi poekonservid). Ühesõnaga oad (kui pole konserv, siis mõistagi keedetud), röstitud leivakuubikud, pressist läbi lastud küüslauk, riivjuust ja majonees on komponendid. Mida kui palju - tunde järgi. Oi kui hea!
Vahet pole, kas suured aedoad või väiksemad türgi oad (või isegi poekonservid). Ühesõnaga oad (kui pole konserv, siis mõistagi keedetud), röstitud leivakuubikud, pressist läbi lastud küüslauk, riivjuust ja majonees on komponendid. Mida kui palju - tunde järgi. Oi kui hea!
did_192884 09. september 2017, kl 11.54 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 3 |
Valk 18. september 2017, kl 19.41 |
Ülla-ülla 20. september 2017, kl 10.00 |
Panen samuti sügavkülma. Sama teen suhkruhernestega (tänavu juba tehtud, sest need kasvasid kiirelt) - kaunad peenralt ära ja sügavkülma. Hiljem hea võtta ja wok-i sisse panna, või ka hautada koos muu juurviljaga.
Vene ajal sai ka vesihoidist üritatud, aga ei tasunud vaeva, ilgelt pikalt tuli keeta.
Aga türgi oa terasid sai lihtsalt kuivatatud ja hiljem supi või juurviljahautise sisse sokutatud (eelmisel õhtul likkupanemise järel).
Ja ka põldubasid sai talveks kuivatatud - terad välja ja ajalehe peale elutoa põrandale.
Vene ajal sai ka vesihoidist üritatud, aga ei tasunud vaeva, ilgelt pikalt tuli keeta.
Aga türgi oa terasid sai lihtsalt kuivatatud ja hiljem supi või juurviljahautise sisse sokutatud (eelmisel õhtul likkupanemise järel).
Ja ka põldubasid sai talveks kuivatatud - terad välja ja ajalehe peale elutoa põrandale.
uu 20. september 2017, kl 13.49 |
türgi oad on nii head ja mitmel kujul minevad, et vaevalt üldse jääbki midagi külma panna. aga kui, siis talvel mõnele supile või ühepajatoidule lisamiseks. põldubadega ei viitsi mässata, neid esindab meil Salvesti (või kelle?) hoidis. sel aastal panin sügavkülma ka "kasutatud" e tühje hernekaunu!
sööks 20. september 2017, kl 14.11 |
uu 21. september 2017, kl 08.28 |
ei oska, aga kui juba juttu tuli, siis maal võib praegu näha hektarite viisi koristamata oapõlde, kaunad mustaks tõmbunud. kahju vaadata.
sööks,
vbl on sul siiski kõige soodsam osta kuivatatud ube, mida müüakse peale turgude ka mitm talu- ja ökopoodides. ja suured kogused, mida viimastel aastatel kasvatatakse, kas need lähevad kõik konservivabrikusse?
sööks,
vbl on sul siiski kõige soodsam osta kuivatatud ube, mida müüakse peale turgude ka mitm talu- ja ökopoodides. ja suured kogused, mida viimastel aastatel kasvatatakse, kas need lähevad kõik konservivabrikusse?
soovitus sööksile 24. september 2017, kl 19.57 |
sööks 25. september 2017, kl 11.15 |
eelmisele
Ma mõistan su sarkasmi suurepäraselt ja enamasti ongi nii nagu sa ütlesid. Austreid või krabisid süües ka ei mõtle puhtale kilohinnale. Aga kauntega põlduba pole auster ega krabi ja ma leian, et puhaste ubade eest umbes 24 euri on liiga kallis. Siis juba eelistan tõesti kaunteta ubasid või head restoranipraadi. Ilmselgelt on turul need oad ülehinnatud, sest lisaks peletab ostjaid ka kõrgest hinnast tingitud riknemine.
Ma mõistan su sarkasmi suurepäraselt ja enamasti ongi nii nagu sa ütlesid. Austreid või krabisid süües ka ei mõtle puhtale kilohinnale. Aga kauntega põlduba pole auster ega krabi ja ma leian, et puhaste ubade eest umbes 24 euri on liiga kallis. Siis juba eelistan tõesti kaunteta ubasid või head restoranipraadi. Ilmselgelt on turul need oad ülehinnatud, sest lisaks peletab ostjaid ka kõrgest hinnast tingitud riknemine.
Lisa postitus