Kööginõu
kui kaua peab keetma sea keelt?
juta 08. november 2005, kl 11.47 |
loomakeelt keetsin nüüd nädalavahetusel (ca 2,5-3 tundi),kõigepealt keema - siis riisuda vaht korralikult,keera kuumus väiksemaks - lisa loorberilehed,terved porgandid,terved sibulad ja musta terapipart,-kui peaaegu valmis -" ehmatan" keelt külma veega ja koorin naha(valge paksu)maha ja uuesti potti,nüüd maitsestan soolaga,keedan veel natuke ja jahtuma(leem läheb prügikasti),puljongisse ei tasu jätta jahtuma(muutub vesiseks).
olli 08. november 2005, kl 11.58 |
Dame Ali 08. november 2005, kl 12.01 |
ma keedan esialgu suuremal tulel ca 30 min, seejärel panen puhta vee peale, maitseained (sool. loorber, pipar) ja porgandid/sibulamugula ning keedan vaiksel tulel tunnikese (seakeel läheb kiiremini kui loom - väiksem teine, seega ka muidugi tüütum puhastada...). Maitsestatud leeme jätan alles, sest keel peab ju ometi tarrendis serveeritud saama. Leeme mis üle jääb, söödan koerale.
Tavaliselt keedan keele koos südamega - saab rohkem hüva kraami.
Tavaliselt keedan keele koos südamega - saab rohkem hüva kraami.
juta 08. november 2005, kl 13.40 |
blondy 08. november 2005, kl 14.31 |
mannu 09. november 2005, kl 07.58 |
Maali 09. november 2005, kl 08.54 |
Sirts 09. november 2005, kl 09.50 |
Mina määrin keele päevaks-paariks soola ja suhkruga sisse ja lasen külmkapis soolduda. Siis panen külma veega keema, riisun vahu ja keedan, kuni pehme(aega ei ole vaadanud, aga päris mitu tundi läheb). Kõvaks ei tohi jätta, enne olgu pehmem. Siis külma vee alt läbi, nahk maha ja pujongisse tagasi sooja. Puljongiga teen juurde sinepikastme, lisandiks kartulipuder ja herned. Puljongist teen järgmisel päeval suppi, parima supi saab.
lurps 11. november 2005, kl 00.30 |
eid_1508666d7af4e9 18. veebruar 2018, kl 14.32 | Registreerus: 11 aastat tagasi Postitusi: 1 |
Isu tuli 18. veebruar 2018, kl 19.03 |
Isu tuli 22. veebruar 2018, kl 19.02 |
keetja 03. juuni 2019, kl 19.41 |
alissandra 03. juuni 2019, kl 21.06 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
kokk albert 22. detsember 2019, kl 20.45 |
alissandra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui tead kui kaua keeb loomakeel, siis oskad ikka
> ju arvestada, et seakeel keeb pea poole kiirema aj
> aga pehmeks.
See väide ei pea paika.Looma keel tahab keetmist 3 tundi ja seakeel siis 1.5 tundi?
Seakeel tahab ikka keetmist 2 tundi.Kui keedad 1,5 tundi siis keel jääb kõva ikka.On söödav kuid kõva.
-------------------------------------------------------
> Kui tead kui kaua keeb loomakeel, siis oskad ikka
> ju arvestada, et seakeel keeb pea poole kiirema aj
> aga pehmeks.
See väide ei pea paika.Looma keel tahab keetmist 3 tundi ja seakeel siis 1.5 tundi?
Seakeel tahab ikka keetmist 2 tundi.Kui keedad 1,5 tundi siis keel jääb kõva ikka.On söödav kuid kõva.
did_204678 27. aprill 2023, kl 15.13 | Registreerus: 4 aastat tagasi Postitusi: 1 |
Lisa postitus