Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kui kaua peab keetma sea keelt?
 
keetja 08. november 2005, kl 11.21
...ja kuidas maitsestatakse?
Tänan!
 
juta 08. november 2005, kl 11.47
loomakeelt keetsin nüüd nädalavahetusel (ca 2,5-3 tundi),kõigepealt keema - siis riisuda vaht korralikult,keera kuumus väiksemaks - lisa loorberilehed,terved porgandid,terved sibulad ja musta terapipart,-kui peaaegu valmis -" ehmatan" keelt külma veega ja koorin naha(valge paksu)maha ja uuesti potti,nüüd maitsestan soolaga,keedan veel natuke ja jahtuma(leem läheb prügikasti),puljongisse ei tasu jätta jahtuma(muutub vesiseks).
 
olli 08. november 2005, kl 11.58
jutale:
miks leem prügikasti?
tegin kord selle keeduleemega hautatud tatart ja paremat tatart ei ole siiani saanud.
 
Dame Ali 08. november 2005, kl 12.01
ma keedan esialgu suuremal tulel ca 30 min, seejärel panen puhta vee peale, maitseained (sool. loorber, pipar) ja porgandid/sibulamugula ning keedan vaiksel tulel tunnikese (seakeel läheb kiiremini kui loom - väiksem teine, seega ka muidugi tüütum puhastada...). Maitsestatud leeme jätan alles, sest keel peab ju ometi tarrendis serveeritud saama. Leeme mis üle jääb, söödan koerale.

Tavaliselt keedan keele koos südamega - saab rohkem hüva kraami.
 
juta 08. november 2005, kl 13.40
ollile- jah olen leeme ära visanud(või koerale supi/pudrule lisanud),tarretise olen teinud (kui siis) eraldi.
Üldiselt meeldib keel ka praena kartulite ja kastmega (mitte tarretises) või lihtsalt võileivale.
 
blondy 08. november 2005, kl 14.31
Looma keel on parem,kui sea oma.Kui turult valida on.Kui aga sea keel kodus, siis tuleb loomulikult see ära teha.
 
mannu 09. november 2005, kl 07.58
Minule meeldib seakeel rohkem, on mahlasem ja läheb ka paremini pehmeks, loomakeel jääb puine. Keedetud leeme sisse hea suppi teha, ära visata kyll ei maksa, ongi selline hea rammus millelegi lisada.
 
Maali 09. november 2005, kl 08.54
Loomakeel -puine???Pole kordagi jäänud.Asi lihtsalt selles , et keel tahab aeglasel tulel kaua keeda ja looma keel keeb 3x kauem , kui sea oma.Sul pole siis olnud kannatust nii kaua keeta.
 
Sirts 09. november 2005, kl 09.50
Mina määrin keele päevaks-paariks soola ja suhkruga sisse ja lasen külmkapis soolduda. Siis panen külma veega keema, riisun vahu ja keedan, kuni pehme(aega ei ole vaadanud, aga päris mitu tundi läheb). Kõvaks ei tohi jätta, enne olgu pehmem. Siis külma vee alt läbi, nahk maha ja pujongisse tagasi sooja. Puljongiga teen juurde sinepikastme, lisandiks kartulipuder ja herned. Puljongist teen järgmisel päeval suppi, parima supi saab.
 
lurps 11. november 2005, kl 00.30
soolaga ohtralt kokku, panni peal kiirpruunistus, ja kiirkeedupotti. 20 min ja valmis - mämm, keele viib alla!

leemega keeda kartuleid - mämm, keele viivad alla!
 
sirka 25. november 2005, kl 16.00
Kuidas te suudate võtta kellegi keelt toiduna?
eid_1508666d7af4e9 18. veebruar 2018, kl 14.32
Roni veganite foorumisse
 
Isu tuli 18. veebruar 2018, kl 19.03
Nii keele isu tuli lugedes.
Mis keel turul ka umbes maksab?

Ma loomakeelt pole kunagi proovinud, seakeel on küll väga hea. Nii salatis, vōileival, kastmes kui tarrendis.
 
Isu tuli 22. veebruar 2018, kl 19.02
Nii, keeleviilakad ilusti tardunud, varsti saab mekkida!
Tegin mōnusa hapukas- magusa marinaadi, vast maitseb hea.
 
keetja 03. juuni 2019, kl 19.41
Mitte keegi ei vasta küsimusele kui kaua keeta sea keelt.
Ei küsitud ju looma keele kohta.
alissandra 03. juuni 2019, kl 21.06
Kui tead kui kaua keeb loomakeel, siis oskad ikka ju arvestada, et seakeel keeb pea poole kiirema ajaga pehmeks.
 
kokk albert 22. detsember 2019, kl 20.45
alissandra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui tead kui kaua keeb loomakeel, siis oskad ikka
> ju arvestada, et seakeel keeb pea poole kiirema aj
> aga pehmeks.


See väide ei pea paika.Looma keel tahab keetmist 3 tundi ja seakeel siis 1.5 tundi?
Seakeel tahab ikka keetmist 2 tundi.Kui keedad 1,5 tundi siis keel jääb kõva ikka.On söödav kuid kõva.
 
lillekas 22. detsember 2020, kl 17.59
öeldi ju, et nii kaua, kui pehme on
did_204678 27. aprill 2023, kl 15.13
Inimene,kas toitud ainult Burgsist ja pitsast?
 
keel 26. jaanuar 2024, kl 17.43
See on elu ürgne osa...
 
Janek1981 04. veebruar 2024, kl 18.48
Keel on hea
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!