Kööginõu
Mida oakonservist veel teha
Uba tomatis 15. märts 2006, kl 15.26 |
Lugu sihuke, et mulle maitsevad oakonservid tomatis - valged oad ja punased oad ja pruunid oad ja üldse igasugused oad. Aga ma ei oska nendest muud teha, kui vaid teen kuumaks ja teen mõne kotleti juurde või lihtsalt hammustan võileiba. Läheb natike igavaks. Kindlasti on siin mõni nupukas perenaine, kes seda mõnusat produkti oskab kuidagi huvitavalt ära kasutada. Jutustage siis mulle lollikesele kah!
nämm 15. märts 2006, kl 15.43 |
Nele 15. märts 2006, kl 15.46 |
Ann 15. märts 2006, kl 15.47 |
kah oa fänn 15. märts 2006, kl 15.56 |
meil peres noormeestele anna aga oad ette ja kausitäis läinud ongi, sestap keedan tavaliselt ise, tuleb odavam. ja eriti süüakse hakkliha-riisi-ubade segu, ohtralt tomatikastet ja näpuotsatäis basiilikut. või siis oasalat- oad (ilma tomatikastmeta), sibul, hapukurk, sink või keeduvorst, hapukoor ja majonees.
lena 15. märts 2006, kl 16.04 |
m 15. märts 2006, kl 16.23 |
t 15. märts 2006, kl 16.28 |
lena 15. märts 2006, kl 16.30 |
Uba tomatis 15. märts 2006, kl 16.50 |
Oihh, kui palju retsepte ja kõik panevad suu vett jooksma. Mõni on ikka päris huvitav kohe - näiteks see lena retsept tuunikalaga. Tuunikala mekib mulle kah päris hästi, aga et neid võiks ubadega kokku panna, vat selle peale minusugune ei tule. ja siis see tortilladega ja kõik need salatid ja hakkliha ja riisiga... mmm. Mina lihtsalt ei tea, kuidas just mina nii uimane olen, et ei oska loovalt läheneda toidutegemisele. Ju siis pole seda talenti. Aga kõikide retseptide eest aitähh!! :)
vastrik 15. märts 2006, kl 17.28 |
teed ahjus suured kartulid koos koorega, 1 kartul inimese kohta. (suur kartul pesta puhtaks, kahvliga paar auku sisse, maari peale natuke oliivioli ja 90 min ahjus, 180-200C juures) Kui kartul on valmis, pane taldrikule loika neljaks, peale natuke void, oad tomatikastmes ja riivitud juustu. Korvale varsked salatit kui soovid.
siis veel hasti kiire ja maitsev asjandus. kaks viilu rostitud saia. Nii kaua kui siad on rostimas, sooenda oad, ja prae yks muna ka. taldrikule pane rostisai, oad, muna. Vaga namma :))
siis veel hasti kiire ja maitsev asjandus. kaks viilu rostitud saia. Nii kaua kui siad on rostimas, sooenda oad, ja prae yks muna ka. taldrikule pane rostisai, oad, muna. Vaga namma :))
eli 15. märts 2006, kl 20.55 |
meie peres hästi populaarne on spagettide peale selline kaste: praen hakkliha sibula ja ohtra küüslauguga. siis purustatud tomatid või meira/felixi ketšup, oad. lasen natukene haududa ja maitsestada muidugi pipra, tsilli ja soolaga. võib lisada ka paprika tükke sel ajal kui hakkliha enam vähem pruun on. kusagil oli selline retsept kunagi. nimeks siis chilli con carne
boot 16. märts 2006, kl 16.10 |
vips 16. märts 2006, kl 16.40 |
Veel üks supi variant: vesi+kartul+porgand(pole kohustuslik!) keema, siis lisada praetud hakkliha+sibul ning kõige lõpuks oakonserv(-id) ja purustatud tomati konserv(-id). Maitseainetest sobivad hästi pipar, tüümian, basiilik, pune. Maitsev, lihtne ja kiire - idee tekkiski, kui oli ükskord kiiresti söök vaja valmis saada. Olen kombineerinud ka erinevaid oakonserve.
raudne leedi 16. märts 2006, kl 23.14 |
tee vee 17. märts 2006, kl 13.28 |
oasalat 18. märts 2006, kl 08.48 |
Oasupp 07. jaanuar 2018, kl 06.34 |
1. Praed hakkliha pannil sibulaga (kindlasti kasutada hakklihamaitseainet- annab hea maitse)
2. Loputad veega sõelal 3-4 konservipurki kindey ube ja valad paksupõhjalisse potti
3. Valad peale ühe suurema paki Pomi tomatipüreed vms. lisad ka kookospiima ( vastavalt kui kreemist sa tahad- mina olen kasutanud 250 ml kuni 1 konservpurk- vastavalt sellele mis kodus on)
4. kui soovid vürtsi lisada võid lisada 0,5-1-2 spl tšillit olenevalt vürtisuse astmest (ise panen 1spl)
PS! mida kauem lased haududa pärast seda vürtsikamaks läheb)
5. Lase keema ja keeda vaiksel tulel vähemalt 40 min.
6. Serveeri ( hapukoore armastajad võivad veel serveerimisel hapukoort lisada)
Kokku saab sellest üks suhteliselt rammus aga väga täitev supp! - Kõht on pikalt täis ;)
2. Loputad veega sõelal 3-4 konservipurki kindey ube ja valad paksupõhjalisse potti
3. Valad peale ühe suurema paki Pomi tomatipüreed vms. lisad ka kookospiima ( vastavalt kui kreemist sa tahad- mina olen kasutanud 250 ml kuni 1 konservpurk- vastavalt sellele mis kodus on)
4. kui soovid vürtsi lisada võid lisada 0,5-1-2 spl tšillit olenevalt vürtisuse astmest (ise panen 1spl)
PS! mida kauem lased haududa pärast seda vürtsikamaks läheb)
5. Lase keema ja keeda vaiksel tulel vähemalt 40 min.
6. Serveeri ( hapukoore armastajad võivad veel serveerimisel hapukoort lisada)
Kokku saab sellest üks suhteliselt rammus aga väga täitev supp! - Kõht on pikalt täis ;)
proovi, lihtne ju 08. jaanuar 2018, kl 16.18 |
Kõrvaltvaataja 08. jaanuar 2018, kl 22.34 |
Ülla-ülla 12. jaanuar 2018, kl 11.08 |
Et hakklihakaste igavaks ei läheks, teen sellest pooltel kordadel hakkliha-oa-kaste.
Teen hakklihakastet väiksema koguse ja kui see valmis, segan hulka oad-tomatikastmes konservi. Mul käib tavaliselt ube umbes kaks kolmandikku hakklihakastme kogusest või ka sama palju kui hakklihakastet, kuidas parajasti välja kukub. Aga seda süüakse meie peres parema meelega kui tavalist hakklihakastet, ehkki ma ka seda "tavalist" teen muudmoodi, näiteks lisan sellesse hakitud paprika või paar hakitud kõvemat tomatit, kui neid suvel laialt käes.
Teen hakklihakastet väiksema koguse ja kui see valmis, segan hulka oad-tomatikastmes konservi. Mul käib tavaliselt ube umbes kaks kolmandikku hakklihakastme kogusest või ka sama palju kui hakklihakastet, kuidas parajasti välja kukub. Aga seda süüakse meie peres parema meelega kui tavalist hakklihakastet, ehkki ma ka seda "tavalist" teen muudmoodi, näiteks lisan sellesse hakitud paprika või paar hakitud kõvemat tomatit, kui neid suvel laialt käes.
libanōid 24. jaanuar 2018, kl 22.14 |
Armastan oasalatit, aga mitte juustuga nagu paljud teevad, vaid sellist kerget - värske kurk, ōun, sibul/porru, paprika, muna ja taine sink.
Ja no muidugi hästitehtud chili con carne - imehea toit, toitev, odav, lihtne teha ja meeldib kōigile. Just eile oli menüüs.
Hakklihakastmesse ube lisada - oi kui hea idee! kindlasti saab selline kaste parem kui tavaline, igavaks muutunud hakklihakaste.
Ja no muidugi hästitehtud chili con carne - imehea toit, toitev, odav, lihtne teha ja meeldib kōigile. Just eile oli menüüs.
Hakklihakastmesse ube lisada - oi kui hea idee! kindlasti saab selline kaste parem kui tavaline, igavaks muutunud hakklihakaste.
eid_15159c57011059 09. märts 2018, kl 11.18 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 14 |
Lunaluna 11. detsember 2018, kl 16.54 |
Lisa postitus