vat olen ka vanamoeline ja armastan äädikaga tehtud šašlõkki.ma ei tea kust see tarkusetera, et äädikas liha kuivatab, pärineb?
iseasi on soolaga liialdamine. see jah kuivatab.
olen proovinud misiganes möksides (ketšupist keefirini)tehtud liha, aga äädikamarinaad on minu lemmik.
niisiis:
lõikad liha parajateks tükkideks, maitsestad piprasegudega, lisad palju sibularõngaid,segad, lased nats seista.
kallad peale marinaadi.
marinaadi teen tavaliselt maitse järgi. täpseid koguseid ei oska pakkuda , aga umbes ühele liitrile veele lisan 1-1,5 spl soola, 3-4 spl suhkrut ja 2 spl äädikat, 2 spl õli.
tavaliselt teen sˇasˇlõki 2 päeva enne küpsetamist valmis ja lasen jahedas laagerduda.