kas üks kord aastas on raske traditsioonilist toitu valmistada? 1 kord aastas!
---------------
Nalja teed või?
Meil tehakse ahjuliha-kartul-kapsas+salatid kogu aeg. See pole mingi eriline pidupäevaroog. Lihtne ja praktiline toit, kord nädalas menüüs vähemalt.
Ja kuna jõulude puhul tulevad kõik kokku (ja neid on palju!), siis loomulikult teeme ka siis seda traditsioonilist toitu, kuna suurele seltskonnale on see üks odavamaid ja vähem aeganõudvamaid.
Need noored perenaised, kes tahavad jõuludeks midagi erilist ja teistsugust valmistada, ei ole mingid kosmosetulnukad:)
Nad on pärit MEIE/TEIE oma kodudest. Neist kodudest, kus on eluaeg seda traditsioonilist jõulupraadi tehtud. Ja nüüd nad tahaks midagi teistsugust. Pole mingi ime. Milleks halvustada?
Üks mu väimeestest küsis juba esimesel korral, kui noor pere plaanis koos meiega oma jõululõunat: "kas teil on ka jälle see liha ja kapsas?" Tõsine maapoiss, tema kodus igapäevane toit, ammu juba villand. Ja nüüd me kah kogu aeg muudkui seda teemegi:)
Kuna jõulupühad on pikad ja me tahame kõik võimalikult palju koos olla, siis on meil aastaid juba nii, et 23nda õhtuks sõidame vanaema poole, sööme verivorste. Vanainimene enam suurt muud teha ei viitsigi. Ja ega me ju söögi pärast kohale lähe.
24nda lõuna on meie kodus tõesti traditsiooniline. Koos laste perede ja teiste sugulastega sööme liha ja kapsast ja kartulit. Sest ma olen üsna laisk kokkaja. Ja ega keegi toidu pärast tulegi, sama rooga nad saaks kodus kah.
25ndal oleme ühe lapse kodus koos tema mehe lähedastega ja 26ndal teise lapse pool.
Ja nemad õnneks pakuvad alati midagi erilist ja põnevat, mille valmistamine nõuab aega ja pühendumist.
Ma olen 50+ ja ma ootan pikisilmi aega, mil mu lapsed võtavad üle ka suure suguvõsa jõululõuna korraldamise. Ehk saan siis minagi veidi toredamat pühadetoitu nautida.