Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Kiirpärm
 
Cptpiff 23. detsember 2006, kl 23.38
Küsimus:

Mis asi on kiirpärm?
Ostsin leivaküpsetus masina.
Sellega kaasas oli retseptiraamat ja kõigis retseptides figureerib ühe koostisainena - kiirpärm.
Kas see kiirpärm on see sama kuivpärm, mida poes müüakse?
Või on olemas veel mingi pärm, millest mul seni aimugi polnud?
 
pagar 24. detsember 2006, kl 10.34
ilselt tõlkeviga, on presspärm ja kuivpärm.....ei mingit kiirpärmi!
 
Cptpiff 24. detsember 2006, kl 10.43
Okei, oletame, et tegemist on siis trüki veaga.
Aga millepärast see kuivpärm siis ei kergita mu leiba seal masinas mitte millimeetritki, kuigi tegin kõik täpselt nii, nagu seisis küpsetajaga kaasas olnud retseptiraamatus?
Kas kellegil on kogemusi nende leivaküpsetajatega üldse ja kui jah, siis kas teil tuli välja?
 
pagar 24. detsember 2006, kl 10.48
olen küpsetanud, küll aastaid tagasi, kuivpärmiga ja tuli välja küll
 
Helga 24. detsember 2006, kl 11.02
Vbl oli vanaks läinud? Värske pärm on kindlasti parem. Pärmiga on ainult see asi, et kuuma ei tohi saada (kui tainas tehakse sooja veega, siis see peab olema leige, mitte kuum, kuum tapab pärmiseened ära).
 
Heino 25. detsember 2006, kl 07.53
Kergitab ikkagi pärm, masin aitab kaasa kerkimisele materjalide segamise teel. Temperatuur olgu nö. lüpsipiima soe, e. käesoe. Kuivpärmi asemel tarvitan edukalt tavalist värsket (pagari)pärmi, pool pakki korraga vedeldan suhkruga ja segan veega. Kasutan firma Bomann küpsetus masinat ja olen väga rahul. Eriti mõnus on teda kasutada väikesaiade- ja pirukatele taina valmistamiseks.
 
r 26. detsember 2006, kl 00.25
kas sa segasid kuivpärmi jahuga? selles ongi nipp, mitte vedelikuga.
 
rapid rise 26. detsember 2006, kl 16.05
Tegelikult olen näinud sellist kuivpärmi nagu Rapid rise, aga seda välismaal. Toda pärmi pole tavaküpsetistes eriti soovitatud. Täpselt ei mäleta, aga vist on selle pärmi hulka segatud mingeid kerkimist soodustavad aineid.... Ehk aitab sind hädast välja kui paned ühe pärmi asemel näiteks kaks?
 
Dinik 10. aprill 2020, kl 18.02
Küpsetan leiba ise ammu, aga nende retseptidega ( kui on täis teraleib) panen kuivapärmi 2× rohkem.
700gr jahule 4 teelusikatäit pärmi....
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!