Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
laud vana-aasta õhtuks
 
kelluke 26. detsember 2006, kl 14.33
tulemas sea aasta seega siga nagu ei tohtivat lauale panna.lindu ka sest õnn pidi ära lendama.no olen natuke ebausklik.mida siis lauale?
mõtlesin,et teeks salatit(kartuli)ilma lihata,pikkpoissi(loomahakklihast) ja ahjus kala.aga mida veel ja mida teie kindlasti teete või siis ei tee?
 
Hakkab peale 26. detsember 2006, kl 14.47
ja verivorsti ei tohi, sest mahvalda ei luba...
Küll see elu nende käskude-keeldude all on ikka raske.
Arvan, et meie pere sööb sel õhtul seda, mis meile maitseb ja ebausklikud me ka ei ole. Ja veel arvan, et kõhuorjad pole mitte need, kes kõhu tänumeeles täis söövad, vaid just need, kes iga suutäie juures mõtlevad, et oih, kas seda ikka võib süüa.
Hea tujuga uude aastasse!
 
* 26. detsember 2006, kl 14.50
Kui saaks ka mõni päev mööda nii, et ei mõtleks kogu aeg söögile. Jõuludega endale niigi liiga tehtud. Seda head ja paremat ei jõua välja pussutada.
 
pealegi ju 26. detsember 2006, kl 14.53
pealegi ju sea aasta ei alga mitte 1. jaanuaril vaid kuskil veebruaris?

ja tõesti, ei taju ma inimesi, kellele mustad kassid või katkikukkunud peeglid korda lähevad, no ei taju! ärge elage ise enda elu keeruliseks! Usu, mul kasse üle tee jooksnud ja peegleid maha kukkunud ja kõik on superhästi, õnne ja armastust jagub!
 
kelluke 26. detsember 2006, kl 15.07
on ju toiduteemaline foorum.aru ma ei saa.kuhu siis peaks postitama teema toidust.
noomisite mind ebausu pärast aga äkki siis annaksite mõne hea idee mida ise sel õhtul lauale panete.
 
una 26. detsember 2006, kl 15.15
Mina eriti üle ei pinguta.Teen täidetud mune, salatit, külmad lihalõigud, heeringat, seda jõulude aeg ei söönud. Magusaks teen napoleoni, peaks piisama, ka on erinevaid salateid purki valmistatud.
 
Traditsiooniliselt 26. detsember 2006, kl 16.31
mingi salat, lihalõigud, viinerid(vuih, aga lapsed jumaldavad neid). Siis veel üht-teist suhu pistmist. Puuvilju. Koogi teeme ka, aga see otsustatakse hiljem.
Paeval korralik lõunasöök: liha, kartul. Kapsas on toorsalatis.
 
merle 26. detsember 2006, kl 17.50
Aga tee siis näiteks jänesepraadi, kui tahad sooja sööki. Külmlaud pakub väga palju võimalusi ka ilma sea- ja linnulihata. Juustuvalik, mereannid, erinevad salatid (salatikorvikesed) jne.
Meil on kombeks vana-aasta õhtul süüa tugevam lõunasöök ja õhtul katan vaid külmlaua erinevate näksidega. Magustoiduks on meil jäätisetort, puuvilja kokteilsalat ja kohv või kakao. Alkoholist eelistame veini ja sellepärast panen rõhu juustuvalikule. Mingit õgimispidu küll ei ole. Enne südaööd läheme lastega välja, et ilutulestikku vaadata ja linnas natuke ringi jalutada.
 
keder 26. detsember 2006, kl 19.45
Ütlesid, et puuviljadest kokteilsalat.
kas sul mõnda sellist retsepti ka on, kus puuviljasalatile ka natuke head alkoholi lisatakse.
sain paar aastat tagasi, aga retsepti ei leia küll kusagilt.
 
kuki 26. detsember 2006, kl 21.49
loomahakklihast.....siga on loom,jänes on ka ju loom isegi kaamel ,mina olen kyll tähenärija agag kasutan ikka VEISELIHA!!!
 
kompu 27. detsember 2006, kl 07.50
Meie teeme VEISELIHArullid, sest need saab laupäeval juba kokku keerata ja valmis teha. Magusaks kringel ja mingi kook, otsin alles koogi ideed.
 
kelluke 27. detsember 2006, kl 10.00
no andke andeks,et üldse teilt midagi küsida julgesin.luban,et ei topi enda lolli nina teie tarkade juurde.
 
Niki 27. detsember 2006, kl 10.54
To kelluke..ära lase ennnast häirida..
mina teen kindlasti lõhe ahjus..maitsestan sidrunipipraga,panen sibularõngad ja söögitilli ..valan (pane enne fooliumi)vahukoore ja majoneesiga segamini kastmega üle ja ahju...eel soojendusega kuni 40min..mis kõrvale see juba vaba valik..riis,kartul erinevat moodi...kas siis keedu,prae või frii..kindlasti salat..heeringa-liha salat punane..see siis nagu kartulisalat,aga lisan punapeeti ka..siis tuleb ilus punane ja väga maitsev...lõigud..ja meie peres armastatakse meeletult kaneelikukleid..ka neid teen juurde..:))
Toredat aastavahetust sulle!!!..:))
 
merle 27. detsember 2006, kl 11.27
Keder'ile:
Puuvilja kokteilsalatit olen teinud ka vähese alkoholiga. Sellisel juhul olen toiminud nii, et panen tükeldatud puuvilja tunnikeseks rummiga seisma, nõrutan seejärel puuvilja ja lisan veel värskeid tükke. Serveerimisel lisan jäätist.
Päris hea tuleb ka puuviljasalat mõne koorelikööriga. Eriti, kui jäätist ka juurde pakkuda.
Ja huvitav oli puuviljasalat, millele vahetult enne serveerimist valasin natuke rummi, mis sai põlema süüdatud.
Sõbrants teeb aga puuviljatükke veinitarretises. Ehk siis valab puuviljatükkidele magusa veini, mis on segatud vee ja želatiiniga. Ise pole teinud ja sellepärast ei oska ka öelda, mis vahekorras vett ja veini panna tuleks. Aga päris mõnus on. Lastele tuleb teha muidugi sama asi ilma alkoholita.
 
jaa 27. detsember 2006, kl 21.43
minul küll oli mõte kana pakkuda, olen seda igal aastavahetusel teinud, sest jõuluaegsest sealihast on isu täis tavaliselt.
oma 35 eluaasta jooksul pole märganud, et õnn oleks ära lennanud, pidevalt enamvähem ühtemoodi.

seekord mõtlesin ka, et ei viitsi sooja lauaga mässata, et teen kõik külmlaua asjad päeval valmis. meie peres ikka see traditsioon olnud, et uusaastaööl peab 12 erinevat rooga laual olema, siis ei tule nälg majja. (ausaltöeldes ma ei tea mida nälg tähendab)
 
to kelluke 28. detsember 2006, kl 11.22
Ära nüüd nii väga põe, sul läks isegi hästi - meie patoloogiline õelutseja siin ei sõimanud sind isegi kõige jubedama sõimusõnaga, mille kõrval isegi kõik vene keele roppused kahvatavad - ta ei sõimanud sind maakaks!?

Nii et - keskendu inimestele ja ära linnalinnu kraaksumistele tähelepanu pööra - tal on öötöö.... ja kui kundesid on vähe, siis tuleb ennast ju kuidagi teisiti välja elada.
 
Kukile - n 50+ 28. detsember 2006, kl 17.49
Sama küsimuse esitasin vanaemale siis, kui olin ca viiene. Vastuse võiks panna meie teema "sest nii on alati olnud" alla. Loomaliha on veiseliha sünonüüm ja sellepärast asjata tüli norida ei maksa. Ah et miks? Sest nii on alati olnud juuuu.
 
betty 28. detsember 2006, kl 22.26
Jaanuarikuu "Eesti naine" tuli täna ja seal vahel oli sõbranna kokaraamat, kus oli väga palju huvitavaid salateid.
Ise ten magusaks ühe tordi, mis on väga lihtne teha ja väga hea ka.
Põhjaks 1 pakk pruune Selga küpsiseid segada 75 g võiga
Selle peale magusa kondenspiima ja või segu (pool purki piima ja 75 g võid
Selle kihi peale 2 pakki vahukoort (suhkrut ei ole vaja) segatud 200 g mõruda sokolaadiga (Fazer block või Bitter). šokolaad muidugi sulatada ja kuumana segada vahukoore hulka.
Ja selle kihi peale 1 pk vahukoort + 1 tl suhkrut.
Lõpuks võib üle raputada veel Kalevi mõruda kakoga.
 
Ameelia 27. detsember 2017, kl 15.25
Meie paneme šambust ja igasukuseid puuviliu lavaši igasukusei maiuseid
 
uu 31. detsember 2017, kl 09.49
tegin viimastest piparkookidest uhke tordi, nagu seda üle-eelmises Postimehes (23.12.2017) õpetati. oma arust isegi nats paremate nippidega. paberit tordi vormistamisel ei kasutanud, leiutasin läbipaistva lahtikäiva vormi. väga ilus on küll, aga eks näis, kuidas maitseb. üle öö juba seisnud. tegelikult on see ju vana hea küpsisetordi üks variante.
soolaseks on kala.
Che Latino 31. detsember 2017, kl 18.41
Mul on tammelaud, nii vana-aasta õhtuks, kui igapäevaseks kasutamiseks.
Ja olenemata sündmusest, pole kunagi lookas olnud.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Che Latino 31.12.2017 19.10.
 
to uu 02. jaanuar 2018, kl 22.31
Mina tegin sama tordi. Jäi natuke liiga pehme, magustoidu moodi. Kas sul ei jäänud?
 
Minimalist 02. jaanuar 2018, kl 22.38
Aastavahetuse laual oli kartulisalat, karbonaad ja kōrvale soojad lihapirukad.

Kōiksugu marin. kalapurgid jäid avamata, sest keegi ei tahtnud.
Magusasööjad oleme viletsad - ka selle kohta arvas pere, et miks teha, kui keegi ei taha. Ja tōesti, miks teha lihtsalt traditsioonist?
Näksimiseks pähklid ja mandariinid.

Kōhud said kōigil täis, ei mingit lōputut pugimist. Hea oli olla.
Juba aastaid kerkivad mu kulmud poes olles kōrgele, kui jōuluhulluses pered lükkavad mitut kuhjas suurt käru- kas tōesti süüakse-juuakse end lihtsalt oimetuks?
 
uu 03. jaanuar 2018, kl 13.34
tordi kohta
jah, päris ühe ropsuga lõigatav ta polnud, s.t tuli ikka toetada, aga siiski sain lõigud tervena taldrikule.
ma retseptist päris täpselt kinni ei pidanud, koort panin ettenähtust vähem. vahele pohlamoosi ja terveid jõhvikaid, see andis super tulemuse. põhja teen järgmine kord paksema e toekama.
 
to uu 04. jaanuar 2018, kl 09.33
Ma tulin ka järeldusele, et koort tuleks vähem panna. Tort oli maitsev ja läheb kordamisele. Mina kasutasin piparkooke ainult põhja jaoks, vahekihtideks purustasin Jyväskyla küpsised. Vb jäid mul vahekihid ka nõrgad. Liig tugev piparkoogi maitse ei ole meelejärgi. Muide mul olid ka vahel pohlamoos ja terved jõhvikad!
 
uu 04. jaanuar 2018, kl 12.21
aga serv, kas sa seda siis ei teinudki? mina, kui põhi valmis ja esimene kiht kreemi jm pandud, ladusin ümberringi südamekujulised piparkoogid nii, et üle ühe "pea alaspidi", nii moodustus ühtlane tugevam "välissein", mis hõlbustas lõikamist. ilus sai ka. et asi liiga piparkoogine ei jääks, jätsin pealmise kihi valge ja kaunistasin natukese moosiga.
 
to uu 04. jaanuar 2018, kl 19.45
Tõepoolest, jätsin serva tegemata. Patsutasin ainult küpsisepuruga, et vältida piparkooki. Ega väga hullusti ei olnud, just keskosas jäi tort vähe nõrgaks ja lõik vajus natuke vormituks, see sektori terav tipp. Järgmine kord vähendan koort ja tekitan tugevamad küpsise vahekihid. Vb tuleks terved küpsised panna. See inimene, kelle jaoks eriliselt tegin (ei talu muna), igatahes kiitis. Tavaliselt ta kiitust ei jaga, nagu mehed on. Nii et sellest võib saada minu jõulukook.
 
uu 05. jaanuar 2018, kl 12.51
ok, nii teemegi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!