Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
selge puljong
 
K 01. jaanuar 2007, kl 18.19
Olen kuulnud, et munavalgega saab puljongi hästi selgeks ja läbipaistvaks. Aga kuidas?
 
põrnikas 01. jaanuar 2007, kl 18.30
www.toidutare.ee kirjuta otsingusse puljongi selitamine
 
bn 02. jaanuar 2007, kl 11.47
Puljong tuleb alati selge siis, kui lasta pikkamisi keema tõusta ja siis aeglaselt lasta edasi keeda. Ja ei tohi olla külmunud ja siis ülessoojendatud liha!
 
puli 02. jaanuar 2007, kl 12.42
Lased munavalge ludinal kuuma pulongisse ja kalgendudes haarab puljongist hämu kaasa. Siis tõstad keede munavalge välja. Parem on muidugi kohe värskest materjalist ja imeõrnal tulel puljong keeta.
 
k 02. jaanuar 2007, kl 17.39
pesed kondid, vms kraami rohke külma vee all puhtaks, siis paned potti niipalju külma vett, et katab puljongikraami. Lased keema tõusta ja esimese keeduvee valad ära. Puhastad ka majanduspaberiga poti siseküljed. Siis valad peale uue külma vee (kui vaja loputad veel konte veega), paned sisse ka soola, loorberilehe, pipraterad, sellerivarre, mugulsibula ja ühe porgandi (terve), lased uuesti keema tõusta ja siis keerad kuumuse madalaks ja lased tasasel tulel haududa kuni liha tuleb kontide küljest lahti. Valmispuljongi kurnad läbi kapronsõela ja seda võib kasutada vastavalt perenaise ettenägemisele kastmepõhjaks, supi valmistamiseks, vms. Alati on mõtekas teha puljongit suuremas koguses ja seda külmutada käepärase suurusega nõudes, et hiljem oleks kohe võtta, kui vaja. Väga hea asi puljongi valmistamiseks on kiirkeetja, enne kiirkeetja kaane lõplikku kinnikeeramist peab laskma siiski puljongil ühe korra niisama keema tõusta ja pärast seda saab keemisaega kiirkeetjaga tublisti kokku hoida.
 
maia 02. jaanuar 2007, kl 22.54
Vahustatud munavalged (1-2 muna) lisatakse ühele liitrile kurnatud puljongile.
Puljongit keedetakse tasasel tulel 10 minutit ja lastakse seejärel 20 minutit pliidiserval seista.
Kurnatakse uuesti.
 
maia 02. jaanuar 2007, kl 23.27
vahustatud munavalgele sega enne puljongisse valamist veidi puljonksi hulka, on parem valada
 
katariina 04. jaanuar 2007, kl 10.53
k toimetamine on õige kuni maitseviljade lisamiseni. maitseviljad ja pipar lisatakse nii umbes poole keetmise peal, mitte kohe.
 
? 04. jaanuar 2007, kl 15.23
kaua puljongi keetmine aega võtab? olen siiani nii laisk ja puljongikuubikutega läbi ajanud.
 
katariina 05. jaanuar 2007, kl 15.57
veiselihast ja kontides ikka 3 tundi ca
 
wu 10. jaanuar 2018, kl 21.32
2 ööpäeva
 
jaak 29. jaanuar 2018, kl 16.38
https://osta-ee.postimees.ee/vana-arvutusmasin-feliks-104231997.html?utm_source=Postimees&utm_medium=xml_banner&utm_campaign=Postimees_avaleht&_src=pm2
eid_15159c57011059 09. märts 2018, kl 11.13
PULJONG keeb aeglasel tulel veiselihast c 3h,seliha samas,kana 2 h,supikana 3h..tasasel tulel tavaliselt saab selge,kurnan pärast veel läbi sõela-mille peale pandud marli.Või selitad hakkliha või munavalgega-ikka siis sõelast läbi nii munavalget kui ka toorest hakkliha ei jära ju supisse.Püreesuppe ei tee-need nagunii segased...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!