pesed kondid, vms kraami rohke külma vee all puhtaks, siis paned potti niipalju külma vett, et katab puljongikraami. Lased keema tõusta ja esimese keeduvee valad ära. Puhastad ka majanduspaberiga poti siseküljed. Siis valad peale uue külma vee (kui vaja loputad veel konte veega), paned sisse ka soola, loorberilehe, pipraterad, sellerivarre, mugulsibula ja ühe porgandi (terve), lased uuesti keema tõusta ja siis keerad kuumuse madalaks ja lased tasasel tulel haududa kuni liha tuleb kontide küljest lahti. Valmispuljongi kurnad läbi kapronsõela ja seda võib kasutada vastavalt perenaise ettenägemisele kastmepõhjaks, supi valmistamiseks, vms. Alati on mõtekas teha puljongit suuremas koguses ja seda külmutada käepärase suurusega nõudes, et hiljem oleks kohe võtta, kui vaja. Väga hea asi puljongi valmistamiseks on kiirkeetja, enne kiirkeetja kaane lõplikku kinnikeeramist peab laskma siiski puljongil ühe korra niisama keema tõusta ja pärast seda saab keemisaega kiirkeetjaga tublisti kokku hoida.