Kööginõu
Hakklihakaste maitsvamaks?
Annika 07. märts 2007, kl 10.03 |
juta 07. märts 2007, kl 10.08 |
pisi 07. märts 2007, kl 10.10 |
xxx 07. märts 2007, kl 10.12 |
xyz 07. märts 2007, kl 10.13 |
mannike 07. märts 2007, kl 10.28 |
kata 07. märts 2007, kl 10.36 |
k 07. märts 2007, kl 10.43 |
Mina panen koore asemel merevaiku. Sisse sibul, küüslauk, vahest hulka ka venkolit (apteegitill), sojakastet. Kui tuju tuleb paprikapulbrit või seeni, ohtralt värsket maitserohelist, külmutatud spinatikuubik (sel nii tagasihoidlik maitse, et keegi ei hakka virisema, aga väga hea raua allikas). Eriti hea on siis, kui mitte teha hakklihakaste, vaid enne teha hakkilhapallid valmis kotletitaigna põhimõttel, panna sekka ka läbikasvanud suitsuribi tükeldatuna, laotada pallikesed kõik küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpsetada 180c ahjus 15-20 minutit. Sel ajal valmistada ette kaste. panna valmis hakklihapallid kuumakindlasse ahjuvormi, valada peale kaste ja panna veel mõneks minutiks ahju. Enne serveerimist kergelt alt üles liigutusega läbi segada. Väga maitsev.
mari 07. märts 2007, kl 11.03 |
pisi 07. märts 2007, kl 11.52 |
olli 07. märts 2007, kl 12.39 |
Annika 07. märts 2007, kl 14.13 |
ghth 07. märts 2007, kl 14.30 |
Kai 07. märts 2007, kl 14.40 |
Teen ka mitut erinevat varianti - 1.lisan jämedalt riivitud värskeid šampinjone ( keegi ei saanudki aru, et seened ka olid :))2. riivitud porgandiga 3. Natuke tomatikastet või ketšupit. Mina pean hea hakklihakastme aluseks seda, et peale hakkliha praadimist lisan sinna natuke vett ( et hakkliha oleks kaetud) ja hautan hakkliha 15-20 min kaane all . Jahu panen pärast veega segatult kastmesse. Tavaliselt teen kastet hapukoorega, aga kui panen seeni siis kasutan ka rõõskakoort.
öäkk 07. märts 2007, kl 14.44 |
skjdhf 07. märts 2007, kl 14.53 |
sa ei peagi seda ette kijutama.
Vene ajal olid targad, kes rääkisid, et ainus õige tee on must hiina tee ja kohvi juuakse ainult mustalt ja suhkruta. Tegelikult on aga maailmas SADU tee- ja kohviretepte.
Sama ka muu toiduga - öögib ainult see, kellel pole maitset ega fantaasiat ja kes lepib väga igava toidulauaga.
Alati on mingi toidu põhi, olgu see salat või soe toit - ja seda siis mitmekesistatakse erinevate lisanditega.
Aga, öäkk muidugi - söö aga vanamoodi edasi ja ära midagi ette kujutama hakka, jumala pärast. Pärast veel meie pärast hullaris.
Vene ajal olid targad, kes rääkisid, et ainus õige tee on must hiina tee ja kohvi juuakse ainult mustalt ja suhkruta. Tegelikult on aga maailmas SADU tee- ja kohviretepte.
Sama ka muu toiduga - öögib ainult see, kellel pole maitset ega fantaasiat ja kes lepib väga igava toidulauaga.
Alati on mingi toidu põhi, olgu see salat või soe toit - ja seda siis mitmekesistatakse erinevate lisanditega.
Aga, öäkk muidugi - söö aga vanamoodi edasi ja ära midagi ette kujutama hakka, jumala pärast. Pärast veel meie pärast hullaris.
Pipa 07. märts 2007, kl 14.55 |
Ei maksa öäkitada midagi. Maitseid on erinevaid. Ise ei ole heeringaga proovinud, kuid mõte tundub hea. Nii mõnegi klassikalise lihatoidu maitse 'katalüsaatorina' kasutatakse nt anshooviseid. Maks ja liha sobivad muide ideaalselt kokku.
Ei puutu küll teemasse, kuid üks hästi hea ahjusöök maal peale seatappu oli:
Malmist haudepotti panna kihiti ohtralt jämedalt riivitud porgandit ja hakitud sibulat. Peale kergelt pruunistatud maksa- ja lihatükid. Törtsuke vett, soola ja pipart. See siis haudus ahjus seni, kui siga sai lõplikult 'detailideks' lahutatud. Keedukartuliga maitses oi kui hea.
Ei puutu küll teemasse, kuid üks hästi hea ahjusöök maal peale seatappu oli:
Malmist haudepotti panna kihiti ohtralt jämedalt riivitud porgandit ja hakitud sibulat. Peale kergelt pruunistatud maksa- ja lihatükid. Törtsuke vett, soola ja pipart. See siis haudus ahjus seni, kui siga sai lõplikult 'detailideks' lahutatud. Keedukartuliga maitses oi kui hea.
jorg 07. märts 2007, kl 15.21 |
kastja 07. märts 2007, kl 15.31 |
vaatleja 07. märts 2007, kl 15.36 |
hakklihakastmega saab siin alati nalja, mitte kaua tagasi oli ka üks huvitav poleemika.Küsisin et miks peab kastet alati koorega tegema, et piimaga saab ju sama hea ja leidsin isegi toetajaid.
Ja ega tõesti ei kujutaks makrat lihakastmes ette, minust jääks see kaste küll puutumata. Lisan oma jahuga pruunistatud piimaga kastmele vahel konservsampinjone või tomatikuubikuid, muidu klassikaline maitse. Liha üldmaitseaines on need kõik olemas. Kõrvale ilus värviline salat ja kena kiire kodutoit on valmis, mida igaüks teeb loomulikult omamoodi.
Ja ega tõesti ei kujutaks makrat lihakastmes ette, minust jääks see kaste küll puutumata. Lisan oma jahuga pruunistatud piimaga kastmele vahel konservsampinjone või tomatikuubikuid, muidu klassikaline maitse. Liha üldmaitseaines on need kõik olemas. Kõrvale ilus värviline salat ja kena kiire kodutoit on valmis, mida igaüks teeb loomulikult omamoodi.
veel 1 07. märts 2007, kl 16.14 |
sips 07. märts 2007, kl 19.45 |
. 07. märts 2007, kl 20.35 |
mammi 07. märts 2007, kl 21.04 |
Lisa postitus