Kööginõu
kokaraamat asjatundjale
vares 04. aprill 2007, kl 11.00 |
millised kokaraamatuid võite soovitada kingituseks inimesele, kes juba väga hästi valdab kokkamise kunsti ning ei vea retseptis näpuga järge, vaid küpsetab-keedab vaistu järgi, hoides seejuures pigem klassikalist joont eksootilise asemel. kas leiduks mõni raamat, mis talle huvi ja väljakutseid võiks pakkuda?
mm 04. aprill 2007, kl 11.24 |
.... 04. aprill 2007, kl 11.27 |
lotte 04. aprill 2007, kl 12.20 |
kõige parem muidugi oleks temalt endalt uurida.
kui ta selline vaistu järgi keetja-küpsetaja ja eksperimenteerija on, siis äkki sobib näiteks mõni Jamie Oliver´i raamat.
* mina olen erialalt kondiiter, igat laadi kokaraamatuid on kogunenud päris suur hulk, viimasel ajal olen hoidunud tõlgitud retseptikogumikest, paar huvitavat raamatut olen leidnud antikvariaadist.
mind rõõmustaks sünnipäeval tõeliselt näiteks Pärnumaalt pärit Ernst J. Kollisti 1938 a. Londonis välja antud French Pastry Confectionery and Sweets.
Inglise kuninga George VI kroonimispidustuste ajal 1936 oli Kollist selle sündmuse peakondiitriks.
kui ta selline vaistu järgi keetja-küpsetaja ja eksperimenteerija on, siis äkki sobib näiteks mõni Jamie Oliver´i raamat.
* mina olen erialalt kondiiter, igat laadi kokaraamatuid on kogunenud päris suur hulk, viimasel ajal olen hoidunud tõlgitud retseptikogumikest, paar huvitavat raamatut olen leidnud antikvariaadist.
mind rõõmustaks sünnipäeval tõeliselt näiteks Pärnumaalt pärit Ernst J. Kollisti 1938 a. Londonis välja antud French Pastry Confectionery and Sweets.
Inglise kuninga George VI kroonimispidustuste ajal 1936 oli Kollist selle sündmuse peakondiitriks.
juta 04. aprill 2007, kl 12.25 |
nõus eelnevaga;
see raamat sobiks kodandusest huvituvale noorele (algajale),aga mitte kokkamist harrastavale asjatundjale;
nii raske on midagi soovitada,ise ka aastaid kokanud-raamatutest olen ostnud just erinevate maade(prantsuse,itaalia,vene jne köögi raamatuid),eraldi kastmeraamatut võiks soovitada(eelmisel aastal ilmunud),kui ingliskeelt valdab-siis pole mu meelest probleemi valikuga (alles ilmus 1 raamat prantsuse köögist)
sellised mis on nagu nn.suur kokaraamat ja täielik kokaraamat jätavad mind külmaks (kuigi noorele huvilisele palju tarkust sees)
võiksid ju vaikselt uurida-millised raamatud juba olemas ja mida juurde sooviks?
see raamat sobiks kodandusest huvituvale noorele (algajale),aga mitte kokkamist harrastavale asjatundjale;
nii raske on midagi soovitada,ise ka aastaid kokanud-raamatutest olen ostnud just erinevate maade(prantsuse,itaalia,vene jne köögi raamatuid),eraldi kastmeraamatut võiks soovitada(eelmisel aastal ilmunud),kui ingliskeelt valdab-siis pole mu meelest probleemi valikuga (alles ilmus 1 raamat prantsuse köögist)
sellised mis on nagu nn.suur kokaraamat ja täielik kokaraamat jätavad mind külmaks (kuigi noorele huvilisele palju tarkust sees)
võiksid ju vaikselt uurida-millised raamatud juba olemas ja mida juurde sooviks?
nii ongi 04. aprill 2007, kl 12.40 |
k 04. aprill 2007, kl 13.51 |
Kui inimene on väga hea intuitsiooniga kokk, kes õpib "õhust" uute maitseelamuste järgi, hoolimata sellest, kas ta kaldub klassikaliste roogade või ravuslike köökide poole, siis arvan, et sobiksid sellised spetsiifilised raamatud nagu Shokolaadiraamat, vms kui valdab mingit võõrkeelt, siis on ju täielik pidu, valik hoopis suurem. Mina ise vahest lihtsalt naudin ilusat kokaraamatut - seda sirvida ja vaadata, ka siis kui ma temast eriti roogi ei valmista.
söps 04. aprill 2007, kl 13.59 |
provintsitar 04. aprill 2007, kl 14.47 |
aga miks peaks asjatundjale just kokaraamatu kinkima? kas tal muid huvisid pole? Ehk huvitub ka toalilledest või aiandusest...sellealaseid raamatuid on ka huvitavaid.
tuleb meelde, et hiljuti näitasin maalrist õele üht huvitavat(enda arust) raamatut tema erialalt ja tema vastas, et tema tööstaazi ja kogemuste juures pole neist enam abi ega inpiratsiooni...
Kas selline vaistu järgi kokkav inimene hakkaks end muutma ja uusi väljakutseid vastu võtma?
kirjutasin momendil vaid esimesi pähetulevaid mõtteid seoses teemaga.ise ka kokkan ja vahel on nii heaks tõukekes just ilusate piltidega kokaraamatu sirvimine, et kööki minna ja midagi teha. üpris huvipakkuvad on näiteks tordiraamat ja sokolaadiraamat ja see, kus õpetatakse tegema magusaid kingitusi, kindlasti on neid veelgi(kuidas liha suitsetada, kuidas veini teha), kui õige poe üles leiaks
tuleb meelde, et hiljuti näitasin maalrist õele üht huvitavat(enda arust) raamatut tema erialalt ja tema vastas, et tema tööstaazi ja kogemuste juures pole neist enam abi ega inpiratsiooni...
Kas selline vaistu järgi kokkav inimene hakkaks end muutma ja uusi väljakutseid vastu võtma?
kirjutasin momendil vaid esimesi pähetulevaid mõtteid seoses teemaga.ise ka kokkan ja vahel on nii heaks tõukekes just ilusate piltidega kokaraamatu sirvimine, et kööki minna ja midagi teha. üpris huvipakkuvad on näiteks tordiraamat ja sokolaadiraamat ja see, kus õpetatakse tegema magusaid kingitusi, kindlasti on neid veelgi(kuidas liha suitsetada, kuidas veini teha), kui õige poe üles leiaks
vares (autor) 04. aprill 2007, kl 14.47 |
Ave 04. aprill 2007, kl 15.44 |
käpik 04. aprill 2007, kl 17.54 |
ahv puuris 04. aprill 2007, kl 21.33 |
juku 05. aprill 2007, kl 11.54 |
mirr 05. aprill 2007, kl 13.13 |
Kui on tegu asjatundjaga siis jäta grillid ja perenaised algajatele.
Kui inimene tunneb kokkamisest rõõmu siis võiks suurt äratundmisrõõmu pakkuda Anthony Bourdaini "Koka rännakud", sest see on enamat kui lihtsalt kokaraamat. See on lisaks väga hea lugemine , sobib teistelegi. See on hull ja põnev raamat mida on raske käest panna.
Kui inimene tunneb kokkamisest rõõmu siis võiks suurt äratundmisrõõmu pakkuda Anthony Bourdaini "Koka rännakud", sest see on enamat kui lihtsalt kokaraamat. See on lisaks väga hea lugemine , sobib teistelegi. See on hull ja põnev raamat mida on raske käest panna.
öö 05. aprill 2007, kl 22.00 |
Veggie 06. aprill 2007, kl 00.42 |
Kollist 29. aprill 2018, kl 11.07 |
õgard 02. mai 2018, kl 14.13 |
Bourdainilt on eesti keeles ilmunud kolm raamatut, üks parem kui teine. julgen soovitada ka Ruth Reichi "...Toidukriitiku salaelu".
siis on veel rida huvitavaid käsitlusi kulinaaria ajaloost jm.
aga süüa teha on kõige parem ikka kodumaise kokaraamatu järgi.
võõramaistes on aineid ja kombeid, mis meil tundmatud. ja kui veel viletsasti tõlgitud ka, siis on päris jama.
siis on veel rida huvitavaid käsitlusi kulinaaria ajaloost jm.
aga süüa teha on kõige parem ikka kodumaise kokaraamatu järgi.
võõramaistes on aineid ja kombeid, mis meil tundmatud. ja kui veel viletsasti tõlgitud ka, siis on päris jama.
MA 02. mai 2018, kl 16.39 | Registreerus: 6 aastat tagasi Postitusi: 2 |
Lisa postitus