Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kokaraamat asjatundjale
 
vares 04. aprill 2007, kl 11.00
millised kokaraamatuid võite soovitada kingituseks inimesele, kes juba väga hästi valdab kokkamise kunsti ning ei vea retseptis näpuga järge, vaid küpsetab-keedab vaistu järgi, hoides seejuures pigem klassikalist joont eksootilise asemel. kas leiduks mõni raamat, mis talle huvi ja väljakutseid võiks pakkuda?
 
mm 04. aprill 2007, kl 11.24
http://www.tea.ee/perenaine/ nt see kinkekaart- mina küll rõõmustaks väga
 
.... 04. aprill 2007, kl 11.27
see tea raamat on küll üks suur naljanumber mu arust, ma lugesin ja naersin nende nõuannete üle.
 
lotte 04. aprill 2007, kl 12.20
kõige parem muidugi oleks temalt endalt uurida.
kui ta selline vaistu järgi keetja-küpsetaja ja eksperimenteerija on, siis äkki sobib näiteks mõni Jamie Oliver´i raamat.


* mina olen erialalt kondiiter, igat laadi kokaraamatuid on kogunenud päris suur hulk, viimasel ajal olen hoidunud tõlgitud retseptikogumikest, paar huvitavat raamatut olen leidnud antikvariaadist.
mind rõõmustaks sünnipäeval tõeliselt näiteks Pärnumaalt pärit Ernst J. Kollisti 1938 a. Londonis välja antud French Pastry Confectionery and Sweets.
Inglise kuninga George VI kroonimispidustuste ajal 1936 oli Kollist selle sündmuse peakondiitriks.
 
juta 04. aprill 2007, kl 12.25
nõus eelnevaga;
see raamat sobiks kodandusest huvituvale noorele (algajale),aga mitte kokkamist harrastavale asjatundjale;

nii raske on midagi soovitada,ise ka aastaid kokanud-raamatutest olen ostnud just erinevate maade(prantsuse,itaalia,vene jne köögi raamatuid),eraldi kastmeraamatut võiks soovitada(eelmisel aastal ilmunud),kui ingliskeelt valdab-siis pole mu meelest probleemi valikuga (alles ilmus 1 raamat prantsuse köögist)

sellised mis on nagu nn.suur kokaraamat ja täielik kokaraamat jätavad mind külmaks (kuigi noorele huvilisele palju tarkust sees)


võiksid ju vaikselt uurida-millised raamatud juba olemas ja mida juurde sooviks?
 
nii ongi 04. aprill 2007, kl 12.40
Soovitan soojalt " 100 kooki" 1 ja 2 ning " 100 pirukat". Väga asjalikud retseptid ja on peenemate ja lihtsamate küpsetiste retsepte. Minu lemmik kokaraamatud.
 
k 04. aprill 2007, kl 13.51
Kui inimene on väga hea intuitsiooniga kokk, kes õpib "õhust" uute maitseelamuste järgi, hoolimata sellest, kas ta kaldub klassikaliste roogade või ravuslike köökide poole, siis arvan, et sobiksid sellised spetsiifilised raamatud nagu Shokolaadiraamat, vms kui valdab mingit võõrkeelt, siis on ju täielik pidu, valik hoopis suurem. Mina ise vahest lihtsalt naudin ilusat kokaraamatut - seda sirvida ja vaadata, ka siis kui ma temast eriti roogi ei valmista.
 
söps 04. aprill 2007, kl 13.59
Kui vöörkeeled (inglise, näiteks) pole probleem ja just homseks vaja poleks, siis telli internetist. Sealt vöid kohe julgelt körgele rihtida, möni Alain Ducasse'i kokaraamat näiteks.
 
provintsitar 04. aprill 2007, kl 14.47
aga miks peaks asjatundjale just kokaraamatu kinkima? kas tal muid huvisid pole? Ehk huvitub ka toalilledest või aiandusest...sellealaseid raamatuid on ka huvitavaid.
tuleb meelde, et hiljuti näitasin maalrist õele üht huvitavat(enda arust) raamatut tema erialalt ja tema vastas, et tema tööstaazi ja kogemuste juures pole neist enam abi ega inpiratsiooni...
Kas selline vaistu järgi kokkav inimene hakkaks end muutma ja uusi väljakutseid vastu võtma?
kirjutasin momendil vaid esimesi pähetulevaid mõtteid seoses teemaga.ise ka kokkan ja vahel on nii heaks tõukekes just ilusate piltidega kokaraamatu sirvimine, et kööki minna ja midagi teha. üpris huvipakkuvad on näiteks tordiraamat ja sokolaadiraamat ja see, kus õpetatakse tegema magusaid kingitusi, kindlasti on neid veelgi(kuidas liha suitsetada, kuidas veini teha), kui õige poe üles leiaks
 
vares (autor) 04. aprill 2007, kl 14.47
aitäh kõigile sõnavõtjatele!

võõrkeeli ta nii ladusalt ei valda, ja raamatut pole vaja homseks, küll aga ülehomseks:)

võin veel lisada, et ta armastab eelkõige teha ahjupraade (suur lihasõber) ja ka marineerida kõike, mida annab!
 
Ave 04. aprill 2007, kl 15.44
Aga äkki mõni hoidiste raamat, kui marineerida armastab.
 
käpik 04. aprill 2007, kl 17.54
Varrakul ilmus mõni aeg tagasi Joanna Farrow Liha 80 klassikalist ja tänapäevast rooga. Tundub üsna huvitav ja tunduvalt kõrgem pilotaazh kui tavakokkajale.
 
ahv puuris 04. aprill 2007, kl 21.33
http://microusa2usa.bravehost.com/animals403.html
 
' 04. aprill 2007, kl 23.34
http://www.tea.ee/perenaine/
 
' 04. aprill 2007, kl 23.36
http://www.tea.ee/perenaine/
 
juku 05. aprill 2007, kl 11.54
jätke jama-see perenaise raamat küll asjalikule,asjatundjale ei sobi,

soovitaks pigem grilli (raamat ilmus eelmise aasta lõpus)või liharaamatut (kui tal veel pole;või erinevaid rahvusköögi raamatuid

aga mine viru keskuse raamatupoodi-usun et seal hakkab nii mõnigi põnev raamat silma;
 
mirr 05. aprill 2007, kl 13.13
Kui on tegu asjatundjaga siis jäta grillid ja perenaised algajatele.
Kui inimene tunneb kokkamisest rõõmu siis võiks suurt äratundmisrõõmu pakkuda Anthony Bourdaini "Koka rännakud", sest see on enamat kui lihtsalt kokaraamat. See on lisaks väga hea lugemine , sobib teistelegi. See on hull ja põnev raamat mida on raske käest panna.
 
öö 05. aprill 2007, kl 22.00
"kohviraamat" äkki?
"toidu valmistamine savipotis" http://www.apollo.ee/product.php/0115278, kingi koos savipotiga ;)
 
Veggie 06. aprill 2007, kl 00.42
Ma arvan ka, et Bourdaini "Koka rännakud" oleks hea valik. Või siis näiteks sellised raamatud nagu C. Drinkwater "Oliivihooaeg" ja "Oliiviistandus", mõnus lugemine. http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?18162
 
Kollist 29. aprill 2018, kl 11.07
Tere! Kuidas te seda raamatut kavatsete kasutada? Mul on see olemas. Vajalik oleks kirjutuda temast põhjalik raamat, kuid see eeldaks Inglismaa arhiivides tuhnimist. Heiki
 
õgard 02. mai 2018, kl 14.13
Bourdainilt on eesti keeles ilmunud kolm raamatut, üks parem kui teine. julgen soovitada ka Ruth Reichi "...Toidukriitiku salaelu".
siis on veel rida huvitavaid käsitlusi kulinaaria ajaloost jm.

aga süüa teha on kõige parem ikka kodumaise kokaraamatu järgi.
võõramaistes on aineid ja kombeid, mis meil tundmatud. ja kui veel viletsasti tõlgitud ka, siis on päris jama.
MA 02. mai 2018, kl 16.39
Rahva Raamatu kinkekaart.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!