Kööginõu
Lihakaste tegemine.
angela 09. juuli 2007, kl 15.43 |
tõesti naeruväärt küsimus ehk mõnele,aga kuidas õieti lihakastet teha.praen liha ära,siis sibula ja siis peab hakkama jahu sisse segama.aga siis tekib mingi jube löga sinna,millal siis seda vett õieti lisama peab ja hapukoort.ja jahutükid jäävad päristihti sisse:(aidake,ma olen tõesti rumal:(
suslik 09. juuli 2007, kl 15.49 |
una 09. juuli 2007, kl 16.16 |
Mina teen nii - praen liha pruuniks ja jätan esialgu seisma, siis pruunistan sibula liha rasvas, panen jahu ja pruunistan, peale kallan tulise vee, kui korralikult ühtlane, ilma tükkideta, lisan liha. Kui kasutad rõõska koort, siis keetma ei pea, aga hapukoorega olen keetnud, valmis olles, msitseroheline.
pipar 09. juuli 2007, kl 16.46 |
angela 09. juuli 2007, kl 18.02 |
. 09. juuli 2007, kl 21.48 |
piimaga.. iuu 09. juuli 2007, kl 23.09 |
abi 09. juuli 2007, kl 23.51 |
Kuripaha 10. juuli 2007, kl 10.24 |
-hai- 10. juuli 2007, kl 10.41 |
pilveke 10. juuli 2007, kl 11.39 |
n48 10. juuli 2007, kl 11.55 |
Peale seda kui ostsin TW pärmitaigna komplekti teen kastet ainult segisti abil. Loomulikult sobib ülihästi ka tavaline marketites müüdav 20 eegine segisti. Panen sinna jahu, vee, soola-pipra ja hapukoore, mõni kord raputada ja võibki pannile lihale valada. Jahu pruunistamine jääb küll ära aga mulle sobib. Peaasi-ei teki iialgi mingeid jahuklimpe.
to kuripaha 10. juuli 2007, kl 12.29 |
angela 10. juuli 2007, kl 12.49 |
no sorri tõesti eksisin..
ma mõtlesin alguses panna teema nimeks lihtsalt LIHAKASTE,pärast mõtlesin et ei,panen ikka teise sõna taha ja nii jäigi.
Käänata ma oskan ja väga hästi,kui tahate võin teile siia käänata:)
Aitäh nõuandjatele,tõesti super et nii palju võimalusi on maitsva kastme tegemiseks:)
ma mõtlesin alguses panna teema nimeks lihtsalt LIHAKASTE,pärast mõtlesin et ei,panen ikka teise sõna taha ja nii jäigi.
Käänata ma oskan ja väga hästi,kui tahate võin teile siia käänata:)
Aitäh nõuandjatele,tõesti super et nii palju võimalusi on maitsva kastme tegemiseks:)
sooh 10. juuli 2007, kl 13.42 |
Pipa 10. juuli 2007, kl 14.22 |
piii 10. juuli 2007, kl 18.32 |
aga mina 10. juuli 2007, kl 22.47 |
teen lihaga nii...lõikan viilud umbes poole sentimeetri paksused, annan veidi haamriga ...siis soola, vegetat, pipart. Siis löön kaks muna ja panen sinna, soola, tilli...kastan haamerdatud liha sinna sisse.
Panni peale ohtralt õli, lase kuumaks ...siis pane muna sisse kastetud liha kuumale pannile, lase kuldpruuniks mõelemalt poolt...see läheb ainult mõne minutiga. Kui tahad kastega...siis ..kui kõik lihatükid on praetud, kalla rasv ära pannilt ja pane kõik lihatükid uuesti pannile, kalla keedetud vesi peale ja lase haududa u. 20-30 minutit. sega külm vesi ja jahu ära ...siis vala liha peale, ise aga sega hoolega...siis rõõsk koor ja niiiii hea. Proovi sa ei kahetse...ja muide sama võid teha ka kanafileega :))
Panni peale ohtralt õli, lase kuumaks ...siis pane muna sisse kastetud liha kuumale pannile, lase kuldpruuniks mõelemalt poolt...see läheb ainult mõne minutiga. Kui tahad kastega...siis ..kui kõik lihatükid on praetud, kalla rasv ära pannilt ja pane kõik lihatükid uuesti pannile, kalla keedetud vesi peale ja lase haududa u. 20-30 minutit. sega külm vesi ja jahu ära ...siis vala liha peale, ise aga sega hoolega...siis rõõsk koor ja niiiii hea. Proovi sa ei kahetse...ja muide sama võid teha ka kanafileega :))
liis 13. juuli 2007, kl 17.13 |
aga mina paksendan kõiki kastmeid hoopis kartuli v maisitärklisega (ei salli seda jahu maitset)
liha, sibula pruunistan pannil või ja õlisegus, lisan juurde keeva vee, vahel ka puljongikuubiku ja seejärel tassitäies külmas vees lahustatud tärklise (1-2 tl), lasen keema tõusta ja pigistan juurde hapukoore.
liha, sibula pruunistan pannil või ja õlisegus, lisan juurde keeva vee, vahel ka puljongikuubiku ja seejärel tassitäies külmas vees lahustatud tärklise (1-2 tl), lasen keema tõusta ja pigistan juurde hapukoore.
aga 26. juuli 2007, kl 15.55 |
see tärklise maitse on kastmes hoopis jubedam jahu maitsest :(. Kuskilt on kunagi mingist kokasaatest meelde jäänud, et hapukoort ei keedeta, vaid pärast lisamist kuumutatakse keemiseni.
Mina pruunistan liha ja sibula, lisan keeva vett ja hautan, kuni liha on pehme, siis lisan veega segatud jahu ja kõige lõpuks hapukoore.
Mina pruunistan liha ja sibula, lisan keeva vett ja hautan, kuni liha on pehme, siis lisan veega segatud jahu ja kõige lõpuks hapukoore.
Mees 30. mai 2017, kl 19.35 |
mööduja 31. mai 2017, kl 11.46 |
Segan ka vahel jahu juba ette vedelikuga ära ja siis pannile. Aga võib olla tahab teemaalgataja sellist kõrvetatud jahuga sousti, siis on vaja jahu rasvas ikka pruuniks kuumutada, jah rasva läheb rohkem, aga tulemus on nii hea, vahel valan sinna ka kartulivee-piima-munasegu ja värske kartuli kõrvale superlux.
uu 31. mai 2017, kl 14.38 |
Helve Tamm 31. mai 2017, kl 15.56 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 254 |
Ülla-ülla 01. juuni 2017, kl 11.02 |
uu 01. juuni 2017, kl 11.54 |
Lisa postitus