Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Lihakaste tegemine.
 
angela 09. juuli 2007, kl 15.43
tõesti naeruväärt küsimus ehk mõnele,aga kuidas õieti lihakastet teha.praen liha ära,siis sibula ja siis peab hakkama jahu sisse segama.aga siis tekib mingi jube löga sinna,millal siis seda vett õieti lisama peab ja hapukoort.ja jahutükid jäävad päristihti sisse:(aidake,ma olen tõesti rumal:(
 
suslik 09. juuli 2007, kl 15.49
Jahu pruunistad natuke ja kohe vähehaaval vesi otsa. Segada tuleb kogu aeg, seni kuni tükid on kadunud. Siis aegajalt segades lasta keema. Koor lisatakse lõpuks ja enam ei keedeta. Vahepeal ongi nagu lõga:))
 
una 09. juuli 2007, kl 16.16
Mina teen nii - praen liha pruuniks ja jätan esialgu seisma, siis pruunistan sibula liha rasvas, panen jahu ja pruunistan, peale kallan tulise vee, kui korralikult ühtlane, ilma tükkideta, lisan liha. Kui kasutad rõõska koort, siis keetma ei pea, aga hapukoorega olen keetnud, valmis olles, msitseroheline.
 
pipar 09. juuli 2007, kl 16.46
võisiis sedasi: pruunistan liha, lisan hakitud sibula ja vähese veega hauduma, sealiha saab kiiremini valmis ~40 min, loomaliha kauem. Kui liha pehme, lisan vähese külma veega segatud (niiet enam tükke pole) jahu ja pisut hiljem hapukoore, votnii :)
 
angela 09. juuli 2007, kl 18.02
nii,päris head soovitused.hakkan juba midagi taipama.
Tänud aga ootan muidugi ka veel arvamusi:D
 
. 09. juuli 2007, kl 21.48
mina olen veidi piimaga jahu tassis ühtlaseks seganud et pole jahu tükke suuri ja siis kallanud lihale peale ja siis pärast veel piima lisanud.
 
piimaga.. iuu 09. juuli 2007, kl 23.09
segan ka külma veega jahu ühtlaseks ja valan segades peale, siis ei jää üldse tükke. kindlasti (hapu)koorega, keedetud piima maitse on.. iuu
 
abi 09. juuli 2007, kl 23.51
sega enne jahu ja külm vesi poole liitrises purgis. Keera purgile kaas peale ja loksuta, ei mingeid tükke jää. Aga enne vala vesi ja alles siis jahu.
 
grammatika 10. juuli 2007, kl 00.44
ikka kastme mitte kaste tegemine
 
Kuripaha 10. juuli 2007, kl 10.24
Kuule grammatika, ära põrise siin, hetkel ei käi emakeele tund. Kobi kapi taha tagasi.
 
-hai- 10. juuli 2007, kl 10.41
parim kastme tegemiseks on kastmepulber. Kaste jääb sellega kõige maitsvam ning tükke ei tule kunagi sisse. Selline kollane pakike on ja nimi oli vist Sobenfix v miskit taolist.
 
pilveke 10. juuli 2007, kl 11.39
Tere!

Minu lemmik kaste on praetud liha ja sibul, sinna otsa hapukoor, kergelt keema lasta ja maitsestada ohtra soola-pipraga. Ja sinna kõrvale värske keedetud kartul ja toorsalat....viib keele alla. Tean, et too rammus ja liiga palju soola aga vahel tahan sellist:)))
 
n48 10. juuli 2007, kl 11.55
Peale seda kui ostsin TW pärmitaigna komplekti teen kastet ainult segisti abil. Loomulikult sobib ülihästi ka tavaline marketites müüdav 20 eegine segisti. Panen sinna jahu, vee, soola-pipra ja hapukoore, mõni kord raputada ja võibki pannile lihale valada. Jahu pruunistamine jääb küll ära aga mulle sobib. Peaasi-ei teki iialgi mingeid jahuklimpe.
 
to kuripaha 10. juuli 2007, kl 12.29
võib ikka mõni loll olla ja seda veel välja näidata, näitab, et on ikka kohe väga loll inimene! selle asemel, et teadmiseks võtta, kuidas sõna käänatakse
 
angela 10. juuli 2007, kl 12.49
no sorri tõesti eksisin..
ma mõtlesin alguses panna teema nimeks lihtsalt LIHAKASTE,pärast mõtlesin et ei,panen ikka teise sõna taha ja nii jäigi.
Käänata ma oskan ja väga hästi,kui tahate võin teile siia käänata:)

Aitäh nõuandjatele,tõesti super et nii palju võimalusi on maitsva kastme tegemiseks:)
 
sooh 10. juuli 2007, kl 13.42
Olen siiani ka teinud piimaga kastet ja ükskord kui lisasin veel hapukoort maitseks, siis hapukoor tõmbus tükki :( Kas siis teha ainult vee ja hapukoorega või kuidas? Kes viitsib puupeale selgeks teha, võiks punkt-punktilt kirja panna, kuidas siis täpselt. Tänud!
 
Pipa 10. juuli 2007, kl 14.22
Pane kõigepealt hapukoore sisse törts kuuma kastet ja sega see ära. Pane veel kuuma kastet ja sega uuesti. Selle hapukooresegu valad kastmesse, segad segamini ja EI LÄHE tükki.
 
piii 10. juuli 2007, kl 18.32
Kui teen hapukoorega kastet, siis ei keeda, vaid kuumutan keemiseni.
 
aga mina 10. juuli 2007, kl 22.47
teen lihaga nii...lõikan viilud umbes poole sentimeetri paksused, annan veidi haamriga ...siis soola, vegetat, pipart. Siis löön kaks muna ja panen sinna, soola, tilli...kastan haamerdatud liha sinna sisse.
Panni peale ohtralt õli, lase kuumaks ...siis pane muna sisse kastetud liha kuumale pannile, lase kuldpruuniks mõelemalt poolt...see läheb ainult mõne minutiga. Kui tahad kastega...siis ..kui kõik lihatükid on praetud, kalla rasv ära pannilt ja pane kõik lihatükid uuesti pannile, kalla keedetud vesi peale ja lase haududa u. 20-30 minutit. sega külm vesi ja jahu ära ...siis vala liha peale, ise aga sega hoolega...siis rõõsk koor ja niiiii hea. Proovi sa ei kahetse...ja muide sama võid teha ka kanafileega :))
 
liis 13. juuli 2007, kl 17.13
aga mina paksendan kõiki kastmeid hoopis kartuli v maisitärklisega (ei salli seda jahu maitset)

liha, sibula pruunistan pannil või ja õlisegus, lisan juurde keeva vee, vahel ka puljongikuubiku ja seejärel tassitäies külmas vees lahustatud tärklise (1-2 tl), lasen keema tõusta ja pigistan juurde hapukoore.
 
aga 26. juuli 2007, kl 15.55
see tärklise maitse on kastmes hoopis jubedam jahu maitsest :(. Kuskilt on kunagi mingist kokasaatest meelde jäänud, et hapukoort ei keedeta, vaid pärast lisamist kuumutatakse keemiseni.
Mina pruunistan liha ja sibula, lisan keeva vett ja hautan, kuni liha on pehme, siis lisan veega segatud jahu ja kõige lõpuks hapukoore.
 
Mees 30. mai 2017, kl 19.35
Praed sibula, küüslaugu, liha, puljongi vesi peale, piima haoukoort, tilli, lased keema ja ss segad veega segatud jahu sisse ja valmis
 
mööduja 31. mai 2017, kl 11.46
Segan ka vahel jahu juba ette vedelikuga ära ja siis pannile. Aga võib olla tahab teemaalgataja sellist kõrvetatud jahuga sousti, siis on vaja jahu rasvas ikka pruuniks kuumutada, jah rasva läheb rohkem, aga tulemus on nii hea, vahel valan sinna ka kartulivee-piima-munasegu ja värske kartuli kõrvale superlux.
 
uu 31. mai 2017, kl 14.38
jäin minagi siia kogemata "mööduma" e jorutama...ja ka mina kallan alati kartulikeeduvee pruunistatud liha-jahu peale, kui kastet teen. kohe mitte ei täi ära visata:)
Helve Tamm 31. mai 2017, kl 15.56
Lisan ka, et mina ei kasuta juba ammu kastme paksendamiseks jahu, kuna meite noored ei salli seda körti. Kas liha, kartuli või kala juurde teen alati kohvikoorest ja paksendajaks on toorjuust. Kas Merevaik või mõni muu. Läheb küll kallimaks, aga hea maitse annab ka.
 
Ülla-ülla 01. juuni 2017, kl 11.02
Piima-munasegust kuulen esimest korda. Kui palju piima ja kui palju muna ja kui palju vett? Kas veel midagi lisaks peale soola ja maitseainete? Tekkis uudishimu, tahaks proovida.
 
uu 01. juuni 2017, kl 11.54
see ju vana tuntud võte, et kastme "ilmestamiseks" lompsatakse sinna muna või kaks sisse, kui samal ajal energiliselt segad, ei jää üldse näha, aga maitse on kohe parem.
teine asi on päris nn munakaste, mille valmistamises minul näiteks on veel kõvasti arenguruumi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!