Kööginõu
Seenesoust
:( 26. september 2007, kl 10.46 |
ppp 26. september 2007, kl 10.58 |
:( 26. september 2007, kl 11.28 |
M 26. september 2007, kl 11.29 |
:( 26. september 2007, kl 11.34 |
una 26. september 2007, kl 11.46 |
tädi 26. september 2007, kl 11.55 |
Seenekaste I
Päritolu: Toidutare
Lisas: Toidutare
Lisa nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Sobib hästi köögiviljatoitude, keedetud kartulite ning kartulist valmistatud toitude juurde (nt kartulikroketid, -kotletid ja -rull).
Koostisained
1/4 liitrit liha- vôi seenepuljongit vôi vett
1 sl jahu
3 sl rasvainet
200 g seeni
2 sibulat
2 sl tomatipüreed
pipart
soola
(maitserohelist)
ValmistamineValmistusaeg:
Valmistusviis
Valmista valge kaste.
Lisa rasvaines kergelt pruunistatud, tükeldatud seened ja hakitud sibul ning tomatipüree.
Keeda ja maitsesta.
Päritolu: Toidutare
Lisas: Toidutare
Lisa nädalamenüüsse
Lisa Lemmikretseptidesse
Kommenteeri ja hinda
Sobib hästi köögiviljatoitude, keedetud kartulite ning kartulist valmistatud toitude juurde (nt kartulikroketid, -kotletid ja -rull).
Koostisained
1/4 liitrit liha- vôi seenepuljongit vôi vett
1 sl jahu
3 sl rasvainet
200 g seeni
2 sibulat
2 sl tomatipüreed
pipart
soola
(maitserohelist)
ValmistamineValmistusaeg:
Valmistusviis
Valmista valge kaste.
Lisa rasvaines kergelt pruunistatud, tükeldatud seened ja hakitud sibul ning tomatipüree.
Keeda ja maitsesta.
ann 26. september 2007, kl 12.01 |
t 26. september 2007, kl 12.47 |
Marian 26. september 2007, kl 15.16 |
;) 26. september 2007, kl 17.47 |
Prae seened (ära PRUUNISTA)
lisa hakitud sibul, prae koos läbi, siis
veits (0,5 - 1 spl) jahu, kuumuta,
kalla peale veidi vett või puljongit, hauta läbi ja lõpuks
koor (vastavalt maitsele rõõsk või hapu). Mulle just meeldib hapukoorega soust.
Toorelt praadida võid näiteks puravikke, kuuseriisikaid, kukeseeni, kitsemampleid; kupatatult kasuta kase-, männi- jm kibedaid riisikaid.
lisa hakitud sibul, prae koos läbi, siis
veits (0,5 - 1 spl) jahu, kuumuta,
kalla peale veidi vett või puljongit, hauta läbi ja lõpuks
koor (vastavalt maitsele rõõsk või hapu). Mulle just meeldib hapukoorega soust.
Toorelt praadida võid näiteks puravikke, kuuseriisikaid, kukeseeni, kitsemampleid; kupatatult kasuta kase-, männi- jm kibedaid riisikaid.
paks kass 26. september 2007, kl 18.34 |
soffi 28. september 2007, kl 21.56 |
mururull 04. märts 2013, kl 12.18 |
Vilamaa Ants 04. märts 2013, kl 12.59 |
Seenekastet võib igatmoodi teha. Erinevatest seentest on mõistlik ka erinevalt teha. Puravike ja tatikate head maitset tuleks rohkem esile tuua.
Soolariisikad võiks aga võis sibulaga läbi praadidavõiks, siis tomatitega pooleks panna hauduma, lõpuks lisada terake piimas segatud jahu ja keema lasta. Piima ja jahu suhe peab olema selline, et kaste jääks ikka pigem seenehautiseks ja mitte vedelaks kastmeks. Retsepti pole, seda tuleb teha tunde järgi. Võib ka seente ja sibula praadimise lõpus panna pannile paar lusikatäit hapukoort, ning see korralikult läbi kuumutada ja ära segada. Samuti võib hakkliha koos seentega panna. Igasuguseid võimalusi on. Selline kaste sobib hästi ahjus tehtud tatraga. Tatra puhul on tähtis, et seda ei keedetaks tatraplögaks.
Toidutegemiseks pole retsepte vaja, ise katsetamine on palju huvitavam.
Soolariisikad võiks aga võis sibulaga läbi praadidavõiks, siis tomatitega pooleks panna hauduma, lõpuks lisada terake piimas segatud jahu ja keema lasta. Piima ja jahu suhe peab olema selline, et kaste jääks ikka pigem seenehautiseks ja mitte vedelaks kastmeks. Retsepti pole, seda tuleb teha tunde järgi. Võib ka seente ja sibula praadimise lõpus panna pannile paar lusikatäit hapukoort, ning see korralikult läbi kuumutada ja ära segada. Samuti võib hakkliha koos seentega panna. Igasuguseid võimalusi on. Selline kaste sobib hästi ahjus tehtud tatraga. Tatra puhul on tähtis, et seda ei keedetaks tatraplögaks.
Toidutegemiseks pole retsepte vaja, ise katsetamine on palju huvitavam.
kurmaan 04. märts 2013, kl 14.28 |
snoob- gurmaan 04. märts 2013, kl 17.51 |
libanõid 05. märts 2013, kl 22.52 |
:) 06. märts 2013, kl 00.53 |
Mulle meeldib kaste seentest, mis tehtud purki omas mahlas - puravikud, kuuse- ja porgandiriisikad, lambaseened, soomustindikud. Või külmutatud kergelt läbikuumutatuna - pilvikud, kukeseened, kitsemamplid. Samuti poekraamist tehtud - austerservikud, šampinjonid.
Kupatamist vajavad riisikad on parimad marineerituna või hapendatuna, kastmele nad seda erilist värsket seenemaitset ju enam ei anna, kupatamisne võtab palju ära.
Kupatamist vajavad riisikad on parimad marineerituna või hapendatuna, kastmele nad seda erilist värsket seenemaitset ju enam ei anna, kupatamisne võtab palju ära.
oeh! 13. veebruar 2020, kl 17.42 |
Lisa postitus