Kööginõu
liha purkki
Mai 27. november 2008, kl 16.11 |
iuuuu 27. november 2008, kl 16.16 |
Mai 27. november 2008, kl 16.46 |
Mari 27. november 2008, kl 17.48 |
243 27. november 2008, kl 18.13 |
katariina 27. november 2008, kl 21.52 |
Mai 27. november 2008, kl 22.26 |
Lgp.243
Kuigi olen algklassis käinud 35 aastat tagassi, nii idioom ma ka pole?, et põleksin iuuuu väittest arru saanu. Pialkirjaks panin purgi sisse vaid selless, et mitte uuesti valesti kuulmise järgi, ilma reeglita kolmandat väldet kahe kõhhiga kirjutada.
Kuigi minu koolis käimisest saadik on õigekirja reegleid nii palju muudetud, et mine sa tea...
Kuigi olen algklassis käinud 35 aastat tagassi, nii idioom ma ka pole?, et põleksin iuuuu väittest arru saanu. Pialkirjaks panin purgi sisse vaid selless, et mitte uuesti valesti kuulmise järgi, ilma reeglita kolmandat väldet kahe kõhhiga kirjutada.
Kuigi minu koolis käimisest saadik on õigekirja reegleid nii palju muudetud, et mine sa tea...
jee 28. november 2008, kl 02.58 |
k 28. november 2008, kl 05.45 |
Keegi 28. november 2008, kl 10.34 |
alissandra 28. november 2008, kl 11.47 |
Väga edukalt annab liha purki teha. Nõuka ajal mu ema ja vanamea tegid sealiha alati purki. Suured tükid pruunistati ära, pandi potti hauduma, sealt kohe kuumalt purki ja kinni ning need seisid ikka üsna kaua. Pole vaja mingit autoklaavi, et liha konserveerida. Sealiha suht rasvane ka, kui purgile jääb ikka korralik kiht rasva peale, hoiab see ise juba liha riknemast.
Mida peab aga meeles pidama, on see, et sibulat ei tohi panna ja konte ka ei tohi purki panna, need ajavad liha riknema.
Mida peab aga meeles pidama, on see, et sibulat ei tohi panna ja konte ka ei tohi purki panna, need ajavad liha riknema.
una 28. november 2008, kl 11.52 |
mall 28. november 2008, kl 11.55 |
Mina teen muide praegugi veel liha purkidesse, sest sellist saadust on kiirem kasutada kui sügavkülmutatud liha. Võtmeks on sellisel säilitamisel rasv! Vanasti tehti searasvaga ja säilis väga kaua. Nüüd teen õliga, aga tarvitan ära ikka 3 -6 kuu jooksul. Kauem pole julgenud hoida.
Liha tükeldan suuremateks tükkideks, panen paksupõhjalisse potti koos rasvainega pruunistuma. Siis lisan vett nii palju, et liha on poolenisti vees. Lasen kaane all haududa kuni vesi on kõik aurustunud (paar korda segan ja keeran lihatükkidel külge) ja liha hakkab uuesti praadima. Maitseainetest lisan ainult soola ja pipart (sibul jms ajab liha kiiremini halvaks). Kuumalt kohe liha purki ja kaan peale. Lasen ära jahtuda purgid ja siis kohe külmikusse.
Liha tükeldan suuremateks tükkideks, panen paksupõhjalisse potti koos rasvainega pruunistuma. Siis lisan vett nii palju, et liha on poolenisti vees. Lasen kaane all haududa kuni vesi on kõik aurustunud (paar korda segan ja keeran lihatükkidel külge) ja liha hakkab uuesti praadima. Maitseainetest lisan ainult soola ja pipart (sibul jms ajab liha kiiremini halvaks). Kuumalt kohe liha purki ja kaan peale. Lasen ära jahtuda purgid ja siis kohe külmikusse.
aga 28. november 2008, kl 12.27 |
q 28. november 2008, kl 17.15 |
n42 28. november 2008, kl 17.31 |
ka meie teeme maal nii, nagu alissandra, pruunistame mitu pannitäit liha, siis valame poti põhja lihatükkidele vett ja ka praerasva, soola-pipart ning hautame kaane all kuni pehme, kohe kaanetame purgid kinni, püsivad isegi üle aasta. lihtsalt vahel on seda liha nii palju, et külmikusse ära ei mahu. samas on ka kiirel ajal hea mugav seda liha võtta. oleme osa suuremate kuubikutena teinud ja osa väiksetega, viimast tarvitame supi ja praemakaronid sisse, suurematükilist kartuli kõrvale. mahlasema leemega liga kasutame esmajärjekorras, rasvaga purgid jäävad kauemaks
Annuska 29. november 2008, kl 22.17 |
Sünteetiline pekk 02. september 2022, kl 12.58 |
Lisa postitus