Kööginõu
Kakao
Hanna 04. detsember 2008, kl 16.10 |
Tere.
Mul selline probleem, et tahaks teha head kakaod, aga siiamaani pole õnnestunud. Muidugi on võimatu teha kodus sama head kakaod, kui masinakakaod seda on. Sellised mikrolaines soojaks lastud piimaga kakaod pole ka päris nauditavad.
Ehk keegi oskab soovitusi anda või linke, kus on kirjas, kuidas teha head kakaod.
Mul selline probleem, et tahaks teha head kakaod, aga siiamaani pole õnnestunud. Muidugi on võimatu teha kodus sama head kakaod, kui masinakakaod seda on. Sellised mikrolaines soojaks lastud piimaga kakaod pole ka päris nauditavad.
Ehk keegi oskab soovitusi anda või linke, kus on kirjas, kuidas teha head kakaod.
Star 04. detsember 2008, kl 16.20 |
to Star 04. detsember 2008, kl 17.39 |
brrr 04. detsember 2008, kl 19.38 |
mumm 04. detsember 2008, kl 19.46 |
Ave 05. detsember 2008, kl 09.27 |
abc 05. detsember 2008, kl 11.22 |
erinevad siirupid 05. detsember 2008, kl 11.35 |
mina 05. detsember 2008, kl 19.21 |
vanaaegne 05. detsember 2008, kl 20.03 |
Pane kastruliga tulele 0,5 l piima. Tavaline Meie Mark kakaopulber (ütleme 3 tl pulbrit) sega klaasis või tassis läbi paari tl suhkruga, siis lisakülma piima ja sega kokku selline pudrutaoline mass, siis vedeldaveel vähese piimaga, lisa kuumale piimale ja kuumuta keemiseni. See on õige kakao, see päris.
? 06. detsember 2008, kl 09.53 |
meie mark 06. detsember 2008, kl 13.04 |
Märt 21. mai 2010, kl 21.39 |
Kuna pole Nesquickiga rahul proovisin Meie Mark stiilis lahendust.
3tl kuhjaga kakaopulbrit
4tl suhkrut, 1tl fariinisuhkrut
10 ml brändit
10 ml vahukoort
3 kruusitäit piima
Segasin tassi põhjas kokku kakao + suhkur + brändi + koor. Tekkis selline mõnus mõruda sokolaadi moodi asi.
2 kruusitäit piima lasin keema. Keevale piimale vispeldasin sisse kakaomöksi.
Viimase tassi piima lisasin jahutamiseks, sest mulle ei meeldi kui kakao peale tekib piima kile.
Muidu täitsa huvitav kakaojook tuli aga probleem selles, et kuidagi nagu tükiline tundub juues - olen seda ka varem pannud tähele Meie Margi stiilis kakaode puhul. Ehk keegi oskab pakkuda lahendust? Võibolla peab keetma veidi pikemalt ja siis veel saumiksriga peenestama korralikult? Hetkel keetsin vispeldades ca minuti.
3tl kuhjaga kakaopulbrit
4tl suhkrut, 1tl fariinisuhkrut
10 ml brändit
10 ml vahukoort
3 kruusitäit piima
Segasin tassi põhjas kokku kakao + suhkur + brändi + koor. Tekkis selline mõnus mõruda sokolaadi moodi asi.
2 kruusitäit piima lasin keema. Keevale piimale vispeldasin sisse kakaomöksi.
Viimase tassi piima lisasin jahutamiseks, sest mulle ei meeldi kui kakao peale tekib piima kile.
Muidu täitsa huvitav kakaojook tuli aga probleem selles, et kuidagi nagu tükiline tundub juues - olen seda ka varem pannud tähele Meie Margi stiilis kakaode puhul. Ehk keegi oskab pakkuda lahendust? Võibolla peab keetma veidi pikemalt ja siis veel saumiksriga peenestama korralikult? Hetkel keetsin vispeldades ca minuti.
Märt 24. mai 2010, kl 15.11 |
a 26. mai 2010, kl 13.24 |
Märt 26. mai 2010, kl 13.31 |
Tegin eile õhta veel.
Nüüd sain aru, milles asi. Piim keedes jääb veidi kastruli põhja mingil põhjusel ja kui vispliga segada, siis tekivad pisikesed piima tükid sellest põhja jäänud piimast.
Võibolla on abiks, kui keeta madalamal kuumusel. Eks peab katsetamist jätkama. Eilne tulemus tundus igatahes juba parem.
Nüüd sain aru, milles asi. Piim keedes jääb veidi kastruli põhja mingil põhjusel ja kui vispliga segada, siis tekivad pisikesed piima tükid sellest põhja jäänud piimast.
Võibolla on abiks, kui keeta madalamal kuumusel. Eks peab katsetamist jätkama. Eilne tulemus tundus igatahes juba parem.
alati 27. mai 2010, kl 21.45 |
Mond 10. juuli 2012, kl 15.41 |
kakaosõber 21. november 2019, kl 21.25 |
kakaosõber-le 23. august 2020, kl 00.06 |
Lisa postitus