Kööginõu
Õpetage mind tegema jahukastet!
ma 19. august 2009, kl 08.46 |
öko to blondinka 19. august 2009, kl 10.41 |
to öko 19. august 2009, kl 10.42 |
öko 19. august 2009, kl 10.47 |
tt 19. august 2009, kl 11.28 |
! 19. august 2009, kl 13.03 |
yx 19. august 2009, kl 13.54 |
blondinka 20. august 2009, kl 16.47 |
Öko on oma ökotamisega päris rabasse pand!!!:D Ei olegi juttu ei esimesest vabariigist ega mingist poliitikast!
Isiklikust vanaemast ja isiklikust lapsepõlvekogemusest käis ju jutt. Minu vanus on märgitud, no vanaema võis mul sel ajal mingi 58 olla või. Aasta võis olla 1967-8-9. Kuidas saaks vanaemade-ajaks pidada mingit müstilist ennemeieaega!!!!????
tsiteering kah:
Autor: öko
Aeg: 08-16-09 19:10
to yx-
ja juba sinu vanaema ajal oli Merevaiku laialt saada, eksole
Järeldus:yx vanaema ajal oli Merevaiku laialt saada, eksole :)
m.o.t.t.
Isiklikust vanaemast ja isiklikust lapsepõlvekogemusest käis ju jutt. Minu vanus on märgitud, no vanaema võis mul sel ajal mingi 58 olla või. Aasta võis olla 1967-8-9. Kuidas saaks vanaemade-ajaks pidada mingit müstilist ennemeieaega!!!!????
tsiteering kah:
Autor: öko
Aeg: 08-16-09 19:10
to yx-
ja juba sinu vanaema ajal oli Merevaiku laialt saada, eksole
Järeldus:yx vanaema ajal oli Merevaiku laialt saada, eksole :)
m.o.t.t.
jahu 21. august 2009, kl 01.38 |
Maarika 21. august 2009, kl 07.55 |
Mäletan lapsepõlvest esimest kastmetegu. Rasvaines sai jahu kuumutatud, siis piim peale. Läks tükki, enne kui vanaema jõudis takistada, olin jõudnud kastme solgipangi valada. Vanaema õpetas, et tükid keevad ju välja, ilmaasjata kiirustasid. Nüüd tuleb kastet tehes see alati meelde. Tõesti lagunevad tükid kuumutamisel segades ära, kui just rasvainet liiga vähe pole pandud. Ja on ju võimalus rasvainetagi kastet teha. Sel juhul tuleb jahu vähese külma veega tassis ühtlaseks massiks segada, siis veel vett lisada ning valada keeva piima (vee, puljongi) sisse ,samal ajal kuuma vedelikku kiirelt segades. Kui jahu-vee külm segu läheb tükki (ilmselt vett alustuseks liiga palju), siis seda läbi sõela suruda on imelihtne ning sõela puhastada samuti. Külma segu juurdelisamise eel tuleb pliidi kuumust tõsta.
mew 21. august 2009, kl 08.46 |
aga proovige jahu enne piima sees ära lahustada. mina teen jahukastme tavaliselt liha/kotletipraadimise järel sama rasvainega. tassi panen 1 spl jahu ja peale 0,5 dl piima. segan tassis ära, et tükke ei oleks. siis panen veel piima, et tass saaks täis (kokku seega 2 dl). segan veel kiirelt ja pannile, kus ka pidevalt segan. ei tule tükke. maitsestan tl täie sojakastmega.
mii 25. august 2009, kl 01.02 |
Kärp 25. august 2009, kl 11.48 |
Jahukaste 04. juuli 2021, kl 17.49 |
Lisa postitus