Kööginõu
milline on õige mesi?
muri 06. oktoober 2009, kl 12.45 |
l 06. oktoober 2009, kl 12.52 |
no kuna mul seda purki käes pole siis ei saa päris 100%kindel olla, aga sügavalt kahtlen et seal suhkurt on listaud. mesi suhkurstubki aja jooksul, ehk siis muutub paksemaks ja heledamaks. aga see ei muuda maitset üldse. ja kui soojemaks läheb siis muutub jälle sellises läbipaistvaks ja vedelaks. aga seda pole vaja soojendama hakata vms, kuumutades pigeb hävitad kasulikku kraami. värskem mesi on pruun ja voolav. aga mesi ei lähe halvaks. sööge rahumeeli seda mett. minu meelest on just mõnusam kuna ei tilgu niiet tassiservad ja kapid jms ei hakka kleepuma.
libanõid 06. oktoober 2009, kl 13.03 |
n 06. oktoober 2009, kl 15.25 |
q2341 06. oktoober 2009, kl 15.30 |
bs 06. oktoober 2009, kl 17.53 |
minu tuttav mesinik rääkis, et see tindipliiatsi jutt on pullikaka. ainuke viis mee kvaliteet usaldusväärselt kindlaks teha on kasutada laboriteenuseid. aga üldiselt jah, võib öelda, et niinimetatud õige mesi kristalliseerub ja muutub valkjaks. aga kristalliseeruda võib ka see mesi, mille algmaterjal on suhkur ehk kui mesilastele on suhkrut sisse söödetud, mitte mesilased pole õie pealt nektarit korjamas käinud. soovitatav on leida endale usaldusväärne mesinik, kelle käest mett osta, siis pole vaja karta, et sind petetakse.
libanõid 06. oktoober 2009, kl 17.58 |
mesinikutütar 06. oktoober 2009, kl 18.38 |
näiteks väga kvaliteetne ja tervislik sügisene kanarbikumesi on tume-tume ja enamasti ei kristalliseeru vaid jääbki selliseks pooltahkeks, aastateks - hea mugav kasutada.
ometi on ta tervislikum ja maitsvam kui heledad ja kiirestikristalliseeruvad suvised õiemeed...
kodus meepettust kindlaks teha on väga keeruline. kristalliseerumise aja ja tindipliiatsitega seda kohe kindlasti teha ei saa.
aga tõde on see, et pigem saab petta vedela siirupiseguse kui kristalliseerunud meega. seda, kas mesilased suhkrut sõid või õitelt korjasid, aga kodus tuvastada ei saa...
ometi on ta tervislikum ja maitsvam kui heledad ja kiirestikristalliseeruvad suvised õiemeed...
kodus meepettust kindlaks teha on väga keeruline. kristalliseerumise aja ja tindipliiatsitega seda kohe kindlasti teha ei saa.
aga tõde on see, et pigem saab petta vedela siirupiseguse kui kristalliseerunud meega. seda, kas mesilased suhkrut sõid või õitelt korjasid, aga kodus tuvastada ei saa...
mesinikutütar 06. oktoober 2009, kl 18.40 |
Naks 06. oktoober 2009, kl 18.51 |
Eelmisel sügisel toodi mulle Hiiumaa mesiniku mett, mis oli kihtide viisi purki pandud, iga kiht nii 2-3 cm, kõigile juurde kirjutatud, mis mesi on ja millal saadud - see oli päris põnev! Tõesti, pea kõik sordid olid erinevat värvi, osad vedelamad, osad kõvemad, täiesti erineva maitsega. Üks kiht oli vastikult hallikas ja täiesti kristalliseerunud, nägi välja nagu trääsunud rasv - aga kõige maitsvam:)
tommy 06. oktoober 2009, kl 19.13 |
mesinik 29. juuni 2011, kl 16.19 |
kuikui 30. juuni 2011, kl 21.00 |
no 30. juuni 2011, kl 21.43 |
sellisel juhul oli sul mitu sellist purki, kohe päris mitu, sest ühte purki sa vaevalt vurritasid.
eelmisel suvel vurritatud mesi kristalliseerus väga aeglaselt. sel aastal sama.
paar aastat tagasi jätsin ka mee suuremasse nõusse mõneks päevaks, sest polnud aega purkidesse panna ja see oli juba selle mõne päevaga suht tahke.
eks mee üle vingutakse koguaeg- küll on mõnemeelest liiga hele, siis jälle liiga tume või hoopis maitsetu. kõik on maru eksperdid..
mesilastelt on üldjuhul suhteliselt keeruline just kidlalt taimelt korjatud mett kätte saada, kui taru pole just näiteks rapsi põllu ääres. rapsilt saab ta kergelt ja suundub sinna ka siis, kui läheduses on teisigi meetaimi.
vurritamiseks peavad olema kärjed korralikult kaanetatud ja selle aja jooksul jõuab õitseda palju meetaimi. mesilased paigutavad mett raamidesse küll suhteliselt järjest, aga vee välja nö aurutamise käigus paigutavad seda ka ringi. vurritatakse ka ju mitu kärge korraga..
eelmisel suvel vurritatud mesi kristalliseerus väga aeglaselt. sel aastal sama.
paar aastat tagasi jätsin ka mee suuremasse nõusse mõneks päevaks, sest polnud aega purkidesse panna ja see oli juba selle mõne päevaga suht tahke.
eks mee üle vingutakse koguaeg- küll on mõnemeelest liiga hele, siis jälle liiga tume või hoopis maitsetu. kõik on maru eksperdid..
mesilastelt on üldjuhul suhteliselt keeruline just kidlalt taimelt korjatud mett kätte saada, kui taru pole just näiteks rapsi põllu ääres. rapsilt saab ta kergelt ja suundub sinna ka siis, kui läheduses on teisigi meetaimi.
vurritamiseks peavad olema kärjed korralikult kaanetatud ja selle aja jooksul jõuab õitseda palju meetaimi. mesilased paigutavad mett raamidesse küll suhteliselt järjest, aga vee välja nö aurutamise käigus paigutavad seda ka ringi. vurritatakse ka ju mitu kärge korraga..
kuikui 02. juuli 2011, kl 22.59 |
lui 02. juuli 2011, kl 23.01 |
Liisu 21. november 2017, kl 17.51 |
Mesila 19. juuli 2019, kl 12.19 |
Meil ka Asulas pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
Amatöör Luulutaja 19. juuli 2019, kl 12.19 |
need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
Lisa postitus