Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
kuidas teha ühepajatoitu?
 
mati 30. märts 2017, kl 20.54
arvan,et see kõik on maitseasi ja selle üle ei vaielda.Vaid ... .minule maitseb mida suuremad tükid ja mida naturaalsem.katsetage julgelt siin ei saa midagi nö. nihu minna.liha,kaalikas,porgand,kapsas,lillkapsas,sibul,jne.kui veel on midagi maitsvat siis aga lisage.see ongi eesti maarahva roog.kõik.
 
mööduja 03. aprill 2017, kl 12.42
Huvitav teada lihtsalt, kui paljud panevad kapsast, minu jaoks tekib ka siis pigem kapsahautise maitse, mida ma tegelt armastan ja teen eraldi üsna tihti.
Aga ühepajatoidus on mul kuubikud lihast, porgandist, kartulist ja kaalikast.
alissandra 03. aprill 2017, kl 19.03
Mööduja, panen kapsast siis, kui teen tervete köögiviljadega ühepajatoitu. (pruunistatud raguu, porgand, kaalikas, kapsas, kartul jm köögivilju kui on). Tükikesteks lõigatuna teen samuti vaid kaalika, porgandi ja kartuliga.
 
teadja 09. aprill 2017, kl 14.25
kõige parem ühepajatoit on muhedik.
st kõigepealt pruunistatakse lihatükid või hakklihatükid vähese õli sees kenasti pruuniks. see annab toidule pärast ilusa värvuse ka. kui pruunistatud, siis viimasel hetkel lisatakse sinna pipar, sool ja hakitud mugulsibul. selle peale porgandikuubikud, siis kaalikakuubikud, siis värske kapsas. ja niiviisi kiht kihi peal haudub potis kaane all, aeg ajalt peab kontrollima kas vett on parasjagu. kui kapsas on tunda peaaegu valmis, siis tohib kõik segamini segada, veel 10 minutit ja toit missugune. enne serveerimist lisada peterselli ja tilli. nämma~. osad panevad peale kaalikat ka peedikuubikud, aga ma ei ole pannud. niigi väga hea toit
 
teadja 09. aprill 2017, kl 14.26
kartul ununes, suure jagamise sooviga. kartul käib kaalika peale ja kapsa alla :)
 
pereisa 30. jaanuar 2019, kl 17.39
Ei tulnud aastaid seda maiku kui lapsena olin saanud, Ikka oli nagu midagi puudu. Ja siis järsku meenus. SUITSURIBI!!! Just see teeb ühepajatoidust ühepajatoidu.
 
suu 31. jaanuar 2019, kl 11.50
tõesti, huvitavad soovitused siin.
minu oma on lihtne:

-lihatükid koos rohke sibulaga pruuniks,
-siis tilgake vett ja porgandid-kaalid,
-järgmisena kapsad
-ja kõige lõpus kartulid.
kui kodus leidub hernekonservi või külmutatud ube, siis lähevad needki käiku.

poole tunniga on valmis, (kõik koostisosad ju tükeldatud). serveerimisel võid ka peale ning rohkelt maitserohelist. maitseb hästi musta leiva ja külma piimaga.
saab ka ilma lihata valmistada, ainult võiga.

nn lühikese leemega suppi oleks huvitav valmistada. suitsulihaga teen nn külasuppi.
Okaspuu 06. mai 2021, kl 14.06
lii 02. november 2009-le
Sinu variant on mulle kõige tuttavam, nii tehti meie peres. Tulin lugema, kas on midagi sarnast, sest pole ise kümme aastat nii teinud. Küüslauku, nagu siin mõnedelgi pakutud, pole küll eales tunda saanud, ei julge ka panna, liiga suure poti võtsin, äkki läheb pekki. Ja nüüd pada tulele!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!