Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Meekärje söömine/säilitamine
 
lolllauajalg 21. august 2010, kl 14.02
Ma ostsin turult seda meekärge, tahaks talveks säilitada-kas panen külmkappi, sügavkülma või säilib toatemperatuuril?

Kas seda vaha sealt võib ka süüa?(ma juba muidu sõin..)

Mee-enduses on veel terminid õietolm, suir, taruvaik.....kas keegi oskab seletada?


(ma juba guugeldasin kui keegi vihjab)

Aitäh!
 
. 21. august 2010, kl 14.29
tegelikult võib kõik ära süüa (peakski), aga see kärjepõhi võiks olla ikkagi mesilase looming, mitte tehases pressitud. ma ei tea, mida turul müüakse, aga oma mesilastelt ma meelitan ikka terve kärje välja.
minul säilib kõik purgis ja talvel närin seda niisama nagu ka praegu. muidugi ta tahkub, aga toime jääb ju sama. igasugu igeme ja muude hädade jaoks pole paremat ravimit. natuke jahvatatud õietolmu ja terake taruvaiku ka sisse..
selgituseks: mesilased ehitavad üldjuhul kärjekannud juba valmis tehtud põhjadele. see on vabrikukraam, missiis, et samuti vahast, aga see vaha on mitmeid kordi juba sulatatud ja töödeldud. pealegi võib sisaldada jääke tõrjevahenditest, millega on haigusi tarus tõrjutud. seega ongi parim mesilaste oma looming.
 
nii nummi 21. august 2010, kl 14.38
mesilaste oma looming :)
 
katsetaja 21. august 2010, kl 16.25
panin sel aastal mett sügavkülma huvipärast...mulle ei maitse suhkrustunud mesi
 
lolllauajalg 21. august 2010, kl 18.25
seega...külmkappi ei pea panema, aga võib?okei, katsetan ka siis

Ma ei usu, et see mingi vabrikukraam oli-turg ikkagi ju!See polnud vist päris meekärg ka, ta ütles,et mingi pealmine osa.See oli odavam ka, aga ta lisas, et vahest on isegi toitaineterikkam.Igastahes ma sõin seda vaha ka, aga kui nüüd tuleb välja et mingi toodeldud vaha, siis on küll cräp lugu.
 
katsetaja 21. august 2010, kl 20.04
see pealmine osa on kaanetis,see lõigatakse ära kui mett vurritama hakatakse
 
no 22. august 2010, kl 00.14
mida imet sest meest sügavkülma toppida? Mesi ei lähe seistes halvaks, suhkrustub ainult. Kui soovid vedelat mett, pane purk sooja vette. Ainul et pane tähele, et mesi ise ei tohi minna liiga kuumaks, kaovad kasulikud ained ära.
Pole eluski kuulnud, et keegi mett sügavkülmutaks, ei ole vaja ka külmkapis teda hoida.
 
lolllauajalg 22. august 2010, kl 12.08
NO tänud vastuse eest.Seda ma tahtsingi teada
 
Mesila 01. aprill 2020, kl 21.45
Meil ka Vaeste Patuste Alevis pidas siin üks olid tal mesilased kes olid päris saatana käsilased. Raisad olid dreseeritud. Mesipuus oli kaks sektsiooni. Ühte tegid müügi jaoks suhkrust käisid aga inimeste suhkrutopsidest lahtisest aknast suhkruteri toomas. No mis kuraditega teed sellistele ei saa suhkrutrahvi ka väänata. Teises osakonnas tegid siis pererahva jaoks korjasid kanapersete pealt. Aga no lõpuks keemia tegi õigust saatis nad igavestele korjemaadele
 
Amatöör Luulutaja 01. aprill 2020, kl 21.46
Need mesilased
on saatana käsilased
ta tunneb oma mesilaste üle uhkust
ei nad pea puhkust
teevad mett suhkrust
erilised
geneetilised
mesilased
nad suhkrumett toodavad
ja lolle hanesi ootavad
ta mesilstel on kummikud jalas ja tundlad blondeeritud
bersseaugud läikima poleeritud
jääb karu sellest suhkruhaigeks
suhkrusisaldus on seal räige
saad sa sellest aru
et sellest meest jääb suhkrutõppe karu
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!