Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Vajan lihtsalt....
 
korteriühistu loomine ja laen 19. juuli 2012, kl 11.14
Elan 10 korteriga majas ja meil on korteriühisus. Juba aastaid on teemaks katuse vahetus ja muu remont. Nüüdseks oleme saanud asjaga nii kaugele, et ka ülejäänud omanikud on aru saanud, et katust on vaja vahetada. Pank meile paraku aga laenu ei anna, sest meil pole ühistu. Probleem aga selles, et pooled ehk 5 korterit sooviksid katuse vahetuseks mineva summa kohe väla maksta, et poleks aastate pikkust maksmist, ülejäänud pooltel seda raha aga võtta pole. Need "rahakad" aga ei soovi ühistu moodustamist ja soovitavad võtta individuaal laenu, arvestamata sellega, nende hulka kellel pole korraga raha välja käia on pensionäär, eakamad inimesed(+50) ja lastega pered, kelle juba on laenukohustused panga ees. Nad keelduvad meid nö käendamast, ometi soovivad katuse vahetust jne. Seis on 50-50. Ma pole ka loomulikult laenude pooldaja, aga sellist summat väla käia korraga pole, aga maja ju laguneb.....
 
Cybaramoor 19. juuli 2012, kl 13.48
Tundub tõesti üsna lõhkine küna olevat :(

Isegi kui saaksite ühe "rahaka" enda poolele, et moodustada KÜ, ei pruugi pank anda laenu, sest neilgi on nõue, et mingi päris kõrge % korteriomanikest peab olema nõus laenu võtmisega.

Samas ei näe ka muud võimalust kui "rahakate" n.ö. pehmeks rääkimine, sest kui pooled korteriomanikest ei kvalifitseeru pankade silmis eraldi võttes laenu saajateks, polegi miskit muud teha ja maja jääbki lagunema. KÜ saab laenu võtta kuni 15 aastaks (mida pensionär ilmselt ei saa) ning iga üksiku KÜ liikme majanduslikku olukorda eraldi ei hinnata.
 
teemaalgataja 19. juuli 2012, kl 15.18
Tänan vastamast. Ega sellise asja juures polegi mingit nõu anda ja ega ma väga nõu ei küsinudki, tahtsin ennas lihtsalt välja elada :( ( seda kahjuks koos näpuvigadega).
Kõige suurem mure ongi kogu selle asja juures, et maja laguneb ja oma kodu alla on pandud palju vaeva ja raha, et muuta seda hubaseks ja armsaks ja nii lihtsalt ei taha ju alla anda, ometi täna hommikul asusin kinnisvarapotaalidest uut kodu vaatama. Ma tean, et abikaasa ei suhtu sellesse hästi, sest ta arvab et ma olen allaandja, aga kui kord kõik kokkub!
Kõige huvitavam ongi see, et need omanikud kellel on raha kohe välja käi, väidavad et pikkemaajalisem laen mõjutab nende kinnisvara väärtust. Aga seda nad ei näe, et kui maja laguneb siis samuti ei osta keegi nende korterit.
alissandra 19. juuli 2012, kl 19.29
Kas need rahakad siis ei tea, et ühistu olemasolu tõstab hoopis kinnisvara väärtust?
Kui teil teema juba aastaid üleval, oleks ju võinud ka kõik need aastad juba raha korjata. Tean, tean see oleks ja pidi...:)) Meil pole ka ühistut. Rohkem mu laiskuse vili, sest ma ei viitsi kuidagi neid asju ajama hakata, selle asemel korjame juba neli aastat lihtsa korteriomanike otsuse alusel igakuiselt väikese summa. Selle rahaga saime oma katusele tekkinud tormikahjud likvideeritud ja hetkel olemasolev raha läheb uute välisuste ostmiseks.
Rohkem on raha vaja, aga pool rahvast kukub nurisema kui juurde küsida.
Üks pensionär küsib iga kuu, et kaua me seda veel korjame. Talle ei jõua see kuidagi kohale, et maja vajab igavesti hoolt ja seega ka remondirahasid.
 
Mr James shedrack 30. juuli 2012, kl 19.12
> Kas sa vajad laenu ettevõtluse alustamiseks laenu või
> 2%, mis aitab teid, kui teil on vaja isikliku laenu
> Kas olete huvitatud järgmistest e-mail
> Information.reply jamesoikeloanfirm@yahoo.com için
>
> Fill nimi:
Nõutav> Kogus:
> Kellaaeg:
> Kuu sissetulek:
> Country:
> Phone:
> Tänan.
> Mr James shedrack
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!