Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Tross jäi kanalisatsiooni kinni ja läks katki:(
 
Tropp 24. juuli 2015, kl 10.35
Panin eile pesu masinasse ja tukastasin veidi.Kui ärkasin, oli masin pesemise lõpetanud ja läksin rõõmsasti masina juurde,et pesu kuivama panna. Sain varbad märjaks ja nägin masina ees suurt veeloiku. Selge! Äravoolutoru on umbes1 Võtsin siis trossi ja nagu sadu kordi tehtud, hakkasin seda äravoolu torust sisse lükkama. Läks päris hästi, ainult ühes kohas oli tõrge. Tagasi vedades aga jäi tross millegitaha kinni ja enam ei liikunud ei edasi ega tagasi. Meelitasin ja keerasin kolm tundi - ei midagi. Hommikul proovis poeg trossi kätte saada, aga see venis hoopis traadiks ja läks katki:(
Nüüd on mul põranda all lisaks ummistusele veel mitu meetrit trossi ja seal otsas oli selline kümne sentimeetrine vedru moodi asjandus.
Sellesse äravoolu läbeb mul dušši, pesumasina ja köögikraani vesi. Põrandal on plaadid ja siis läheb läbi toa põranda alt umbes kuus-seitse meetrit settekaevu ja siis kanalisatsiooni.
kas on ideid, kuidas võiksin trossi kätte saada nii, et terve maja põrandaid ära lammutama ei peaks?
soni 24. juuli 2015, kl 11.17
Tropp Kirjutas:
------------------------------------------------------
> Põrandal on plaadid ja siis läheb läbi toa põranda alt umbes kuus-seitse meetrit settekaevu ja siis kanalisatsiooni.

Kas settekaevust saab toru otsale ligi, et sealtkaudu pika trossiga torkida?
 
mali 24. juuli 2015, kl 11.32
survepesu.
soni 24. juuli 2015, kl 11.52
Tropp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tagasi vedades aga jäi tross millegitaha kinni ja enam ei liikunud ei edasi ega tagasi. Meelitasin ja keerasin kolm tundi - ei midagi. Hommikul proovis poeg trossi kätte saada, aga
> see venis hoopis traadiks ja läks katki:(
> kas on ideid, kuidas võiksin
> trossi kätte saada nii, et terve maja põrandaid ära lammutama ei peaks?

Mitu meetrit selle kinnise kohani on? Toru võib katki olla ja siis tuleb niikuinii lammutada. Settekaevu poolt uurimine-torkimine toob selguse. Survepesuga tuleb uputus, kui äravoolu pole.
 
:) 24. juuli 2015, kl 12.05
Mu meelest olekski aeg lammutada ja normaalne kanalisatsioon ehitada, kui kirjutad, et "Võtsin siis trossi ja nagu sadu kordi tehtud.../"
Misjaoks on korraliku torustiku puhul sadu kordi vaja trossi kasutada? Ma olen oma poole sajandi pikkuse elu jooksul suutnud ühe korra ummistuse tekitada, kui põrandapesuveega ka lapi potist alla uhasin. Vahel võib küll valamu kergelt umbe minna, aga selle saab kiirelt torusiiliga lahti, pole pidaniud kordagi isegi haisulukku lahti kruvima.
Kui mul oleks pidevalt äravool umbes, oleks ammu ümber ehitanud, see pole ju normaalne.
 
Tropp 24. juuli 2015, kl 12.28
Sonile: päris hästi ei saa settekaevust ligi. Kui toru majast väljub, siis teeb 90 kraadise nurga ja siis läheb vahekaevu. kunagi, kui kanalisatsiooniga liitusime, küsisid ehitajad, et kas panema akna all ka vahekaevu? Ma ütlesin, et tehke nii, nagu peab olema. Nemad arvasid, et teise kaevuni nii lühike maa umbes 5 meetrit, käib nii ka. Just see koht minu arvates tekitabki ummistuse.
Malile: ei usu, et survepesu uhub välja metalli, mida ei saanud noor mees jõuga välja rebida:)
Jälle Sonile: ei tea täpselt mitu meetrit. Ma ei mõõtnud trossi enne toppimist ära ja poeg ei mäleta, kui pika trossi ta ostis. Ei jaga hästi ka seda santehnilist värki, et kuidas läheb vesi kolmest kohast ühte torusse ja siis jookseb ära. Kas need augud on erikohtades? Äkki sattus tross kuidagi valesse auku, kuigi põrandas paistab ainult üks toru, mis maa sest tuleb. Arvan, et puudu on paar meetrit trossi ja korgitseri taoline ots.
Naeratusele: oligi plaanis ehitada akna alla veel üks settekaev, et ei tekkiks 90 kraadist nurka, aga näe - hiljaks jäin. Varem kasutati seda tuba sauna eesruumina ja noored korraldasid tihti saunapidusi, äravoolu sattusid vihalehed ja nii ta ummistaski.
Kui trossi lükkasin, siis oli selline tunne, et poolepeal on kivid sees.Aga siis keerasin veel ja terve tross läks ilusti läbi, ainult tagasi ei taha enam tulla. Nüüd paistab august ainult tükike traati:(
Ise mõtlesin, et äkki torumehed lükkavad sellise jämedama trossi sisse (olen näinud, kuidas toitlustuses lükatakse trassi trumli peal oleva trossiga, jookseb teine ise sisse) ja see pressib minu peenikese trossi välja?
Aga odavam on vist tõesti põrandad ära lõhkuda ja see kaadervärk ümber ehitada.
Ma olen nii õnnetu, öö läbi ei maganud, mõtlesin, kuidas see jubin trassist kätte saada ja midagi välja ei mõelnud:(
 
soni 24. juuli 2015, kl 13.41
Tropp Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> et kuidas läheb vesi kolmest kohast ühte torusse ja
> siis jookseb ära. Kas need augud on erikohtades?

Torustik on plastist? Liitmikud pannakse vahele. Liitmikud pannakse eri kohtadesse. Tross saab ühest august teise minna ainult siis, kui torud on katki.
http://bit.ly/1IqBAJ3


> Kui trossi lükkasin, siis oli selline tunne, et
> poolepeal on kivid sees.

Seal ongi torud katki ja tuleks lahti lammutada.

> kuidas see jubin trassist kätte saada ja midagi välja ei mõelnud:(

Sellises olukorras pole koduste vahenditega midagi teha. Kui isegi see tross õnnestub kätte saada, siis varsti tekib uus ja hullem jama. Torustiku remont tuleb ette võtta. Suvel on sellist tööd parem teha kui talvel.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati soni 24.07.2015 13.42.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!