Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Koduabi
Maja ostmine või ehitamine
 
Liisi 12. aprill 2018, kl 21.30
Plaan soetada oma maja. Mis on plussid ja miinused võrdluses kui osta valmis maja või lasta ehitada?
Krisy 12. aprill 2018, kl 21.59
Valmis maja - oleneb kas kasutatud või uus. Kasutatud maja puhul tuleb investeerida kõvasti aega ja raha: remont, võimalikud ümberehitused. Teatud muudatuste puhul lisanduvad renoveerimise projekti kulud jne. Kokkuvõttes vaevaline ja kulukas ettevõtmine.

Kui lasta maja ehitada, siis saab algusest peale täpselt oma maitse ja vajaduste järgi. Puudub vajadus midagi ringi teha, st pole lisakulutusi.

Eritellimusel maja ehitus: http://pre-house.ee/puitmaja-eritellimusel

.
Maaks 13. aprill 2018, kl 10.18
"Lasta ehitada" on väga pikk protsess ja nõuab pidevat tähelepanu, et ehitaja sulle kusagil mingit käkki ei keera. Kui palkad ise ehitaja siis pead olema ise ka objektil, et midagi liiguks. Kui ise ehitusest midagi ei taipa siis kindlasti ei soovita. Ise peatöövõtja olles vastutad muidugi ise.
"Võtmed kätte" on muidugi lihtsam ehitust tellida, aga see on päris kindlasti vahendajate/ peatöövõtja kasumite jagu kallim kui ehitajaga ise otse suhelda.
Kui eelarvega võrrelda siis tavaliselt läheb ise ehitamine ~1,5...2x kallimaks kui algul arvatakse, sest unustatakse ära palju väikseid aga nagu hiljem selgub väga olulisi asju. Vundament, seinad, katus, aknad/ uksed püsivad enamasti meeles, aga alles ventilatsiooni-, kütte- ja elektisüsteemismis paiknevad tõsised kulud (mahuga võrreldes).
Korraliku tööprojekti (minmaalselt pöhiprojekt) olemasolu (koos eriosadega) ei tohiks alahinnata kui plaan ehitust tellida või ise ehitada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!